به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 28 اردیبهشت ماه 1393 = 18-05 2014

گوگل و ویکی‌پیدیا؛ آخرین قربانیان سانسور در ایران

سایت خودنویس: به نظر می‌رسد گوگل و ویکی‌پیدیا آخرین قربانیان تلاش‌های ایران برای سانسور آن‌لاین هستند. تنها دو روز پس از آن‌که دولت ایران دوباره از برنامه خود برای هوشمند کردن فیلترینگ اینترنت در ایران خبر داد.

مشبل در گزارشی به بررسی خبر درباره فیلتر شدن دو صفحه ویکی‌پیدیا و سرویس گوگل در ایران پرداخته است. بنا بر گزارش‌ها، ایران دسترسی به یک سرویس دیگر گوگل را مسدود کرده است. پلت‌فورم میزبانی سایت‌های گوگل و دست‌کم دو صفحه حساس ویکی‌پیدیای فارسی در چند روز گذشته سانسور شده است. البته روشن نیست که این ممنوعیت‌ها و سانسورها به دستور دولت انجام شده یا نه، اما اگر این طور باشد فعالان فکر می‌کنند آن‌ها باید مواضع دوگونه دولت ایران در این مورد را افشا کنند.

از زمانی که حسن روحانی در سال گذشته به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد، دولت او مدعی تلاش برای آزادی در اینترنت شد. در حالی‌که از آن زمان هم وب‌سایت‌ها و سرویس‌های بیشتری فیلتر شده‌اند و هم ١٦ بلاگر زندانی شدند. نکته جالب این‌که توئیتر و فیس‌بوک هم علی‌رغم این‌که توسط روحانی یا برخی از اعضای دولت او به طور منظم استفاده می‌شوند همچنان در ایران فیلتر هستند.

روز چهارشنبه، محمود واعظی، وزیر ارتباطات، اعلام کرد که دولت ایران در نظر دارد با استفاده از سیستمی که «فیلترینگ هوشمند» نامیده می‌شود به فیلتر اینترنت در ایران نظم تازه‌ای ببخشد. بر این اساس، به ادعای آقای واعظی، تنها صفحات فاسد و غیر اخلاقی فیلتر می‌شود و سایر صفحات در دسترس کاربران ایرانی خواهد بود.

بر اساس آخرین مطالعه انجام شده، ایران سابقه‌ای طولانی در مسدود کردن صفحات ویکی‌پیدیا دارد. اما فیلترینگ اخیر، فعالان را به این نتیجه رسانده که در آینده نزدیک به جای آزادی بیشتر در حوزه اینترنت، شاهد محدودیت و فیلتر بیشتر در این حوزه خواهیم بود.

نریمان غریب، یک پژوهشگر ایرانی ساکن لندن در گزارشی درباره دو صفحه سانسور شده اخیر ویکی‌پیدیا، این دو صفحه را مربوط به انقلاب ایران در سال ٥٧ و رهبر ایران می‌داند و می‌گوید این دو صفحه اکنون از ایران قابل دسترسی نیستند.

خبر فیلتر شدن وب‌سایت گوگل را هم علیرضا شیرازی، مدیر سایت بلاگفا در ایران، اعلام کرده است. سایت بلاگفا بنا بر اعلام سایت آمار سنجی آلکسا، پس از گوگل پر بازدیدترین وب‌سایت در ایران است. بهشتی در توییتی نوشت: «برادران وب‌سایت میزبانی گوگل را مسدود کرده‌اند.» در این توئیت قاعدتا برادران به حکومت ایران اشاره دارد.

هر چند هم آقای غریب و هم یک پژوهشگر مستقل فن‌آوری در واشنگتن که منابعی در ایران دارند اعلام کرده‌اند که دسترسی به وب‌سایت گوگل در ایران مسدود شده است و توئیت آقای شیرازی را تائید کرده‌اند اما برخی از منابع دیگر هم از داخل ایران گفته‌اند که مشکلی برای سر زدن به گوگل نداشته‌اند. لذا به نظر می‌رسد مسدود سازی دسترسی به گوگل، تنها توسط برخی از ارائه دهنده‌گان اینترنت انجام شده است.

البته گوگل نیز دیروز فیلتر شدن خود را در ایران تائید کرد. البته همان طور که گفته شد فیلتر کردن سرویس‌های گوگل در ایران مسبوق به سابقه است. یوتیوب از سال ٢٠٠٩ د رایران فیلتر است و سرویس جی‌میل هم برای دوره‌های کوتاه مدت فیلتر شدن در ایران را تجربه کرده است.

معلوم نیست دلیل فیلتر کردن گوگل در ایران چیست؟ تنها تست کردن واکنش‌ها یا اشتباهی فنی آن‌چنان که در مورد اینستاگرام در اواخر دسامبر سال گذشته میلادی روی داد.

گوگل جز تائید کردن فیلتر شدنش، هنوز درباره این اتفاق واکنش خاصی نشان نداده است، اما ویکی‌پیدیا اعلام کرده است که آن‌ها وجود دارند تا این اطمینان حاصل شود که اطلاعات در همه جا در دسترس است و به طور مشخص امیدوارند در جاهایی که دسترسی به اطلاعات توسط حکومت‌ها محدود می‌شود، دسترسی به ویکی‌پیدیا محدود نشود.



nasle sookhteh May 18, 2014 11:03 AM

حاجی بگو ببینم اصلا چرا باید فیلترینگ باشه؟ می ترسید مردم اغفال بشن همانطور که ۳۵ سال قبل اغفال کردین؟ آره؟ مگه غیرازاینه؟ اون کسی می ترسه که واقعا می دونه حرفاش ارزش و اعتباری در بین مردم نداره امیدوارم تاوان کاهاتون رو یک روزی بدبد دیرو زود داره سوخت و سوز نداره ادامه بدید هر چی در توان دارید انجام بدبد روزی که رفتنی شدید دیگه این تلاشها فایده ای نخواهد داشت فعلا حکومتتون بر وفق مراد بعضی ها پیش میره

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: