به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 24 فروردین ماه 1393 = 13-04 2014

تخریب آثار تاریخی کرمان به‌دلیل نداشتن حفاظت‌

پس از ریزش بخشی از قلعه تاریخی گلباف کرمان معاون میراث‌فرهنگی این استان، اعتبارات اندک مرمتی و بارندگی‌های اخیر کرمان را مهم‌ترین آسیب و علت از بین رفتن تعداد بسیاری از بناها و آثارتاریخی شهرستان‌های کرمان عنوان کرد.

خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ تعداد بی‌شماری از بناهای تاریخی شهرستان‌های کرمان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر در معرض آسیب قرار گرفته‌اند. این خبر را معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان در پاسخ به وضعیت نابسامان قلعه‌ تاریخی گلباف اعلام کرد.

«محسن موحدی‌‌» معاون میراث‌فرهنگی کرمان گفت: بسیاری از آثار تاریخی کرمان که از خشت و گل تشکیل شده در اثر بارندگی‌ها دچار خسارت شد و ساختار بسیاری از بناها و آثار خشت و گلی را با آسیب مواجه کرد.

قلعه گلباف؛ این قلعه تاریخی به‌دلیل نداشتن مرمت و حفاظت‌های لازم در معرض نابودی کامل قرار گرفته است

معاون میراث‌فرهنگی کرمان همچنین افزود: در حال‌حاضر منتظر گزارش‌های دقیق و مصوب از شهرستان‌های استان هستیم تا میزان خسارت‌ها را در سطح استان برآورد کنیم. این درحالی است که نامه‌نگاری‌هایی نیز با استاندار کرمان صورت گرفته تا از درآمدهای حاصل از حوادث مترقبه بودجه‌ای دریافت شود تا این بناها مرمت شود. به‌گفته موحدی، رسیدگی به بناها و آثار استان کرمان که غالبا هم پراکنده هستند مستلزم دریافت بودجه و اعتبار است و اعتبارات میراث‌فرهنگی کفاف مرمت بناهای تاریخی را نمی‌دهد.

این گفته‌ها در حالی از سوی معاون میراث‌فرهنگی کرمان مطرح می‌شود که پیشتر امیر ترقی‌نژاد، فعال‌ میراث‌فرهنگی از تخریب قلعه تاریخی گلباف و سرو 900 ساله این شهرستان خبر داده بود او تاکید کرده بود که دو اثر تاریخی هم‌اکنون در معرض آسیب‌ جدی قرار دارند اما از سوی مسئولان شهرستان هیچ اقدامی جهت مرمت و حفاظت دیده نمی‌شود.

ترقی‌نژاد در ادامه به قلعه قدیمی شهرگلباف اشاره کرد که در حال‌حاضر در آستانه تخریب کامل قراردارد. او معتقد است، به نظر می‌رسد در صورت عدم مرمت فوری این قلعه تاریخی با خاک یکسان شود.

این درحالی است که موحدی‌، تخصیص بودجه‌ اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان را برای مرمت آثار تاریخی شهرستان‌ها کافی نمی‌داند و معتقد است 15 و 20 درصد اعتبار موجود تنها صرف استحکام‌بخشی و رسیدگی به برخی آثار می‌شود.

معاون میراث‌فرهنگی کشور اما جذب سرمایه‌گذار را در حوزه میراث‌فرهنگی اقدامی ضروری می‌داند و تاکید می‌کند: میراث‌فرهنگی در شرایط فعلی نیاز به جذب سرمایه‌گذار دارد تا با دادن کاربری‌های متناسب با درنظر گرفتن ظرفیت‌ و ارزش کالبد بنا به حفظ اثر و ایجاد اشتغال کمک کند.

او با اینکه معقتد است هنوز شاهد استقبال سرمایه‌گذاران در حوزه میراث‌فرهنگی نبودیم اما امیدواریم با مشخص کردن ضوابط سهل و آسان بتوانیم این بسترسازی را در شهرستان‌های استان کرمان ایجاد کنیم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: