به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 12 شهریور ماه 1393 = 03-09 2014

بوی مشمئز کننده الكل سازی و هوای شرجی اهواز

بوي مشمئز کننده الكل سازي تحمل هواي شرجي اهواز را سخت کرده است

بوي مشمئز كننده از سوي كارخانه الكل‌سازي رازي چند وقتي است به همراه هواي شرجي مشكلات زيست محيطي فراواني را براي شهروندان اهوازي ايجاد كرده است.

به گزارش مهر، تراژدي بوي نامطبوع كارخانه الكل‌سازي رازي در شهر اهواز از بين نمي‌رود تنها هر چند وقت يكبار تكرار و باعث به وجود آمدن موجي از نارضايتي در بين شهروندان اهوازي مي‌شود و باتوجه به اينکه اين بوي نامطبوع در زمان شرجي بيشتر استشمام مي‌شود شهروندان علاوه بر رطوبت بالاي هوا بايد اين بوي مشمئز کننده را نيز به سختي تحمل کنند.

16 سال است كه از تاسيس كارخانه خميرمايه و الكل سازي رازي مي‌گذرد اين كارخانه در مسير ورودي جاده آبادان - اهواز و خرمشهر – اهواز احداث شده است. پس از تحقيقات فراوان توسط نهادهاي مختلفي همچون استانداري و سازمان محيط زيست خوزستان علت بوي نامطبوع منتشر شده در سطح شهر اهواز، فعاليت اين كارخانه و عدم نصب دستگاه‌هاي تصفيه هوا بر روي خروجي‌هاي آن عنوان شده است.

ساكنين اهواز پس از تعيين ضرب العجلي 15 روزه براي اصلاح روند فعاليت اين كارخانه توسط معاون عمراني استانداري خوزستان در انتظار رخ داد فعاليت‌هاي مثمر ثمري در اين زمينه بودند كه گويا اين پرونده از معاونت عمراني به معاونت سياسي اجتماعي استانداري ارجاع داده شد. پس از ارجاع اين پرونده به معاونت سياسي استانداري خوزستان تاكنون اظهار نظر و يا فعاليتي در اين زمينه از سوي مسوولان صورت نگرفته و انتشار اين بوي نامطبوع در هواي شرجي اين روزهاي اهواز مشكلات زيست محيطي فراواني را براي شهروندان اهوازي ايجاد كرده است. مريم ابريشم كار سخنگوي شوراي شهر اهواز در اين خصوص به مهر گفت: در نطق‌هاي پيش از دستور شوراي شهر اهواز ايرادات فراواني به نحوه فعاليت اين كارخانه گرفته شد و ما به عنوان نمايندگان شهروندان اهوازي به دنبال حل اين مسئله هستيم. وي افزود: نحوه فعاليت اين كارخانه و وقوع واكنش‌هاي شيميايي كه به منظور ايجاد الكل در اين كارخانه صورت مي‌گيرد مشكلات تنفسي فراواني را براي شهروندان اهوازي ايجاد كرده به همين دليل مديريت اين كارخانه بايد به فكر اصلاح فعاليت اين كارخانه باشد.

ابريشم كار اظهار كرد: ساير كارخانه‌هاي الكل سازي در كشور نيز در حال فعاليت هستند اما با رعايت موازين محيط زيستي و بهداشتي مشكلاتي را براي شهروندان ايجاد نمي‌كنند.

وي با اشاره به اصلاح روند فعاليت اين كارخانه گفت: الكل سازي رازي بايد تصفيه كننده‌هايي را بر روي خروجي‌هاي خود نصب كند تا بوي نامطبوع اين كارخانه به بيرون نشر پيدا نكند. سخنگوي شوراي شهر اهواز عنوان كرد: مسئولان استاني و مراجع قانوني به دنبال رسيدگي و حل اين مسئله هستند اما ممكن است كه روند رسيدگي به اين پرونده زمان زيادي بطلبد. سيد شريف حسيني نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با مهر گفت: دو سال گذشته که بوي نامطبوع در شهر پيچيده بود من عامل را کارخانه الکل سازي رازي دانستم اما متاسفانه در آن زمان حرف من را نادرست خوانده و برخي از مسئولان عواملي ديگر مانند سايت پسماند و ترکيدن لوله فاضلاب را مطرح کردند.

وي افزود: خوشبختانه در حال حاضر عامل پيدايش اين بو که مشکلات محيط زيستي فراواني را هم به وجود آورده شناسايي شده و حال استانداري خوزستان بايد به دنبال راهکار براي اين معضل باشد.

نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: تعطيل کردن اين کارخانه به هيچ عنوان توجيه پذير نيست و اين کار تنها پاک کردن صورت مسئله است. ما بايد به دنبال راهکار باشيم. حسيني با اشاره به جريمه اي که توسط دادگاه براي اين کارخانه اعمال شد، گفت: اين مسئله با اعمال جريمه حل نمي‌شود و ما بايد با استفاده از قوانين با تخلف‌هاي صورت گرفته برخورد کنيم. رئيس اداره محيط زيست اهواز نيز در اين خصوص به مهر گفت: کارخانه الکل سازي رازي در 25 کيلومتري جنوب شهر اهواز واقع شده است. محصول اين کارخانه را با استفاده از ملات نيشکر توليد مي‌کنند. فرايند توليد الکل به اين صورت است که ملات نيشکر را در تبدل به تخمير سپس آن را به الکل و خمير مايه تبديل مي‌کنند.

عادل بني عگبه افزود: تبخير اين مايع توسط نور خورشيد و در حوضچه‌هايي در مساحت 40 هکتاري انجام مي‌شود. هر گاه که جهت وزش باد از سمت جنوب شرقي به سمت شمال غربي استان باشد بوي نامطبوع اين حوضچه‌ها در شهر اهواز استشمام مي‌شود و در هواي شرجي نيز اين بو تشديد مي‌شود.

وي با اشاره به اينکه پرونده اين کارخانه در معاونت سياسي اجتماعي استانداري خوزستان در حال پيگيري است، گفت: در اين زمان از سوي اين کارخانه طرح‌هايي مانند مالچ پاشي به منظور جلوگيري از انتشار بوي نامطبوع به معاونت سياسي اجتماعي استانداري خوزستان ارائه شده است. رئيس اداره محيط زيست اهواز تصريح کرد: طرح‌هاي ارائه شده به صورت پايلوت هستند و براي اجرا و به نتيجه رسيدن اين طرح‌ها نيازمند زمان زيادي هستيم. بني عگبه با بيان اينکه اجرايي کردن طرح استفاده از مالچ در ده هکتار از اين حوضچه‌ها در دستور کار اين کارخانه قرار گرفته است، اظهار کرد: در ابتدا قرار بر اين بود که ماده ويناس که به عنوان عامل انتشار اين بوي مشمئز کننده شناخته شده در رودخانه کارون تخليه مي‌شد که در صورتي که اين طرح به مرحله عمل مي‌رسيد مشکلات زيست محيطي فراواني را به وجود مي‌آورد. رئيس اداره محيط زيست اهواز افزود: ممکن است اين گونه طرح‌ها زمان زيادي را بطلبند اما چاره ديگري به جز صبر کردن تا رسيدن به نتيجه نداريم. مديرعامل کارخانه الکل سازي رازي نيز در گفتگو با مهر گفت: پرونده کارخانه در معاونت سياسي اجتماعي استانداري خوزستان در حال بررسي است و ما طرح‌هاي متنوعي مانند مالچ پاشي، هوادهي به حوضچه‌هاي تبخير، استفاده از فناوري نانو فيلترينگ و نانو ذرات را به منظور جلوگيري از انتشار اين بوي نامطبوع به اين معاونت استانداري ارائه کرديم. وي با اشاره به اينکه ما به دنبال انجام کوتاه ترين روش براي پاسخگويي به اين معضل هستيم، اظهار کرد: به عقيده من علت انتشار اين بوي نامطبوع تنها کارخانه الکل سازي رازي نبوده و سايت پسماند زباله اهواز نيز در اين قضيه نقش ايفا مي‌کند. احتشامي با اشاره به عدم تعطيلي کارخانه تا زمان متوقف کردن انتشار بوي مشمئز کننده حوضچه‌هاي تبخيري گفت: اين کارخانه تعهداتي را در دستور کار خود دارد و تنها با تصميم شرکت مادر امکان تعطيلي آن وجود دارد. مديرعامل کارخانه الکل سازي رازي اظهار کرد: مشکلات زيست محيطي شهر اهواز فراتر از کارخانه الکل سازي رازي هستند. در کنار رودخانه کارون انواع و اقسام کارخانه جات مخرب محيط زيست در حال فعاليت هستند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: