انتخابات امروز افغانستان تحولی مهم و بی سابقه است
مورخ افغان، انتخابات امروز افغانستان را بی سابقه و تحولی مهم در تاریخ این کشور توصیف کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، هلنا مالک یار در گفتگو با این شبکه از کابل گفت:« امروز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در دور دوم برگزار می شود. انتخابات امروز نخستین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برای انتقال دموکراتیک قدرت از یک رئیس جمهور به رئیس جمهور دیگر است. در گذشته نیز انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب حامد کرزای رئیس جمهور کنونی افغانستان برگزار شد اما در آن زمان انتقال دموکراتیک قدرت مطرح نبود. این تحول برای افغانستان بسیار حائز اهمیت است. به نظر می رسد مردم افغانستان در انتخابات امسال، اطلاعات بیشتری درباره روند دموکراتیک کشورشان دارند و اینکه باید از حق رای خود استفاده کنند.»
وی در ادامه افزود:« رئیس جمهور جدید افغانستان با مشکلات و چالشهای زیادی از جمله چالشهای اقتصادی و بیکاری جوانان افغان مواجه است. او باید برای بیکاری بیش از سی درصد جوانان افغان چاره اندیشی کند. حوزه امنیتی دیگر چالش پیش روی رئیس جمهور آتی افغانستان است بویژه درشرایطی که نیروهای نظامی خارجی از افغانستان خارج می شوند و کمکهای خارجی به این کشور کاهش می یابد. بنابراین می بینیم چالشهای امنیتی و اقتصادی افغانستان بسیار زیاد است. در این میان باید توجه داشت که انتخابات ریاست جمهوری امسال افغانستان سبب دوقطبی شدن فضای سیاسی کشور شده است. در چنین شرایطی، کار رئیس جمهور منتخب برای اینکه خودش را به عنوان رئیس جمهور همه افغانها تثبیت کند و نه اینکه فقط نماینده یک جریان یا گروه باشد بسیار دشوار است. برای مردم افغانستان در انتخابات امسال، مسائل اقتصادی و امنیتی بیشترین اولویت را دارد. این نگاه هم در مناطق شهری و هم در مناطق روستایی افغانستان وجود دارد.»
وی درباره نقش طالبان در آینده افغانستان گفت:« بی تردید طالبان چالشی جدی برای رئیس جمهور آتی افغانستان است. تعامل با طالبان باید جزء اولویتهای رئیس جمهور آتی افغانستان باشد. هر دو نامزد دور نهایی انتخابات افغانستان نیز به این مسئله واقف هستند. البته مردم افغانستان می گویند تعامل با طالبان باید به گونه ای درست باشد و نه اینکه دستاوردهای یک دهه گذشته در افغانستان ازجمله حقوق زنان ، آزادی مطبوعات و جامعه مدنی شکل گرفته در کشور از بین برود. این دغدغه ها بویژه در مناطق شهری افغانستان مشهود است که بخش اعظم جمعیت کشور را در خود جای داده است. مردم افغانستان نگران آن هستند که در تلاش برای مذاکره با طالبان، این دستاوردها مخدوش شود.»