به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 9 تیر ماه 1393 = 30-06 2014

جدی شدن بحث دفن مردگان درپارك‌های عمومی

روزنامه اعتماد: بازهم مردگان دركنار كارت‌هاي منزلت و باغ‌هاي تهران، مهم‌ترين سوژه جلسه هفتاد و ششمين جلسه شوراي شهر بودند، آن هم در حضور شهردار تهران. براساس گزارش «اعتماد»، درابتداي اين جلسه رييس كميته فرهنگي شورا با اعلام عدم رضايت سالمندان از مراجعات زيادي و همچنين نحوه صدور كارت‌هاي منزلت گفت: به عنوان مثال، در تماس‌ها و مراجعات متعدد از سوي يك پيرمرد 75 ساله، وي مدعي شد كه براي دريافت كارت منزلت، مبلغ 5 هزار تومان بابت خود كارت و مبلغ 15 هزار تومان بابت شارژ كارت از افراد گرفته مي‌شود كه در هر صورت پس از يك سال باطل مي‌شود.

مجتبي شاكري در تذكر ديگرخود اين ‌بار برج ميلاد را هدف گرفت و افزود: افطاري دادن به يك ميليون و 500 هزار نفر در برج ميلاد كارخوبي است اما اگر همين هزينه را در مساجد محلات و در مناطق توزيع كنيم آيا بهره‌وري بيشتري ندارد؟ آيا بهتر نيست به جاي برگزاري جشن‌ها و برنامه‌هاي افطاري در پارك‌ها اين قبيل برنامه‌ها را در مساجد اجرا كنيم كه هزينه كمتري هم دارد؟

در ادامه محمد باقر قاليباف شهردار تهران نيز با ارائه توضيحاتي در خصوص صدور كارت منزلت، روند صدور كارت منزلت را داراي روال منطقي و درستي ندانست و گفت: ما امروز به 16 ميليون سفر سوبسيد مي‌دهيم در حالي كه 60 درصد جامعه توانايي پرداخت قيمت واقعي سفر را دارند. اگر اين هزينه‌ها به جاي خود بازگردد آن زمان مي‌توان به نيازمندان واقعي از جمله مددجويان كميته امداد، جانبازان و معلولان يا دانشجويان كمك كرد.

قاليباف افزود: به راستي آيا همه 65 ساله‌ها نيازمند كارت منزلت هستند؟ بر اين اساس است كه ما بايد يك سازماندهي و اصلاح در آيين‌نامه نحوه صدور كارت منزلت داشته باشيم.

بازهم حضور مجدد مردگان درصحن شورا

در ادامه اين جلسه، مصوبه «الزام شهرداري تهران به ارائه گزارش در خصوص حسن اجراي مصوبات شوراي اسلامي شهر تهران در ارتباط با جانمايي، تملك و ساماندهي گورستان‌هاي جديد و همچنين تعيين وضعيت گورستان‌هاي قديمي تهران» در دستور قرار گرفت و پس از ارائه گزارش مديران شهري، اين معصومه آباد، رييس كميته ايمني شوراي اسلامي شهر تهران بود كه به بيان نخستين ديدگاه انتقادي جمع حاضر پرداخت و با بيان اينكه رويكرد ما در ايجاد آرامستان‌ها محله‌محوري است، گفت: اين گزارش معاون شهردار با رويكرد ما در تناقض است.

رييس كميته محيط زيست شوراي شهر نيز درهمين خصوص گفت: طبق گزارش معاون شهردار ما بيش از نيمي از متوفي‌ها را به صورت رايگان دفن مي‌كنيم در حالي كه دليلي براي اين كار وجود ندارد. اين در حالي است كه تاكنون بيش از160 هكتار زمين به اين آرامستان زمان دكتر قاليباف اضافه شده و معلوم نيست تا چه زماني گنجايش دفن خواهد داشت.

وي ادامه داد: امروز وجود بهشت‌زهرا در جوار باقرشهر و آبادي‌هاي اطراف باعث شده تا هزينه‌هاي زيادي به شهرداري تهران از قبيل ايجاد تقاطع‌هاي غيرهمسطح و... تحميل شود، پس نيازي به تدفين رايگان نيست گرچه اين به آن معنا نيست كه ما بگذاريم مرده‌يي بر زمين بماند.

همچنين رييس كميسيون شهرسازي و معماري شورا نيز با بيان اينكه 10 سال است كه شورا شهرداري را مكلف به جانمايي اراضي براي جايگزيني بهشت زهرا كرده، گفت: متاسفانه يك دهه از اين الزام مي‌گذرد و شهرداري هنوز كاري در اين زمينه نكرده است.

اسماعيل دوستي، نايب‌رييس كميسيون عمران و حمل و نقل شورا نيز با بيان اينكه، آن كه تهران را پايتخت كرده به فكر همه‌چيز بوده از شمال تهران كه وجود درخت‌ها فيلتر‌هاي مناسبي براي آلودگي هوا است تا جنوب شهر كه بهترين اراضي براي ايجاد گورستان‌ها است، ادامه داد: در حال حاضر برخي افراد اين اراضي را كه متعلق به منابع طبيعي است خيلي ارزان يا حتي رايگان مي‌گيرند، چرا شهرداري اين كار را نكند در حالي كه چند سال بعد بايد اين اراضي را با قيمتي گزاف از همين افراد بخرد.

اما دراين بين رييس كميسيون نظارت و حقوقي شورا بحث جنجالي يكي ديگر از اعضا را در جلسه گذشته درمورد دفن مردگان در پارك‌ها ادامه داد. وي با بيان اينكه ايجاد گورستان در مناطق جنوبي يعني مشكلات بيشتر براي شهروندان جنوب تهران، گفت: اگر در يك پنجشنبه به بهشت زهرا برويد درخواهيد يافت كه شهروندان اين نواحي با چه مشكلات و مرارت‌هايي دست به گريبان هستند حال آنكه با ايجاد گورستان‌هاي جديد در جنوب بهشت زهرا ما دقيقا بر تشديد اين مشكلات اقدام خواهيم كرد.

سروري ادامه داد: ايجاد گورستان‌ها در اين نواحي به اين معني است كه شهروندان را از ته يك قيف به سمت گورستان‌ها رها كنيم از اين رو مسوولان بايد به دنبال اين باشند كه قبرستان‌ها را به جاي ديگري منتقل كنند.

سروري با طرح مجدد پيشنهاد «آباد» درمورد دفن مرده‌ها درپارك‌ها تاكيد كرد: ايجاد پارك گورستان‌ها در مناطق مي‌تواند اهداف ما را برآورده سازد چرا كه هم كاهش تقاضاي سفر را به همراه خواهد داشت و هم اينكه كاربري چند منظوره مي‌توان از آن داشت. ضمن اينكه مطالعه مدل‌هاي موفق در شهر‌هاي بزرگ و پر جمعيت دنيا نيز مي‌تواند به ما كمك كند.

براساس اين گزارش، در پايان اين جلسه اعضاي شورا با تعيين مهلت حداكثر سه ماه معاونت خدمات شهري را موظف كردند تا لايحه خود را براي جانمايي و تملك اراضي براي ايجاد گورستان‌هاي جديد جهت تصويب به شورا ارائه كند.

انتخاب دو نفر نماينده ناظر شوراي اسلامي شهر تهران براي عضويت در كميته نظارت بر سفرهاي خارجي شهرداري تهران، ديگر موضوع مطرح شده دراين جلسه بود كه پس از بحث و بررسي آقايان

هادي ساعي و ولي‌الله شجاع پوريان از اعضاي شوراي شهر براي اين منظور انتخاب شدند.

در اين جلسه همچنين اعتراض فرمانداري تهران به متن مصوبه «برنامه عملياتي پنج ساله دوم شهرداري‌تهران» مورد بحث و بررسي قرار گرفت. كه جوابيه اين اعتراض كه توسط كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران تهيه شده بود با اكثريت آرا به تصويب رسيد.

تاكيد بروضع سياست‌هاي حمايتي براي حفظ باغات تهران

اما اينها تنها موضوعات مطرح شده درجلسه اين هفته شورا نبودند. تلاش براي حفظ باغ‌ها از طريق بسته‌هاي تشويقي موضوع ديگري بود كه از سوي رييس شورا مطرح شد و به نقد حاضران گذاشته شد. مسجد جامعي با طرح اين مساله گفت: وقتي ما براي شهروندان و مالكان باغات قوانيني وضع مي‌كنيم تا آنها را از قطع درخت و ساخت و ساز در داخل باغ‌ها بازداريم، بايد در قبال آن سياست‌هاي حمايتي و تشويقي را اجرا كنيم تا آنها مبادرت به نگهداري از اين باغات كنند.

وي با بيان اينكه امروزه ارزش زمين‌هاي باير از زمين‌هاي مشجر بيشتر است، گفت: وقتي وضع چنين باشد مسلم است كه شخص تمايل به حفظ باغ ندارد حال آنكه هزينه‌هاي فراواني نيز در صورت نگهداري از باغ بر او متحمل مي‌شود. وقتي قوانين بازدارنده وضع مي‌شوند به طور حتم نياز به سياست‌هاي حمايتي هم هست.

محمد سالاري: بي‌توجهي به مصوبات شورا مسبب نابودي باغات تهران

در اين جلسه همچنين محمد سالاري نيز با اعلام اينكه متاسفانه عدم توجه برخي از مسوولان به مصوبات و قوانين شورا سبب شده امروزه بسياري از باغات در ورطه نابودي باشند، وي به موضوع بوستان مادر در منطقه 5 استناد كرده و گفت: در بازديد‌هايي كه از اين زمين داشتيم دوستان در شهرداري عنوان كردند ريشه اين زمين باغ نبوده و امروزه چون سرانه‌هاي فضاي سبز در اين منطقه بيشتر از استاندارد است آن را تغيير پهنه داده‌اند. سالاري ادامه داد: وقتي بارها در خصوص پهنه اين زمين كه جزو فضاي سبز است تذكر داده مي‌شود و آن‌وقت به جاي توقف كار روزانه آن را شبانه‌روزي مي‌كنند چه انتظاري مي‌توان داشت.

سالاري ابراز كرد: متاسفانه شركت‌ها و سازمان‌هاي سرمايه‌گذار هم در اين مورد مظلوم واقع مي‌شوند چرا كه آنها از شهرداري طلب دارند و شهرداري در ازاي طلب‌شان اين زمين‌ها را به آنها واگذار مي‌كند.

رييس كميسيون شهر سازي و معماري شورا همچنين خاطرنشان كرد: بخش اسفناك قضيه آنجاست كه ساخت و ساز در چنين زمين بدون مجوز و پروانه در حال اجرا است حال آنكه يك شهروند بدون داشتن مجوز و پروانه مجاز به ساخت زمين 200 متري خود نيست.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: