به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 15 بهمن ماه 1393 = 04-02 2015

دلواپسان بازرگان و سرمایه دار می‌شوند؟

فرارو: مدیر کل پیشین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بدست آوردن کرسی نمایندگی مجلس راهی بهارستان شد ولی مدتی است که به ادعای وزیر اقتصاد دولت یازدهم عزمش برای کار اقتصادی جزم کرده است.

طیب‌نیا در پاسخ به سوال رسایی نماینده تهران در جلسه علنی چهاردهم بهمن گفت: «آقای رسایی اخیرا در بازار سرمایه فعال شده‌اند.»

خبر ورود حمید رسایی به بازار سرمایه که به گفته وزیر اقتصاد «در کنار ایشان کارشناسان زیادی مشغول فعالیت در حوزه بازار سرمایه هستند»، در حالی منتشر شد که وی در سایت شخصی‌اش در مورد دلیل سوال از وزیر اقتصاد نوشته است: «طبعا در يك ربع نمي‌شود درباره سقوط 24 هزار واحد شاخص بورس صحبت كرد و حق کسانی که سرمایه عمرشان جلوی چشمشان آتش گرفت و آب شد را ادا كرد اما مي‎‌شود اين تريبون را به اندازه يك ربع اختصاص داد به درد دل 7 ميليون هم‌وطني كه به وعده‎‌هاي دولت یازدهم اعتماد كردند، به جاي اين‌كه پولشان را ببرند در دلالي طلا، زمین، دلار و مسكن یا به جای اینکه سرمایه‎‌شان را ببرند در بانک‌ها و سود بانكي بگیرند، به امید بازی بُرد بُرد برای خودشان و برای دولت محترم، سرمایه زندگی‌ شان را در بازار سرمایه بردند، برای حمایت از تولید، فقط چون فکر می کردند که شعار دولت راستگویان واقعی است.»

بازی برد-برد گویا کنایه‌ای به تیم مذاکره کننده ‌هسته‌ای نیز باشد چرا که این تعبیر رمز مذاکرات هسته‌ای دولت روحانی است. به کار گیری این تعبیر با واکنش طیب‌نیا وزیر اقتصاد روبرو شد «نتیجه مذاکرات هسته‌ای با آنچه اغلب سهام‎‌داران پیش‌‌ینی می‌کردند منطبق نبود و مذاکرات قدری طولانی‌ شد و در نتیجه بعضی از نمادها مثل سهام صنایع بانکی و خودرو کاهش پیدا کرد.»

این اظهار نظر وزیر اقتصادی به تعبیری واکنشی به اظهار نظر حمید رسایی بود. این نماینده مجلس در همین باره می‌‏نویسد: «بعد از توافقنامه ژنو هم با توجه به تیترهای دروغ برخی رسانه‌ها و فضا سازی‌های صورت گرفته و ارائه اطلاعات غلط از نتایج این مذاکرات، در کنار محرمانه نگه داشتن واقعیت، سبب شد تا روند صعود ارزش سهام ادامه یابد و به 89000 واحد برسد اما به یک‌باره از 15 دی ماه 92 سراشیبی غیرقابل باوری در بازار سرمایه آغاز شد به طوری که در سه روز، فقط 2400 واحد ارزش سهام کاهش یافت و بعد از 18 روز 9000 واحد ارزش سهام کاهش یافت سقوطی که بی سابقه بود.»

به عقیده ناظران سیاسی رخداد امروز مجلس و سوال نماینده تهران و پاسخ وزیر اقتصاد شاید خیلی چیزها را روشن کند. گویا رسایی در قامت یک دلواپس با انتقاد از مذاکرات هسته‌ای یک بازی برد-برد راه انداخته است. به گونه‏‎‌ای که اگر مذاکرات به نتیجه برسد برد اقتصاد عایدش می شود و اگر این مذاکرات با شکست روبرو گردد برد سیاسی از آن او خواهد بود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: