جزئیات اختلافات در باره مذاکرات هسته ای وین
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای جمهوری اسلامی میگوید نتیجه حاصل در مذاکرات اخیر این بود که آمادگی برای نگارش متن توافقنامه با کشورهای ۵ + ۱ وجود ندارد.
عباس عراقچی که در تلویزیون جمهوری اسلامی سخن میگفت پیشنهاد غرب برای کاهش قدرت تاسیسات آب سنگین اراک را مضحک خواند و گفت حفظ ماهیت آب سنگین اراک از خطوط قرمز ماست.
عراقچی مذاکرات هسته ای را بسیار دشوار دانست و گفت اختلافات در همه موضوعات وجود دارد. مثلا در مورد حق غنی سازی در ایران که با محدودیت هایی روبرو هستیم که البته موقتی است.
وی در پاسخ به سئوالی درباره میزان اختلافات گفت، نمیتوان تعداد آنها را تعیین کرد باید باید درباره همه آنها تصمیم گیری کنیم و میتوان گفت که درباره همه موضوعات اختلاف وجود دارد به علاوه اینکه توافق حاصل نمیشود مگر اینکه درباره همه موضوعات به توافق برسیم بالاخص آنکه همه موضوعات بر یکدیگر اثر دارند.
چالشهای تدوین پیشنویس توافق جامع
خبرگزاری رویترز به نقل از ناظران غربی نوشته که شکاف عمده در مذاکرات وین، اختلافات مربوط به تعداد سانتریفوژهای رژیم ایران و همچنین برنامه موشکی این رژیم بوده است. چند روز قبل از این نشست نیز در گزارش محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از ابعاد احتمالی برنامه موشکی رژیم ایران ابراز نگرانی شده بود.
به گزارش رادیو آلمان، در عین حال تیم هسته ای جمهوری اسلامی در شرایطی به وین رفت که فضای سیاسی خاصی علیه توافق ژنو و تیم مذاکرهکننده شکل گرفته بود.
تشکیل همایش موسوم به "دلواپسیم" در محل سفارت سابق آمریکا در تهران با شرکت حامیان تیم مذاکرهکننده قبلی و تلاشهایی در مجلس برای ادای توضیح دو تیم مذاکرهکننده قبلی و کنونی و حتی مناظره این دو تیم با یکدیگر در صحن علنی مجلس، از نمونههای چنین فضایی بودند.
بسیاری تحلیلگران گفتهاند که دولت روحانی به دلیل فشارهای داخلی، مدیریت خود در مذاکرات را تغییر داده و محافظهکارتر شده است. اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی حتی مدعی شده که اختیارات تیم مذاکرهکننده کاهش یافته است.