سقوط 11 دلاری قيمت نفت طی يک ماه اخير
روزنامه خراسان - در حالي که بسياري از کارشناسان و سرمايهگذاران پيشبيني ميکردند با کاهش قيمت نفت توليد شرکتهاي آمريکايي کاهش پيدا کرده و در نهايت قيمت نفت دوباره بالا خواهد رفت اما آن طور که آمارها نشان ميدهد پس از گذشت چند ماه، اين کاهش به سرعتي که انتظار ميرفت نبوده و باعث شده است بسياري از دستاندرکاران بازار، چشمانداز بازار نفت را تيره و تار ببينند.
به گزارش اقتصادنيوز، کمپاني بيکر هيوز فعال در زمينه خدمات موسسه انرژي روز جمعه اعلام کرد تعداد سکوهاي فعال حفاري در آمريکا براي سومين هفته متوالي افزايش داشته است. اين روند افزايشي نگرانيها در مورد ادامه يافتن شرايط اضافه عرضه در بازار را افزايش داده است. طي روز جمعه قيمت نفت برنت درياي شمال 91 سنت کاهش داشت و در سطح 48.61 دلار در هر بشکه معامله شد و نفت اوپک نيز به حدود 47 دلار کاهش يافت.
با اين حال پيش بيني ها نيز آينده اي تيره و تار از نفت را نشان مي دهد. رئيس «گروه مشاوره شورک» در زمينه آينده قيمت نفت به شبکه تلويزيوني بلومبرگ گفت: با اتمام تابستان، فصل اوج مصرف بنزين نيز به پايان ميرسد و متعاقب آن، فصل تعمير و نگهداري پالايشگاهها فرا ميرسد.
در نتيجه پالايشگاهها نيز خريد نفت خام را کم ميکنند. اکنون زمان اوج تقاضا است و از حالا تا پايان سال، ميزان تقاضا کاهش خواهد يافت. شورک تأکيد کرد: با کنار هم قراردادن توليد بالا و تقاضاي کم، من فکر ميکنم قيمت نفت در نيمه دوم سال به زير 40 دلار خواهد رسيد. در صورتي که قيمت نفت در اين بازه قرار گيرد، براي افزايش درآمدهاي نفتي لازم است تا ميزان صادرات نفت به ميزان قابل توجهي افزايش پيدا کند. لذا در صورت برداشته شدن تحريم ها و افزايش صادرات نفت، بعيد به نظر مي رسد درآمدهاي نفتي کشور افزايش پيدا کند.