به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 23 فروردین ماه 1393 = 12-04 2014

سفیر گروگانگیر؛ از سازمان ملل خارج شویم

روزنامه حکومتی سیاست روز: کارنامه آمریکا نشان می‌دهد که آنها در برابر هر قدم عقب‌گرد چندین گام به جلو حرکت خواهند کرد. با تمکین دولت مبنی بر عدم معرفی ابوطالبی به سازمان ملل، مسلما دخالتهای آمریکا در امور ایران متوقف نخواهد شد و آمریکا سعی می‌کند تا مساله ابوطالبی را به عرفی جهانی مبدل سازد.

آمریکا تلاش می‌کند تا از مساله ابوطالبی به عنوان الگویی برای دخالت در تعیین نمایندگان ایران در سایر نهادهای بین‌المللی و خاموش کردن صدای عدالت‌خواه و تاثیرگذار ایران در عرصه جهانی بهره گیرد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان نادی عدالت و آزادی و استقلال توانسته نقشی مهم را در نهادهای بین‌المللی ایفا نماید که هراس آمریکا و متحدانشان را به همراه داشته است. آمریکا برای خاموش کردن و در حاشیه قرار دادن ایران طراحی‌های متعددی صورت داده که مداخله در تعیین نمایندگان ایران برای نهادهای بین‌المللی و نیز فضاسازی برای اخراج آنها از نهادهای جهانی به بهانه‌های مختلف (از جمله تروریسم و ناقض حقوق بشر و ... ) ابعاد جدید این طراحی است.

با توجه به آنچه ذکر شد ایستادگی دولت در معرفی ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل امری ضروری برای پاسخگویی به گستاخی‌های کنونی آمریکا و طراحی‌های بلند مدت آنها است چرا که عقب‌گرد از این مهم برابر با گستاخ‌تر شدن آمریکا و توسعه میدان دخالت‌های آن در امور ایران خواهد بود که در کنار تبعات داخلی، در عرصه جهانی نیز پیامدهای منفی بسیاری برای کشور به همراه دارد.

در این چارچوب حتی مساله خروج ایران از سازمان ملل نیز می‌تواند مطرح گردد. وقتی سازمان ملل چنان وابسته به نظام سلطه است که کشورهایی مانند آمریکا به خود اجازه می‌دهند در تعیین نمایندگان اعضا دخالت نمایند و سازمان ملل و شخص مون دبیر کل آن نیز در برابر این گستاخی، راه سکوت در پیش می‌گیرند و به تایید اقدام آمریکا می‌پردازند، دیگر عضویت در آن معنا ندارد و می‌توان گزینه خروج از این نهاد ناکارآمد و شکست خورده را روی میز داشت و آن را در واکنش به گستاخی آمریکا و سکوت سازمان ملل در عرصه جهانی مطرح نمود.


تصمیم کاخ سفید و پیامدهای منفی آن

کاخ سفید رسما اعطای روادید به حمید ابوطالبی، سفیر پیشنهادی رژیم ایران در سازمان ملل را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد آمریکا به حمید ابوطالبی، سفیر منصوب ‌شده رژیم ایران در سازمان ملل روادید اعطا نخواهد کرد.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفت، به سازمان ملل و رژیم ایران اطلاع داده‌ایم برای ابوطالبی روادید صادر نخواهیم کرد.

اعضای کنگره آمریکا روز پنج شنبه در اقدامی نادر با اتفاق آراء خواهان جلوگیری از ورود ابوطالبی به خاک آمریکا شدند و اعلام کردند هیچ راهی برای اینکه این فرد نماینده رژیم ایران در سازمان ملل باشد وجود ندارد.

این نخستین بار در طول تاریخ سازمان ملل است که آمریکا به عنوان میزبان این سازمان به نماینده معرفی شده از سوی یکی از کشورهای عضو برای حضور در محل ماموریتش ویزا نداده است.

سایت حکومتی خبرآنلاین با اعلام این خبر نوشت: اما نکته حائز اهمیت در این مسئله این است که همه امیدها درباره اینکه رژیم ایران و آمریکا بتوانند در این دوره با حضور حسن روحانی، دست کم بخشی از مشکلات و تخاصمات گذشته خود را مدیریت کنند نقش بر آب شود.

به نوشته این منبع، در ایران نیز عده ای این اقدام را شکستی برای دولت روحانی و حتی جمهوری اسلامی تلقی خواهند کرد و از همین جاست که به نظر می رسد، دولت اوباما نه تنها گامی در جهت مدیریت تخاصم برنداشته بلکه باعث ایجاد یک تخاصم و کدورت جدید نیز شده که معلوم نیست چه نتایج منفی تازه ای به همراه بیاورد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: