به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 5 بهمن ماه 1392 = 25-01 2014

حیات وحش ایران با بی‌رحمی مواجه شده است

یکی از اعضای انجمن مردم نهاد محیط زیست زیتون در خراسان شمالی گفت: متاسفانه حیات وحش این استان با بی‌رحمی مواجه شده است.

تاج‌محمد محمدی در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان شمالی با اشاره به اینکه خراسان شمالی یکی از مناطق غنی از لحاظ برخورداری از حیات وحش است، افزود: شکارچیان غارت‌گر پستانداران و پرندگان این استان را به یغما برده‌اند.

وی با بیان اینکه کبک یکی از گونه‌های منحصر به فرد در این استان و در منطقه راز و جرگلان است، ادامه داد: از محدوده راز تا منطقه قارلق غرق به عنوان زیستگاه این گونه‌ها معرفی شده و دام‌ها اجازه ورود به این منطقه را ندارند اما فقط یک نفر نیرو وظیفه حفاظت از گونه‌های حیوانی را دارد که این شخص توان رویارویی با تمامی شکارچیان وارد شده به این منطقه را ندارد.

محمدی اظهار کرد: شکارچیان حتی به زمان تخم‌گذاری و مرحله رشد جوجه‌های کبک نیز توجه نمی‌کنند و خارج از زمان فصل شکار اقدام به شکار این گونه حیوانی می‌کنند.

وی با ذکر اینکه زمان تخم‌گذاری و رشد جوجه‌های کبک از ابتدای فرودین ماه شروع می‌شود و تا پایان شهریور ماه ادامه پیدا می‌کند، اظهار کرد: زمان شکار کبک از مهرماه تا پایان اسفند ماه است اما بسیاری از شکاچیان بدون آنکه پروانه شکار داشته باشد اقدام به شکار آنان می‌کنند.

محمدی توضیح داد: در حال حاضر شکارچیان علاوه بر اینکه در طول روز اقدام به شکار کبک می‌کنند، محل استقرار آن‌ها را شناسایی کرده و در شب با استفاده از نور چراغ که حرکت این گونه حیوانی کمتر است مباردت به شکار آن‌ها می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر شکارچیان کبک در خراسان شمالی افراد بومی و روستاییان هستند، افزود: اگر محافظت‌های لازم از این گونه انجام نشود طی چند سال آینده در خراسان‌شمالی دیگر کبکی باقی نخواهد ماند.

ظریفیان یکی از اعضای انجمن مردم نهاد زیتون در خراسان شمالی با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست نیازمند فرهنگ سازی است، تصریح کرد: رسانه‌ها به خوبی می توانند در این زمینه ایفای نقش کنند اما تاکنون بسیار ضعیف عمل کرده‌اند.

وی گفت: افراد بومی و روستاییان می‌توانند بهترین همیار محیط زیست و گونه‌های حیوانی باشند اما باید آموزش و آگاهی‌های لازم در خصوص حفاظت آن‌ها و ارزش وجود این حیوانات در طبیعت ارائه شود.

ظریفیان ادامه داد: بها دادن به تشکل‌های حیوانی یکی دیگر از روش‌های حفاظت از گونه‌های حیوانی در این استان است که متاسفانه از سوی ارگان‌های دولتی مورد بی‌مهری قرار گرفته است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: