کاهش سن بلوغ و افزایش جرائم اجتماعی
یک کارشناس جامعهشناسی در حوزهی خانواده با بیان اینکه امروزه سن بلوغ تا سه سال و گاهاً حتی بیشتر کاهش یافته، این مسأله را زمینهساز افزایش جرائم اجتماعی برشمرد.
«عالیه شکربیگی» در گفتوگو با ایسنا، منطقهی زنجان، با بیان این مطلب، اظهارکرد: در جوامع امروزی مباحث آگاهی و اطلاعرسانی هر لحظه در جریاناند، متأسفانه این موضوع تا حدودی موجب کاهش سن بلوغ علیالخصوص در دختران شده است و متأسفانه بلوغ زودرس مسألهای نیست که قابل اغماض و چشمپوشی باشد.
این کارشناس افزود: بیداری بلوغ فرهنگی و اجتماعی به شکل زودرس زمینهساز غلبه سنزیستی بر سن تقویمی است. این امر نمیتواند پیامدهای مثبتی به ویژه در جامعه ایران داشته باشد، چون ما در کشوری با چارچوبها، هنجارها و ارزشهای خاص خود زندگی میکنیم و از هر سنی رفتارها و واکنشهای متناسب با آن سن را انتظار داریم.
وی با تأکید بر اینکه بلوغ عرض با بلوغ شرعی تفاوت دارد، ادامه داد: بلوغ شرعی برای دختران 9 سال تمام است اما نمیتوان از آنها انتظار داشت که در این سن مانند دخترانی رفتار کنند که به بلوغ هورمونی و فیزیولوژیکی رسیدهاند؛ درواقع خانوادههای ایرانی هم تمایل چندانی ندارند که دخترانشان در 9 سالگی به بلوغ کامل جسمی و جنسی رسیده باشند.
شکربیگی در ادامه گفت: بلوغ زودرس جنسی بازدارنده پیشرفت و بلوغ روحی و روانی فرد میشود و این امر در افزایش چشمگیر جرائم اجتماعی تأثیرگذار است، چون جامعهشناسان معتقدند در بلوغ زودرس، ذهن افراد به جای اینکه به مسائل آموزشی و تربیتی بپردازد، درگیر مسائل بازدارنده از رشد فکری میشود.
وی خاطرنشان کرد: بلوغ زودرس بهلحاظ اخلاقی یک آفت خوانده میشود به این علت که نوجوان از نظر عقلانی در شرایط هم سن و سالان خود قرار دارد اما از نظر جسمی و تمایلات نفسانی، خواستههای غریزی بزرگترها را دارد. در نتیجه این امر به خودی خود زمینهساز افزایش ناهنجاری میشود.