به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 7 خرداد ماه 1393 = 28-05 2014

عوامل افزایش خانه‌های مجردی‌ در شهرها

بهارنیوز: یک مدرس دانشگاه در خراسان شمالی، تغییر در سبک زندگی را از عوامل افزایش خانه‌های مجردی دانست و افزود: ماهواره‌ها دیدگاه افراد نسبت به خانه‌های مجردی را تغییر داده‌اند.

مهدی نوری گفت: متاسفانه دیدگاه افراد نسبت به معضل خانه‌های مجردی تغییر کرده است و رسانه‌ها و ماهواره‌ها در این تغییر نقش زیادی دارند. وی افزود: هر چه محیط بزرگتر باشد، عوامل غیررسمی نظارتی کمرنگ‌تر است، بنابراین معضل خانه‌های مجردی در شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای کوچک‌تر است. وی گفت: یکی از عوامل بیشتر شدن خانه‌های مجردی تغییر در سبک زندگی است که اکنون در جامعه شاهد آن هستیم. نوری تصریح کرد: متاسفانه امروز شاهد بالا رفتن سن ازدواج هستیم، در گذشته سن ازدواج دختران 15 سال و پسران 20 سال بوده اما اکنون این سن در پسران به 30 سال به بالا و در دختران به 27 یا 28 سال تغییر کرده است و این باعث گرایش جوانان به سمت خانه‌های مجردی می‌شود. وی گفت: باید جامعه این نیاز جوانان را از راه‌های دینی که همان ازدواج است رفع کند، اما متاسفانه در این رابطه هنوز باید کارهای زیادی انجام شود.

مدرک‌گرایی از عوامل روی آوردن به خانه‌های مجردی
وی با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل گرایش به خانه‌های مجردی، مدرک‌گرایی است، تشریح کرد: بعضا تحصیلات دانشگاهی بیش از اینکه نیاز کشور باشد به چشم و هم چشمی تبدیل شده است و این باعث بالا رفتن سن ازدواج و در نتیجه بروز چنین رفتارهایی می‌شود. این مدرس جامعه‌شناسی در دانشگاه، گفت: از عوامل دیگر تبدیل شدن ناهنجاری‌ها به هنجار است، در حال حاضر خانواده‌ها نسبت به موضوع خانه‌های مجردی حساس نیستند، متاسفانه دیدگاه افرد نسبت به این معضل تغییر کرده است و رسانه‌ها و ماهواره‌ها در این تغییر نقش زیادی دارند.

نوری با تشریح پیامدهای ناشی از گرایش به خانه‌های مجردی افزود: یکی پیامدهای ناشی از این معضل عبارتند از ایجاد رابطه بین دختر و پسر قبل از ازدواج که این مسئله در جامعه ما هنجار نیست و جامعه این مسئله را قبول نمی‌کند. وی ادامه داد: بنابر این دیدگاه جامعه نسبت به این افراد تغییر کرده و ان افراد از سوی دوستان و خانواده طرد شده، همچنین آنها فرصت‌های شغلی خود را از دست می‌دهند و در نهایت باعث نا امیدی و افسردگی در آنان می‌شود. نوری گفت: این افراد به دنبال راهی برای سرپوش گذاشتن بر هجوم جامعه به سمت خود و فرار از تنهایی به سمت گروه‌های انحرافی کشیده می‌شوند که پیامد آن استعمال مواد مخدر و مشروبات الکلی و سایر رفتارهای انحرافی است.

این مدرس جامعه‌شناسی اضافه کرد: بنابراین مشاهده می شود که هر کدام از این عوامل زمینه ساز عامل دیگری می‌شود و معضلات اجتماعی به یکدیگر وابسته هستند. وی با اشاره به راهکارهایی جهت حل این معضل اجتماعی بیان کرد: در جامعه‌ای که بیشتر افراد آن قشر جوان و نوجوان هستند فقط تبصره و قانون که دولت‌های مختلف آن را ایجاد کرده‌اند مفید نیست و مسئولین باید دنبال راهکارهای عملی باشند. نوری در پایان گفت: به‌طور مثال در رابطه با بیکاری جوانان و تشکیل خانواده باید فرصت‌هایی فراهم شود، این مسایل جزو عوامل ابتدایی و پشگیرانه هستند و باید در این زمینه‌ها کار شود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: