وقوع زلزله بزرگ در پايتخت شايعه است
وقوع بيش از 550 مورد زلزله در مور موري آبدانان استان ايلام و اعلام اينكه زمينلرزهها در اين استان تا دو ماه آينده ادامه خواهد داشت و همچنين وقوع چندين زلزله در اطراف استان تهران و چند استان ديگر كشور ليست شده است تا شايعه آمدن زلزله در ميان برخي شهروندان در محافل مختلف مطرح شود.
هر چند كشور ما روي كمربند زلزله قرار دارد و وقوع زلزله را نميتوان انكار كرد اما نشر اين شايعه كه زلزله بزرگي در تهران و ساير استانها خواهد آمد سبب افزايش نگراني ميان شهروندان شده است.
بر اين اساس انتظار ميرود تا دستگاه متولي پيشدستي و در اين زمينه اظهارنظر كارشناسي كند تا خيال شهروندان از شايعه زلزله برطرف شود.
با اين حال مرتضي اكبرپور، معاون پيشگيري و مقابله سازمان مديريت بحران كشور درباره وقوع زلزله بزرگ در روزهاي آتي گفت: طبق مصوبه هيئت وزيران اعلام زلزله بايد از سوي مؤسسه ژئوفيزيك باشد و غير از اين مؤسسه هر مركز علمي و پژوهشي نظري را اعلام كند، جز شايعه چيز ديگري نيست.
بر اساس گفتههاي اين مسئول، زلزله يك پديده طبيعي است و نشان ميدهد كه زمين زنده است و ما نبايد از وجود زلزله تعجب كنيم بلكه بايد شرايط خود را با آن تطبيق دهيم. با نگاه كوتاهي به كشورهايي كه با زمينلرزههاي مكرر به زندگي عادي خود ادامه ميدهند بايد بياموزيم تا با پيشگيري و آموزشهاي لازم در برابر اين پديده طبيعي در آمادگي كامل به سر ببريم.
متأسفانه سرعت لاكپشتي احيا و نوسازي سازههاي فرسوده و ناپايدار و به خصوص روستايي سبب شده است كه با وقوع زلزله حتي با قدرت كم، باز هم شاهد خسارتهاي مالي و جاني فراواني در مناطق زلزلهزده باشيم.
گويا ترس از زلزله بايد هميشه لرزه بر اندام ما بيندازد و در خصوص وقوع زلزله در نگراني دائمي به سر ببريم. با وقوع هر زلزله، خسارتهاي جاني و مالي زيادي بر جا ميماند كه جبران مادي آن سالهاي متمادي طول ميكشد و آسيب رواني و اجتماعي و جسمي آن هرگز جبران نميشود.
بر اين اساس اگر قرار است هزينهاي را براي جبران خسارتهاي ناشي از وقوع زمينلرزه بپردازيم، اين هزينه را براي پيشگيري و مقابله صرف كنيم تا هم شهروندان و هم سازهها در برابر زلزله بيمه شوند.