اوباما: رژیم ایران به تنش قومی در عراق دامن نزند
رئیس جمهور آمریکا: ما با رژیم ایران در مورد مسائل مختلف اختلافات عمیق داریم.
باراک اوباما امروز در سخنرانی خود درباره اوضاع عراق گفت: آمریکا اقدامی نظامی در جهت حمایت از یک فرقه در درون عراق را به بهای فدا کردن فرقه ای دیگر دنبال نخواهد کرد.
وی گفت: دولت آمریکا در عراق دست به اقدام نظامی که به نفع گروه دیگری باشد، نخواهد زد.
اوباما گفت: رهبران عراق باید اختلافات خود را کنار بگذارند تا توافق ملی در این کشور محقق شود. عراق باید دولت جدیدی شکل دهد که نماینده بهتری برای همه عراقی ها باشد.
وی در ادامه افزود: دولت عراق باید برای خروج از بحران وارد گفتگوی ملی واقعی شود.
رئیس جمهور آمریکا گفت رهبران عراق باید فراتر از تفاوت هایشان قرار گیرند و با هم بر سر یک طرح مشترک سیاسی در راستای ساختن آینده عراق توافق کنند.
اوباما افزود : تلاشهای دیپلماتیک را برای حمایت از ثبات در عراق را ادامه می دهد و برای ارزیابی از نیروهای امنیتی عراق، مشاوران نظامی خود را به بغداد اعزام خواهد کرد.
وی افزود: برای بحث و بررسی پرونده عراق ، جان کری وزیر خارجه را به خاورمیانه خواهیم فرستاد.
به گزارش رادیو فرانسه، اوباما در سخنان امروزش از رژیم ایران نیز خواست که در پیامش به مردم عراق، همۀ اقوام و ادیان این کشور را در نظر گرفته و مورد خطاب قرار دهد و در واقع به تنش قومی در این کشور دامن نزند.
باراک اوباما در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت: رژیم ایران از ما شنیده است که از اقدامی که اختلافات فرقه ای را دامن بزند اجتناب کند. ما با رژیم ایران در مورد مسائل مختلف اختلافات عمیق داریم. یکی از دلائل وضعیت سوریه دخالت شدید این رژیم است.