به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 25 آبان ماه 1393 = 16-11 2014

کاهش سن بلوغ و افزایش جرائم اجتماعی

یک کارشناس جامعه‎شناسی در حوزه‌ی خانواده با بیان اینکه امروزه سن بلوغ تا سه سال و گاهاً حتی بیشتر کاهش یافته، این مسأله را زمینه‎ساز افزایش جرائم اجتماعی برشمرد.

«عالیه شکربیگی» در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه‌ی زنجان، با بیان این مطلب، اظهارکرد: در جوامع امروزی مباحث آگاهی و اطلاع‎‌رسانی هر لحظه در جریان‎اند، متأسفانه این موضوع تا حدودی موجب کاهش سن بلوغ علی‎الخصوص در دختران شده است و متأسفانه بلوغ زودرس مسأله‎ای نیست که قابل اغماض و چشم‎پوشی باشد.

این کارشناس افزود: بیداری بلوغ فرهنگی و اجتماعی به شکل زودرس زمینه‎ساز غلبه سن‌زیستی بر سن تقویمی است. این امر نمی‎تواند پیامدهای مثبتی به ویژه در جامعه ایران داشته باشد، چون ما در کشوری با چارچوب‎ها، هنجارها و ارزش‎های خاص خود زندگی می‎کنیم و از هر سنی رفتارها و واکنش‎های متناسب با آن سن را انتظار داریم.

وی با تأکید بر اینکه بلوغ عرض با بلوغ شرعی تفاوت دارد، ادامه داد: بلوغ شرعی برای دختران 9 سال تمام است اما نمی‎توان از آن‎ها انتظار داشت که در این سن مانند دخترانی رفتار کنند که به بلوغ هورمونی و فیزیولوژیکی رسیده‎اند؛ درواقع خانواده‎های ایرانی هم تمایل چندانی ندارند که دخترانشان در 9 سالگی به بلوغ کامل جسمی و جنسی رسیده باشند.

شکربیگی در ادامه گفت: بلوغ زودرس جنسی بازدارنده پیشرفت و بلوغ روحی و روانی فرد می‌شود و این امر در افزایش چشم‎گیر جرائم اجتماعی تأثیرگذار است، چون جامعه‌شناسان معتقدند در بلوغ زودرس، ذهن افراد به جای اینکه به مسائل آموزشی و تربیتی بپردازد، درگیر مسائل بازدارنده از رشد فکری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بلوغ زودرس به‌لحاظ اخلاقی یک آفت خوانده می‌شود به این علت که نوجوان از نظر عقلانی در شرایط هم سن و سالان خود قرار دارد اما از نظر جسمی و تمایلات نفسانی، خواسته‎های غریزی بزرگترها را دارد. در نتیجه این امر به خودی خود زمینه‎‌ساز افزایش ناهنجاری می‌شود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: