به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 14 اردیبهشت ماه 1393 = 04-05 2014

ناتوانی مسؤولان در پایین‌ آوردن قیمت کتاب

در چهارمین روز از برپایی نمایشگاه کتاب تهران، برخی از مسئولان از جمله علی جنتی و غلامعلی حداد عادل مساله گرانی کتاب را تایید اما درباره پایین‌آوردن قیمت‌ها اظهار ناتوانی کردند.

به گزارش ایسنا، چهارمین روز نمایشگاه کتاب از نظر تعداد بازدیدکننده یک روز معمولی بود. گرچه باز هم مثل همیشه تعداد زیادی از غرفه‌ها در بخش ناشران عمومی و بین‌الملل بازدیدکننده چندانی نداشتند اما در این بین بودند ناشرانی که به هر حال مخاطب خاص خود را داشتند و از این جهت از میزان فروش کتاب‌هایشان راضی هستند.

بیش‌ترین دغدغه بازیدکنندگان نمایشگاه که قریب به اتفاقشان پس از چند ساعت پرسه زدن در فضاهای مختلف نمایشگاه تنها با یکی-دو کتاب از مصلا خارج می‌شوند، گرانی کتاب‌ها بود،‌ اما با این وجود ظاهرا مسئولان هیچ راه حلی برای کاهش قیمت کتاب‌ها ندارند. آنچنان که وقتی علی جنتی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - در حاشیه بازدید از نمایشگاه در این باره مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفت، اذعان داشت که کاهش قیمت کتاب در چنین شرایطی ممکن نیست.

او در این باره کمک به کتابخانه‌ها از جمله دانشجویان، طلاب و پژوهشگران و همچنین تجهیز کتابخانه‌های عمومی و خرید کتاب‌های خوب ناشران را از دیگر راهکارهایی دانست که در راستای ترویج کتاب‌خوانی می‌توان انجام داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حین بازدید چند ساعته‌اش از تعدادی از غرفه‌های نمایشگاه کتاب چندین بار با گله‌های مردم از اوضاع فرهنگ و کتاب و نشر مواجه شد.

به گزارش ایسنا، غلامعلی حدادعادل - عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و رییس بنیاد سعدی - نیز که امروز به نمایشگاه کتاب آمده بود، در حاشیه این بازدید بر گرانی قیمت کتاب تأکید کرد.

او در عین حال افزود: با این شدت که قیمت کتاب بالا می‌رود باید تلاش کنیم مردم برای کتاب‌ خواندن به کتاب خریدن نیازی نداشته باشند. اگر کتابخانه‌های عمومی را گسترش دهیم و کتاب‌خانه‌سازی را به صورت یک فرهنگ دربیاوریم و خیّران ما کتابخانه‌سازی کنند، با خریدن یک کتاب به جای این‌که یک نفر از آن استفاده کند، مردم زیادی از آن استفاده می‌کنند. در نتیجه مردم به کتاب دسترسی پیدا می‌کنند؛ اما مجبور نیستند پولی پرداخت کنند.

حداد عادل همچنین درباره نظر حسن روحانی درباره ممیزی و این جمله او که گفته است «بهترین ممیزان مردم هستند»، به اظهار نظر پرداخت و گفت: نظر رییس جمهور درباره ممیزی درست است ولی کامل نیست.

او اعتقاد دارد، مسؤولان دولتی که مشغول نظارت هستند، منتخب مردم‌اند و رفتار وزارت ارشاد در ممیزی را دوست دارند.

رییس پیشین مجلس شورای اسلامی همچنین در سخنان خود ایجاد شبکه‌های متعدد تلویزیون را یکی از موانع کتاب‌خوانی در کشور دانست.

سردار سرلشکر یحیی رحیم صفوی از دیگر بازدیدکنندگان روز چهارم نمایشگاه کتاب بود که او هم بر حضور بخش خصوصی و ورود آن‌ها به بخش نشر و ترجمه آثار تأکید کرد.

در همین روز محمدرضا وصفی - مدیر کمیته بین‌الملل نمایشگاه کتاب - نیز از گرانی کتاب‌ها و افت خرید کتاب از بخش ناشران بین‌الملل سخن به میان آورد. با این حال و با همه این اوصاف نمایشگاه کتاب حالا و به قول عباس صالحی - رییس نمایشگاه - به عنوان یک تفرجگاه فرهنگی درآمده است و به همین خاطر در طول ایام برگزاری جوانان زیادی هستند که ساعتی از وقت خود را به بازدید و گردش و احیانا خرید دو-سه جلد کتاب از این به اصطلاح بزرگترین رویداد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بگذرانند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: