به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 30 دی ماه 1393 = 20-01 2015

نابودی یک میلیون هکتار جنگل های بلوط

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه میانگین بارش‌ها امسال در کشور کمتر از سال‌های گذشته است، گفت: خشکسالی امسال حتی در ناحیه خزر هم خود را نشان داده است.

فرهنگ قصریانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد میزان بروز خشکسالی در کشور گفت: هوز آمار ثبت شده‌ای در این زمینه نداریم، زیرا ممکن است که تا پایان سال باز هم بارندگی‌هایی انجام شود، بنابراین در پایان سال میزان آن مشخص خواهد شد.

وی ادامه داد: اما مشخص است که میانگین بارش امسال نسبت به سال‌های گذشته کمتر بوده، البته برآورد خسارتی تاکنون انجام نشده؛ لازم است که چند نقطه به صورت نمونه انتخاب شود و میزان بارندگی و خشکسالی به طور دقیق در آنها مشخص شود.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق افزود: خشکسالی امسال در اغلب نقاط کشور حتی ناحیه خزری هم خودش را نشان داده است، اما بیشتر از دیگر مناطق، خشکسالی در شرق و جنوب شرق کشور یعنی خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان نمایان و بسیار شدید‌تر از بخش‌های دیگر است.

قصریانی با بیان اینکه تا کنون بیش از یک میلیون هکتار از جنگل‌های بلوط در اثر خشکسالی از بین رفته‌اند، گفت: هرچند گفته می‌شود که بیماری‌های مختلف مانند بیماری «ذغالی»، وجود برخی حشرات، احداث جاده، خطوط انتقال و شهرک‌های مسکونی، آلودگی‌ها و پسماند‌ها در بروز این بحران نقش داشته‌اند، اما به نظر می‌آید که عامل اصلی از بین رفتن جنگل‌های بلوط، خشکسالی باشد.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق تاکید کرد: باید توجه داشت که این منطقه بیش از ۴۰ درصد آب شیرین کشور را تامین می‌کند و زندگی بخش عظیمی از مردم عشایر، روستا هاو شهرها نیز به این جنگل‌ها وابسته است، بنابراین در حال حاضر ما برنامه‌های خود را بر این منطقه متمرکز کرده‌ایم.

وی ادامه داد: امیدواریم که طرح «مبارزه با زوال بوم سازگار منطقه زاگرس» که با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان مراتع و جنگل‌ها و موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور تدوین شده به زودی در شورای عالی حفاظت محیط زیست مطرح شده و در راستای آن اقدامات پیشگیرانه‌ای صورت بگیرد.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق تصریح کرد: این طرح در سه مرحله؛ کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت می‌تواند در کاهش اثرات خشکسالی بسیار موثر باشد و ظرف چند سال ما را به وضعیت نرمالی برساند.

قصریانی اظهار کرد: در این برنامه وظایف همه سازمان‌های مربوط از جمله وزارت راه و شهرسازی، استانداری‌ها، وزارت نیرو، وزارت کشاورزی، بخش آبخیزداری کشور برای مقابله با خشکسالی مشخص شده است.

وی با بیان اینکه اجرایی‌شدن این طرح مستلزم تامین اعتبارات است، افزود: در حال حاضر به غیر از جنگل‌های بلوط غرب بسیاری از مراتع و بیشه‌زار‌ها در استان‌های فارس، بوشهر و.. نیز در حال خشک شدن در سطوح مختلف هستند.

قصریانی ادامه داد: تاکنون برای بیش از ۷۰ درصد مناطق تحت حفاظت محیط زیست برنامه‌های مدیریتی ارائه و ابلاغ شده است که اگر این برنامه‌هاکه براساس ۱۶ جلد مطالعه صورت گرفته؛ اجرایی شود، می‌توان گفت که این مناطق به صورت علمی در کشور مدیریت می‌شوند.



حقیقتگو January 20, 2015 11:10 AM

هیچ جای نگرانی نیست - فضولی موقوف- اسلام ناب محمدی خودش میدونه داره چیکارمی کنه لطفا" فتنه نکنید و بی خودی توجه دشمنان اسلام داعش شیعه دوستان رو به این گونه موردهای بی ارزش جلب نکنید فقط به فکرنماز جمعه و بهشت و جهنم و پرداخت خمس و ذکات و محو کردن اسرائیل باشید که خیلی ازهمش مهمتره مگه در زمان حضرت پیامبراسلام جنگل بلوطی وجود داشته؟ حالا چی شده مگه هی درخت و جنگل و یک میلیون هکتار نکنید عذاب جهنم نصیبتون میشه - از درخت های جنگل بهترش رو میشه به کشور چین سفارش داد چینی ها درخت های بلوط پلاستیکی ساختن که دارای تجیزات پخش صدای خواندن قرآنه -از هر ده نفری هم سئوال کنید حداقل پنچ نفرشون میگن ما چیکار کنیم روزگاره دیگه ما دستمون ازچاره کوتاه است دو نفرشون میگن درخت پلاستیکی قرآن خوان خیلی بهتره وسه تا دیگه شون هم میگن ذغال برای منقل ارزون میشه

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: