سرنوشت درياچه اروميه در انتظار تالاب انزلی
استاندار گيلان با تأکيد بر ضرورت حفظ و بازسازي تالاب بينالمللي انزلي گفت: بيتوجهي نسبت به تالاب انزلي آن را دچار سرنوشت درياچه اروميه ميکند.
به گزارش فارس از رشت، محمدعلي نجفي بعد از ظهر روز در ديدار با مديرکل حفاظت محيط زيست گيلان و نماينده جايکاي ژاپن درباره وضعيت تالاب انزلي، اظهار کرد: تالاب انزلي تنها به گيلان و ايران تعلق ندارد و ميراثي جهاني است.
وي با تأکيد بر ضرورت حفظ و بازسازي تالاب بينالمللي انزلي افزود: بيتوجهي نسبت به تالاب انزلي آن را دچار سرنوشت درياچه اروميه ميکند.
استاندار گيلان، توجه دولت تدبير و اميد به بحث حفاظت محيط زيست را ويژه خواند و تصريح کرد: آمادگي لازم براي همکاري درحفظ محيط زيست گيلان وجود دارد.
وي، تخريب تالاب انزلي را يک ضايعه زيستمحيطي خواند و يادآور شد: تخريب اين تالاب بر اقتصاد گيلان تأثير مستقيم دارد.
نجفي، با بيان اينکه حفظ محيط زيست و بهبود اقتصاد و ايجاد اشتغال مکمل يکديگر هستند، خاطرنشان کرد: يکي از راههاي برطرف شدن مشکلات اقتصادي گيلان ايجاد درآمد از طريق گردشگري است. وي، اضافه کرد: ظرفيت بينظير گردشگري در تالاب بينالمللي بندرانزلي با حفظ استانداردهاي زيستمحيطي وجود دارد.
استاندار گيلان از مديرکل حفاظت محيط زيست خواست تا در کنار انجام وظايف قانوني خود راهکارهاي سرمايهگذاري همراه با حفظ استانداردهاي زيستمحيطي را نيز تدبير کند.
امير عبدوس، مديرکل حفاظت محيط زيست گيلان نيز در اين ديدار گفت: فاز نخست مديريت اکولوژيک تالاب انزلي تير سال گذشته به پايان رسيده و در فاز دوم اين طرح با همکاري جايکا به دنبال مديريت فاضلاب ورودي، پسماندها و رسوبات در تالاب هستيم.
مشاور مديريت تالاب جايکا نيز در ديدار مذکور اظهار کرد: سازمان بينالمللي همکاريهاي ژاپن «جايکا» به عنوان بازوي اجرايي کمکهاي توسعه کشور ژاپن اين آمادگي را دارد که در فاز دوم طرح مديريت اکولوژيک تالاب از سال 2014 تا 2019 اقدامهاي عملي را انجام دهد.
موتوهيرو ماسه گاوا، تصريح کرد: اکنون کارشناسان جايکا در حال مذاکره با طرفهاي ايراني براي نهايي شدن چارچوب اين همکاريها هستند.