به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 4 آذر ماه 1392 = 25-11 2013

رفسنجانی: در توافقنامه ژنو حق غنی سازی درج نشده

رفسنجانی اعتراف کرد در توافقنامه هسته ای ژنو حق غنی سازی اورانیوم در ایران درج نشده است.

رفسنجانی گفت: درست است که (در توافق) ننوشته حق غنی سازی برای ايران محفوظ است، اما اين موضوع در قرارداد ايران با ان.پی.تی مورد اشاره قرار گرفته است و به طور طبيعی هر کشوری که حق دارد از صنعت صلح جويانه هسته ای استفاده کند می تواند غنی سازی هم بکند، اما آنها (کشورهای غربی)از اين کلمه ابا داشته اند، چون می خواستند چيزی در دست داشته باشند.


تائید سرکشیدن زهر اتمی توسط رهبر

رادیو فرانسه: علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به توافق صورت گرفته میان رژیم ایران و شش قدرت جهانی در ژنو گفته است که حمایت رهبر جمهوری اسلامی از مذاکره کنندگان باعث شد که آنان در چانه زنی هایشان در ژنو دچار "لکنت زبان نشوند" و جای اما و اگر نیز در مورد توافق صورت گرفته باقی نماند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام سپس از این توافق به عنوان یک پیروزی یاد کرده که، به گفتۀ او، پیش از هرچیز مرهون تدبیر رهبر جمهوری اسلامی است و نظام اسلامی ایران را به گفتۀ هاشمی رفسنجانی از یک مخمصه نجات داده است.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با مقایسه توافق ژنو و پذیرش قطعنامۀ 598 شورای امنیت از سوی ایران که به پایان جنگ هشت ساله با عراق منجر شد، افزوده است که در آن زمان قطعنامۀ 598 مورد پذیرش دولت ایران قرار گرفت، زیرا این کشور، برغم اصرار برخی فرماندهان سپاه پاسداران، دیگر قادر به ادامۀ جنگ و مقاومت علیه آمریکا نبود.

تاکنون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از هر گونه اظهار نظر در مورد توافق صورت گرفته میان ایران و شش قدرت جهانی خودداری کرده است، هر چند کلیه فعالیت های هسته ای ایران مستقیم و غیرمستقیم تحت اداره و نظارت سپاه پاسداران صورت می گیرد.

با این حال، بعید نیست که توافق ژنو که علی اکبر هاشمی رفسنجانی تلویحاً از آن به عنوان عقب نشینی نظام اسلامی در مقابل آمریکا یاد کرده اختلاف میان سپاه پاسداران و روحانیان در قدرت را تشدید کند.



S.I November 25, 2013 10:13 AM

باز گشت به تاریخ در مورد موافقتنامه فوق (وقتی معاهده ترکمنچای بسته شد نزدیکان دربار و وزیر اعظم به دست بوس شاه رفتندو به ایشان تبریک گفتند که با تدبیر قبله عالم دست اروس کافراز سایر ولایات ایران کوتاه شد تو خود حدیس مفصل بخوان از این مجمل )

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: