کشف اثر 4000 ساله توسط کودکان دبستانی
یک گل سرزینتی طلا به قدمت 4300 سال توسط 4 تن از دانش آموزان 10 ساله دبستانی که برای فعالیت در یک برنامه علمی – تفریحی تابستانی در کاوش های باستان شناسی شرکت کرده بودند، کشف شد.
خبرگزاری میراث فرهنگی ـ بینالملل ـ یک گل سرزینتی طلا به قدمت 4300 سال توسط4 تن از دانش آموزان 10 ساله دبستانی که برای فعالیت در یک برنامه علمی – تفریحی تابستانی در کاوش های باستان شناسی شرکت کرده بودند، کشف شد.
به گزارش اکسپرس یک شی زینتی طلا که تصور می شود یکی از کهن ترین قطعات فلزی در انگلستان باشد، توسط چهار کودک مدرسه ای در جریان یک حفاری باستان شناسی در این کشور کشف شد. این سایت دراصل تپهای است که در سال 1935 توسط "هربرت ماریون" کشف و مورد کاوش قرار گرفته بود.
به گفته کارشناسان این اثر باستانی کشف شده ازعصر برنز توسط دو مینی باستان شناس به نامهای "جوزف" و "آدرین بل "و دیگر دوستانشان کشف شد که به عنوان یک برنامه تفریحی و علمی دریک کاوش باستان شناسی شرکت کرده بودند.
جوزف میگوید:«ما با دقت خاک را کاوش میکردیم و من ناگهان دیدم چیزی دردل خاک میدرخشد اول تصور کردم یک شی پلاستیکی است اما بعد که فهمیدم طلاست از خوشحالی شروع به رقص کردم.»
به گفته باستان شناسان این شی دوران برنز، دراصل یک وسیله زینت مو برای بانوان است که قدمت آن به 2300 پیش از میلاد باز میگردد و احتمال میرود که درمو ویا لباس کسی که در جستجوی طلا و مس به بریتانیا سفر کرده بوده، مورد استفاده بوده است.
"پاول فرودشام" از موسسه باستان شناسی" همه باهم" معقتد است که این شی باستانی احتمالا نمونه و نشانهای ا است از نخستین دوران اکتشاف ومعدن کاوی در شمال" پنینز" که درامتداد دورانی از معدن کاوی رومیان باهدف استخراج نقره و سرب به آن منطقه گسترش یافته و درنهایت به توسعه صنعت سرب دراین منطقه و در دوران پس از قرون میانه انجامید. دورهای که معدن کاوی دراین منطقه در سطح بینالمللی شهرت یافته است.