به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 27 آبان ماه 1393 = 18-11 2014

کسر بودجه 50 هزار ميلياردی آموزش و پرورش

آمار دانش آموزان از مرز 13 ميليون گذشته است. اين تعداد در 122 هزار مدرسه زير نظر بيش از يک ميليون معلم در حال آموزش هستند و ده ها هزار نفر ديگر در بخش اداري وزارت آموزش و پرورش مشغول کار مي باشند. دستمزد پايين کارکنان که به گفته مسئولين وزارت خانه ميانگين يک و نيم ميليون تومان است و افت کيفيت اموزش دو تهديد اصلي اين وزارت خانه محسوب مي‌شوند.
با بالا رفتن تورم و رد شدن از مرز 40 درصد در دوره پس از اعمال قانون يارانه ها و به دنبال آن افزايش هزينه زندگي به خصوص در شهرهاي بزرگ، معلم هاي ايراني در کنار ساير حقوق بگيران دچار مشکل شدند. حقوق ها به اندازه قيمت ها افزايش پيدا نکرد، تعداد زياد و ميليوني کارکنان اين وزارت خانه هر ريال افزايش حقوق را نيازمند ميلياردها ريال پول نقد مي‌کند و افزايش نقدينگي چيزي است که دولت حسن روحاني برخلاف دولت قبل از ان گريزان است. متوسط درامد اين جمعيت بزرگ از حقوق بگيران با خط فقر سه ميليون توماني، فاصله زيادي داد و دولتي که اولين وظيفه خود را مهار تورم مي‌داند در حال حاضر برنامه اي براي افزايش محسوس حقوق کارکنان آموزش و پرورش ندارد. بودجه اين وزارت خانه براي سال 93 با 26 درصد افزايش نسبت به سال 92 حدود 21 هزار ميليارد تومان است.بودجه، وزارت آموزش و پرورش شامل يارانه مسکن فرهنگيان، آموزش و پرورش، يارانه دفترچه،تغذيه رايگان و امور رفاهي دانش اموزان مناطق محروم،دبيرخانه شوراي عالي آموزش و پرورش، ادارات کل استانهاي آموزش و پرورش، سازمان مدارس غيردولتي، اجراي سند تحول و کيفيت بخشي به فعاليتهاي آموزشي،کمک به اياب و ذهاب دانش آموزان مناطق روستايي،سازمان پژوهش و برنامه ريزي، دانشگاه شهيد رجايي،سازمان نوسازي و توسعه و تجهيز مدارس، دانشگاه فرهنگيان، دانشگاه فني و حرفه اي، سازمان آموزش و پرورش استثنايي و نهضت سواد آموزي است.وزارت آموزش و پرورش 331 ميليارد از اين بودجه را به خود اختصاص مي‌دهد و حدود 19 هزار ميليارد تومان به اداره هاي آموزش و پرورش در استان ها مي‌رسد. و 40 ميليارد تومان به عنوان يارانه مسکن براي کارکنان اموزش و پرورش در نظر گرفته شده. براي اين بودجه پيش بيني کسري 2 هزار ميليار د توماني شد اما وزير آموزش و پرورش از کسري بزرگتري در سال جاري خبر مي‌دهد.در بررسي به بودجه آموزش و پرورش اضافه شد مواردي نيز به ان اضافه شد؛ 120 ميليارد تومان بابت سرانه مدارس، 10 ميليارد تومان براي تعميرات اردوگاه‌هاي کشور، 10 ميليارد تومان براي فعاليت‌هاي ورزشي مدارس، 10 ميليارد تومان براي معاونت پرورشي،‌ 3 ميليارد تومان بابت دفتر همکاري حوزه و آموزش و پرورش.
وزير آموزش و پرورش در جلسه شوراي مشاوران وزرا در امور ايثارگران از کسري بودجه بزرگ اين وزارت خانه خبر داد. در اين جلسه وي به اجراي قانون جامع ايثارگران اشاره و اظهار کرد: اين قانون مصوبه مجلس و دولت را دارد و بايد اجرا شود اما آمار ايثارگران در آموزش و پرورش آمار بسيار بالايي است لذا از بنياد شهيد درخواست مي‌کنيم تا به ما در اين خصوص کمک کند؛ ما نيز آمادگي داريم تا هرچا در توانمان بود اجراي اين قانون را دنبال کرده و اجرا کنيم. بنياد شهيد بايد به همه دستگاه‌ها کمک کند ولي لازم است از آموزش و پرورش به طور خاص حمايت داشته باشد زيرا در حال حاضر آموزش و پرورش با مشکلات بودجه‌اي روبروست و 5000 ميليارد تومان کسري بودجه دارد.وزير آموزش و پرورش بر ضرورت اجراي قانون جامع ايثارگران تاکيد و اظهار کرد: حدود 130 هزار نفر از پرسنل آموزش و پرورش از جامعه ايثارگران هستند و وظيفه خود مي‌دانيم به امور ايثارگران رسيدگي کنيم.
به گزارش ايسنا، علي اصغر فاني در صد و سي و ششمين جلسه شوراي مشاوران وزرا در امور ايثارگران که در اردوگاه شهيد باهنر برگزار شد، با بيان اينکه آموزش و پرورش به لحاظ کمي و کيفي وزارتخانه بزرگي است اظهار کرد: آمار دانش آموزان امروز از مرز 13 ميليون گذشته است و اين تعداد در 122 هزار مدرسه با تلاش بيش از يک ميليون همکار فرهنگي مشغول امر سواد آموزي هستند.وي افزود: آموزش و پرورش در دور ترين نقاط کشور حضور دارد. حتي اگر عشاير کوچ کننده و سيار داشته باشيم مدارس را به همراه آنها کوچ مي‌دهيم.وزير آموزش و پرورش با تاکيد بر اينکه اين وزارتخانه به لحاظ کيفي کارکردهاي منحصر به فردي دارد و بزرگترين دستگاه کشور مسحوب مي‌شود گفت: امسال سال فرهنگ و اقتصاد است و از کارکردهاي جدي آموزش و پرورش نيز مي‌تواند به انتقال فرهنگ از نسل گذشته به نسل آينده اشاره کرد. اهرم‌هايي را که آموزش و پرورش در اختيار دارد در اختيار هيچ نهاد فرهنگي ديگري نيست.وزير آموزش و پرورش به اقدامات آموزش و پرورش در دوران هشت ساله دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: اعزام دانش آموزان و معلمان به جبهه‌ها کاري بود که آموزش و پرورش در آن زمان انجام داد. يکي ديگر از نقش‌هاي آموزش و پررورش در دوران دفاع مقدس ايجاد مجتمع‌هاي آموزشي رزمندگان بود. به هر حال دانش آموزاني بودند که به جبهه مي‌رفتند و در اوقات فراغت و آزاد خود با اين مجتمع‌ها آموزش مي‌ديدند و تحصيل مي‌کردند.فاني ادامه داد: در سال 1365 امام خميني (ره) پيام مهمي درباره امور تحصيلي فرزندان شاهد صادر کرد و بنده در آن زمان معاون وزارت آموزش و پرورش بودم و از وزير وقت درخواست کردم به بنده ماموريت دهد تا مدارس شاهد را راه اندازي کنم.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينکه حداقل سالانه 100 ميليارد تومان هزينه‌اي است که علاوه بر مدارس عادي در مدارس شاهد با طرح پراکنده صرف مي‌کنيم گفت: منتي هم در اين خصوص نداريم و وظيفه خود مي‌دانيم به امور ايثارگران رسيدگي کنيم.فاني افزود: اکنون 28 هزار جانباز، 14 هزار فرزند شهيد با عنوان همکار فرهنگي، 4500 آزاده، 85 هزار رزمنده، 16 هزار خواهر و برادر شهيد، حدود 4000 همسر شهيد فرهنگي و در مجموع 130 هزار نفر از پرسنل آموزش و پررورش از خانواده ايثارگران هستند که بيش از 13 درصد از مجموع پرسنل اين وزارتخانه را در بر مي‌گيرند.وي در ادامه به اجراي قانون جامع ايثارگران اشاره و اظهار کرد: اين قانون مصوبه مجلس و دولت را دارد و بايد اجرا شود اما آمار ايثارگران در آموزش و پرورش آمار بسيار بالايي است لذا از بنياد شهيد درخواست مي‌کنيم تا به ما در اين خصوص کمک کند؛ ما نيز آمادگي داريم تا هرچا در توانمان بود اجراي اين قانون را دنبال کرده و اجرا کنيم. بنياد شهيد بايد به همه دستگاه‌ها کمک کند ولي لازم است از آموزش و پرورش به طور خاص حمايت داشته باشد زيرا در حال حاضر آموزش و پرورش با مشکلات بودجه‌اي روبروست و 5000 ميليارد تومان کسري بودجه دارد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: