به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

آدينه، 2 مرداد ماه 1394 = 24-07 2015

بیشترین مبتلایان به شپش سر در خوزستان

یافته‌های پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نشان داده است که ارتباط فیزیکی نزدیک دانش آموزان در مدارس، شرایط مناسبی را جهت انتقال شپش فراهم می‌کند. همچنین وجود این انگل علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی، آثار سوء روانی و فشارهای اجتماعی را به دنبال دارد.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع پدیکولوزیس (شپش) در دانش‌آموزان مدارس ابتدایی و عوامل موثر آن بود که توسط حمید کثیری از دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و جمعی از همکارانش انجام شده است.

این مطالعه توصیفی- تحلیلی در 8 مدرسه ابتدایی شهری و 8 مدرسه ابتدایی روستایی انجام شد که در مجموع 300 دانش آموز پایه اول تا پنجم به وسیله روش نمونه‌برداری خوشه‌ای طبقه‌ای انتخاب و توسط پرسنل مجرب آموزش دیده مورد معاینه قرار گرفتند. همچنین نتایج حاصل از این پژوهش به وسیله آزمون کای اسکویر مورد مقایسه واقع شد.

از مجموع 300 دانش آموز مورد بررسی، تعداد 17 نفر ( 8 دختر و 9 پسر) آلوده به شپش سر بودند که اکثر دانش‌آموزان آلوده در گروه سنی 9 تا 11 سال قرار داشتند.

یافته های این پژوهش حاکی از آن است که بیشترین شیوع آلودگی به شپش سر در دانش آموزانی دیده شد که مادر و پدرشان کشاورز بودند.

بین میزان آلودگی به شپش سر در دانش‌آموزان با وضعیت مراقبت بهداشتی از کودک، استفاده از وسایل مشترک، وضعیت زندگی کودک با والدین، آگاهی از شپش، دفعات حمام در هفته، حضور مربی بهداشت در مدرسه، فضای تقریبی مورد استفاده دانش آموزان در کلاس و دفعات شانه زنی در روز اختلاف معنی داری مشاهده شد.

بر اساس یافته های پژوهش حاضر، آلودگی به پدیکولوزیس یک مشکل بهداشتی است و با توجه به اهمیت این موضوع لازم است در جهت کنترل و پیشگیری از این تهدید بهداشتی اقدام جدی به عمل آید.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: