به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 5 آذر ماه 1392 = 26-11 2013

تقدیر رهبر انقلاب از "مرقومه" بود یا "توافق"؟

رهبر انقلاب در مورد مفاد توافق نامه و محتوای آن هرگزی نظری ارائه نکرده اند. تقدیر و تشکر ایشان صرفا منوط به "دستیابی" به مواردی است که روحانی در نامه خود به آن اشاره کرده است.

"گروه سیاسی صراط" - حسن روحانی بلافاصله بعد از توافق ایران و 5+1 در ژنو، طی نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، دستاوردهای قطعی این توافق اولیه را "به رسمیت شناخته‌شدن حقوق هسته‌ای ایران و حراست از دستاوردهای هسته‌ای فرزندان این مرز و بوم" دانسته و اضافه کرده است که "در کنار آن با توقف روند تحریم‌های ظالمانه، بخشی از فشارهای غیرقانونی در تحریم‌های یک‌جانبه برداشته و فروپاشی سازمان تحریم آغاز شده است."

به گزارش گروه سیاسی صراط، پاسخ مقام معظم رهبری به نامه روحانی، در خور تامل و نیازمند واکاوی دقیق است. ایشان در پاسخ مذکور هرگز نامی از توافق مورد اشاره رییس جمهور نیاورده‌اند و صرفا به دستاوردهایی که در نامه رئیس جمهور، وی به آن پرداخته، اشاره کرده اند.

در پاسخ رهبر معظم انقلاب آمده است: "جناب آقای رئیس‌جمهور/ دستیابی به آنچه مرقوم داشته‌اید در خور تقدیر و تشکر از هیئت مذاکرات هسته‌ئی و دیگر دست اندر کاران است و می‌تواند پایه‌ی اقدامات هوشمندانه‌ی بعدی قرار گیرد. بی‌شک فضل الهی و دعا و پشتیبانی ملت ایران عامل این موفقیت بوده و در آینده نیز خواهد بود ان‌شاء‌الله. ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌ها همواره باید شاخص خطّ مستقیم حرکت مسئولان این بخش باشد، و چنین خواهد بود ان‌شاء الله. /سیّد علی خامنه‌ای / 3/آذر/92"

در این میان نکته ای که در ابتدا به ذهن می رسد این است که رهبر انقلاب در مورد مفاد توافق نامه و محتوای آن هرگزی نظری ارائه نکرده اند. ایشان حتی دستیابی به موارد مورد اشاره روحانی را نیز تایید نکرده اند و تقدیر و تشکر ایشان صرفا منوط به "دستیابی" به مواردی است که روحانی در نامه خود به آن اشاره کرده است.

سوال دیگری که در این خصوص پیش می آید این است که آیا موارد مورد اشاره روحانی در نامه به رهبر انقلاب با آنچه در ژنو بر سر آن توافق شده، همخوانی دارد؟ پاسخ این سوال را احتمالا می توان از دو منبع گرفت. یکی متن توافقنامه و دیگری اظهارات و برداشت های متفاوت مقامات غربی و البته مقامات کشورمان از محتوای آن.

در هر دو منبع، تناقضات فاحشی به چشم می خورد که اصل دستاوردهای مطرح شده توسط مقامات کشورمان را زیر سوال می برد. در این جا البته قصد طرح ریز این تفاوت ها را نداریم و تنها به نکته ای اشاره می کنیم که در کمال تعجب مورد سوءاستفاده حامیان سینه چاک دولت قرار گرفته است.

همان گونه که اشاره شد به وضوح رهبر معظم انقلاب هیچ اشاره ای به توافق نامه ژنو نکرده اند ولی شگفتا که متن ایشان در پاسخ نامه روحانی، از سوی حامیان دولت به عنوان مهر تایید رهبر انقلاب بر این توافق قلمداد شده و از نظر آنان راه هر گونه انتقادی بر این توافق پرحرف و حدیث بسته شده است.

این افراد البته تا کنون پاسخی درباره اینکه چرا رهبر انقلاب مستقیما اشاره ای به توافق ژنو نکردند، پاسخی ارائه نداده اند و همچنان مشغول جوسازی در خصوص این وادادگی - بخوانید توافق - هستند!



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: