وضعیت نوآوری در ایران بدتر از بورکینافاسو
بر اساس تازه ترین رده بندی کشورها از لحاظ شاخص نوآوری، ایران در میان ۱۴۳ کشور جهان با هفت پله تنزل رتبۀ ۱۲۰ را در سال ۲۰۱۴ داشته است.
به گزارش رادیو فرانسه، ایسنا نوشت سوئیس، انگلستان، سوئد، فنلاند، هلند، آمریکا، سنگاپور، دانمارک، لوکزامبورگ و هنگ کنگ ده کشور برتر جهان بر اساس شاخص نوآوری در سال ۲۰۱۴ بوده اند.
در نزدیکی ایران، اسرائیل رتبۀ ۱۵، امارات متحد عربی رتبۀ ۳۶، عربستان رتبۀ ۳۸، قطر رتبۀ ۴۷، ترکیه رتبۀ ۵۴ و لبنان رتبۀ ۷۷ را از لحاظ شاخص نوآوری دارا بوده اند.
در میان کشورهای مسلمان مالزی با کسب رتبۀ ۳۳ در کنار عربستان و امارات متحد عربی سه کشوری هستند که بهترین وضعیت را از لحاظ شاخص نوآوری داشته اند.
کشورهای بوتسوانا، اوگاندا، گواتمالا، سنگال، مصر، موزابیک، آذربایجان و بورکینافاسو در رتبه های بین ۹۰ تا ۱۱۰ قرار داشته اند. در قعر این فهرست جهانی کشورهای سودان، تاگو و یمن قرار دارند و برخی کشورهایی که از نظر شاخص نوآوری وضعیت بدتری از ایران داشته اند عبارتند از بنگلادش، پاکستان، زامبیا و ازبکستان.
به نوشتۀ ایسنا نکتۀ قابل توجه در این رده بندی تنزل هفت پله ای جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ۱۱۳ در سال ۲۰۱۳ به رتبۀ ۱۲۰ در سال ۲۰۱۴ بوده که نشان می دهد اقتصاد ایران نه تنها در جهت افزایش توان نوآوری گامی برنداشته، بلکه نیز نتوانسته فضای نوآوری را در کشور بهبود ببخشد.
به گزارش ایسنا واقعیت هایی از قبیل عدم تخصیص بودجه کافی به بخش پژوهش، فرار مغزها و فقدان فضای آزاد در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی که لازمۀ هر نوع نوآوری است از جمله عوامل مهم سقوط پیوستۀ ایران در رده بندی شاخص نوآوری بوده اند.