به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 7 دی ماه 1392 = 28-12 2013

كودكان با اسباب بازيهای خارجی خلع سلاح شده‌اند

جوان آنلاین (پاسداران): جنگ نرم تنها در عرصه سنين بزرگسالي نيست، بلكه ريشه‌اي‌ترين بخش اين جنگ ناملموس، كار روي كودكان است، زيرا شخصيت آينده آنها در اين زمان شكل مي‌گيرد و در اين رابطه اسباب‌بازي نقش بسيار مهمي در سير تكامل شخصيت‌شان دارد كه غرب سرمايه‌گذاري زيادي هم روي آن داشته است. اما با اين وجود، متأسفانه متولياني همچون كانون پرورش فكري كودكان چندان به موضوع اسباب‌بازي و عروسك بهايي نمي‌دهند. اين موضوع تا آنجا پيش رفت كه امام خامنه‌اي در ديدار با اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي نسبت به آن ابراز نگراني كردند. ايشان در اين جلسه فرمودند: « طبق آمار، بيش از ۶۰، ۷۰ درصد فروش عروسك‌ها مربوط به عروسك‌هاي باربري و بَت‌من و... است درحالي كه عروسك‌هاي ايراني كمتر فروش دارند...»

اما با توجه به تجربه ناموفق «دارا و سارا» و تجربيات مشابهي كه با وجود داشتن متوليان مشخص در كشور رخ داد، اين سؤال پيش مي‌آيد كه چرا و چگونه بايد به اسباب‌بازي كه ابزار اصلي آموزش كودكان است، سامان داد؟ بايد گفت اول آنكه بزرگ‌ترين مشكل در اين عرصه ساختار دولتي و بوروكراتيك كانون پرورشي كودكان است كه باعث شده اين كانون از وظايف خود دور و به روزمر‌‌گي عادت كند؛‌ يعني با وجود بودجه‌هاي كلان نتواند در كشور حرفي براي گفتن داشته باشد. بنابراين ورود مديريت شده بخش خصوصي در اين عرصه الزامي است كه البته با وجود مشكلات اقتصادي كنوني به سادگي قابل اجرا نيست. وظيفه مراكزي همچون كانون پرورش فكري كودكان، ‌حوزه هنري، آموزش و پرورش و... حمايت از بخش خصوصي است. اما متأسفانه سيستم بوروكراتيك كه تدريجاً به ايجاد رانت‌هاي خاص براي افراد خاص تبديل شده است، اغلب بخش خصوصي را نه به چشم يك همكار، بلكه در نگاه رقيب مي‌بينند درحالي‌كه وظيفه اين نهادها حمايت مالي، ‌اداري و نظارت از كم وكيف كار است نه اينكه خود از صفر تا صد متولي اموري باشند كه سودي برايشان اهميت نداشته و اتفاقاتي چون «دارا و سارا» دوباره تكرار شود.

دوم آنكه با نگاه دوباره به موضوع نوشت‌افزار ايراني كه شهريور و مهرماه امسال توانست موج خوبي در اين عرصه ايجاد كند، نشان مي‌دهد تبليغات و حمايت رسانه‌ها از فعاليت‌هاي مثبت فرهنگي يك ضرورت اجتناب‌ناپذير است. اين درحالي است كه اغلب رسانه‌هاي كشور در كمال ناباوري معرفي حركت‌هاي خوب فرهنگي را يا در سايه سياست مخفي مي‌كنند يا به بهانه واهي تبليغ و رپورتاژ از ديدن فعاليت‌هاي خوب ممانعت مي‌ورزند. همين مسئله باعث شده تا ابتكارات بخش خصوصي كه فاقد رانت‌هاي دولتي و حكومتي است حتي بخش‌هاي دولتي كارساز، به چشم مردم نيايد و در زير انبوه تبليغات رسانه‌هاي غربي گم شود.

اينجاست كه كودكان و خانوادهايشان كاراكترها، بازي‌ها، اسباب‌بازي‌ها و عروسك‌هاي خارجي را خوب مي‌شناسند اما از توليدات ملي كشورشان چيزي نمي‌دانند تا نسبت به آنها تشويق شوند و توليدات بومي در سايه همين كوته‌نگري‌ها نابود مي‌شود. در نتيجه به نظر مي‌رسد براي دست يافتن به يك اتفاق ايده‌آل در زمينه توليد اسباب بازي و عروسك ملي با استانداردهاي مناسب جهاني بايد يك كميته هماهنگ‌كننده با توان اجراي بالا تشكيل شود تا بتواند به‌راحتي نبض رسانه‌هاي كشور را دست بگيرد، براي خلاقان و نوانديشان اين عرصه تسهيلات مالي و اداري ايجاد كند و آنها را براي رقابت در سطح بين‌المللي آماده سازد كه تا عملي نشود، صحبت‌هاي پيرامون اين موضوع تنها در حد شعار و حرف خواهد ماند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: