به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 9 آذر ماه 1392 = 30-11 2013

برنامه اتمی و پروتکل الحاقی؛ نظر روحانی و ظریف

معاون مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در این باره اظهار نظر کرده است

به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، حسن روحانی، رئیس جمهور اسلامی در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز، برچیده شدن برنامه هسته ای رژیم تهران را منتفی دانست.

روحانی در این مصاحبه که روز جمعه منتشر شده است، در پاسخ به این سئوال که آیا برچیده شدن برنامه هسته ای رژیم تهران یک خط قرمز محسوب می شود، گفت، صددرصد.

این در حالیست که جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفته هدف از مذاکرات با رژیم تهران، برچیدن برنامه هسته ای آنها است.

در همین حال محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی درباره پذیرش پروتکل الحاقی (بازرسی های سرزده از تاسیسات هسته ای) گفته، تصمیم گیری در این باره در اختیار مجلس شورای اسلامی است.

به گزارش ایرنا، ظریف جمعه شب در یک نشست خبری در حاشیه دیدار خود با مراجع و علمای قم، در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا در باره سرنوشت توافق ژنو در صورت عدم تصویب پروتکل الحاقی از سوی مجلس گفت: مجلس شورای اسلامی بر اساس ارزیابی که از حسن نیت طرف غربی خواهد داشت، در مورد پذیرش این پروتکل تصمیم گیری می کند.


نطر معاون مشاور امنیت ملی آمریکا

به گزارش فارس، بن رودز، دستیار باراک اوباما و معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در امور ارتباطات راهبردی در گفت‌وگو با شبکه تلوزیونی سی‌ان‌ان درباره حق غنی‌سازی رژیم ایران بر اساس توافقنامه ژنو اظهارنظر کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه درباره اینکه آیا 1+5 حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخته است گفت: «باید دو نکته را بگویم. اول اینکه ما حق برنامه (هسته‌ای) صلح‌آمیز را به رسمیت می‌شناسیم. اما ما حق داشتن توانایی غنی‌سازی در داخل یک کشور را به رسمیت نمی‌شناسیم.»

وی افزود: «حقیقت این است که رژیم ایران در حال حاضر در حال نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است که تا اندازه‌ای با غنی‌سازی آنها ارتباط دارد. با این حال، چیزی که ما گفتیم این است که ایران به عنوان بخشی از راه حل نهایی می‌تواند در وضعیتی مبتنی بر توافق دو جانبه برای غنی‌سازی قرار بگیرد که در آن برنامه هسته‌ای ایران تفاوت زیادی با برنامه فعلی این کشور دارد: آنها برنامه‌های هسته‌ای خود را به عقب برگردانده‌اند، محدویت‌ها و اقدامات راستی‌آزمایی را پذیرفته‌اند؛ در چنین حالتی آنها می‌توانند از توانایی غنی‌سازی محدود اورانیوم در خاک ایران برخوردار باشند.»

وی ادامه داد: «با این حال، این اتفاق تنها در صورتی می‌افتد که ما با آن موافقت کنیم؛ یعنی تنها در صورتی که 1+5 این را تعیین و با آن موافقت کند.»

بن رودز در ادامه ادعا کرد آنچه درباره آن به عنوان خط پایه انتظارات ایران صحبت شده «حق ذاتی‌ای که ایران می‌تواند بر اساس این توافقنامه یا هر توافقنامه دیگری از غنی‌سازی برخوردار شود نیست، بلکه چیزی است که می‌توان درباره آن به عنوان بخشی از وضعیت نهایی مذاکره کرد.»

وی در توضیح بیشتر درباره «وضعیت نهایی» گفت: «[وضعیتی که] در آن جامعه بین‌المللی بتواند مطمئن شود ایران توانایی ساختن بمب اتم را ندارد.»

خبرنگار سی‌ان‌ان در ادامه پرسید بنابراین،؛ طبق آنچه شما می‌گویید ایران تنها می‌تواند در توافق نهایی بر اساس توافق‌های دو جانبه دست به غنی‌سازی بزند.

مشاور رئیس جمهور آمریکا به این سوال پاسخ مثبت داد و گفت که تنها در صورتی که تمامی نگرانی‌های ما را بر طرف کند و اجازه بررسی‌های بیشتر از برنامه‌اش را بدهد می‌توان پیش‌بینی کرد که ایران این توانایی را داشته باشد.

وی افزود: «بنابراین واضح بگویم، بحث بر سر حقی نیست که ما آن را اعطا می‌کنیم بلکه بر سر مذاکره‌ای است که ببینیم آیا می‌توانیم به نقطه‌ای برسیم که [از برنامه هسته‌ای ایران] اطمینان داشته باشیم یا خیر.»

بن رودز در صورتی که نتوان به این نقطه رسید فشارها بر رژیم ایران افزایش خواهد یافت.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: