به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 4 مرداد ماه 1394 = 26-07 2015

تشدید بروز سرطان در پی خشکی دریاچه ارومیه

یک عضو ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه بروز بیماری‌های تنفسی، پوستی، چشمی، فشار خون و تشدید سرطان می‌تواند؛ از آثار دراز مدت خشک شدن دریاچه ارومیه در میان مردم منطقه باشد، گفت: متاسفانه شاهد کم‌کاری وزارت بهداشت در خصوص بررسی تاثیرات خشکی دریاچه ارومیه بر سلامت مردم هستیم.

به گزارش آژانس خبری انرژی، مهدی احمدی در مورد اثرات خشکی دریاچه ارومیه بر سلامت مردم اطراف این دریاچه گفت: بزرگترین مشکلاتی که ممکن است؛ در این منطقه به دلیل وجود گردوغبارهای برخاسته از مناطق خشک دریاچه ارومیه از نظر سلامتی ایجاد شود، مشکلات تنفسی و فشار خون است.

وی ادامه داد: علاوه برآن، نشست نمک و بازتابش خورشید بر روی آن بر بینایی و پوست افراد تاثیر گذاشته و بیماری‌هایی را نیز در این زمینه ایجاد می‌کند. احمدی افزود: البته اکنون در وضعیتی قرار داریم که در همه کشور گرد و غبار وجود دارد و ارومیه در میان استان‌های میانی از نظر وجود گرد و غبار در کشور قرار گرفته است؛ اما نگرانی که در مورد ارومیه وجود دارد، به دلیل وجود رسوبات نمکی و فلزات سنگینی است که نشست کرده و به مرور زمان ممکن است؛ در هوا بلند شود و در بلندمدت بر سلامت مردم تاثیر بگذارد و حتی بروز بیماری سرطان در منطقه را نیز تشدید کند.

این پژوهشگر دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به این سوال که این نتایج بر چه اساسی حاصل شده است، گفت: با توجه به بررسی‌هایی که بر روی دریاچه‌های مشابه در دنیا، به ویژه دریاچه آرال در ترکمنستان انجام داده‌ایم، متوجه شدیم که در درازمدت امکان بروز چنین مشکلاتی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ نهادی مانند وزارت بهداشت و یا دانشگاه‌های علوم پزشکی مطالعه‌ای در مورد تاثیر خشکی دریاچه ارومیه برسلامت مردم را انجام نداده‌اند، اظهار کرد: این مساله ناشی از کم‌کاری وزارت بهداشت است، زیرا وظیفه حاکمیتی این وزارتخانه ایجاب می‌کند که تاثیر خشک شدن دریاچه ارومیه بر سلامت مردم آن منطقه را بررسی کند.

متاسفانه با تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه برخی دستگاه‌ها تلاش دارند که وظیفه داخلی خود را به این ستاد محول کنند، در حالی که ستاد احیا چنین وظیفه‌ای ندارد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: