کلاهبرداری با ثبت مقالات در مجله علمی ISI
پليس فتا خراسان رضوي دو عامل کلاهبرداري با ترفند ثبت مقالات در مجله علمي ISI را شناسايي و دستگير کرد.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،رييس پليس فتا استان خراسان رضوي با اعلام اين خبر گفت: با دريافت دو مرجوعه قضايي مبني بر کلاهبرداري با ترفند ثبت مقاله علمي تيمي از کارشناسان پليس فتا موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.
سرهنگ «سيدمحسن عرفاني» افزود: با بررسي اظهارات دو مالباخته که هر دو دانشجوي تحصيلات تکميلي اند مشخص شد آنها در پي ثبت مقاله علمي خود با تبليغات فريبنده يک درگاه اينترنتي جعلي مبني بر درج مقالات علمي در مجله علمي ISI مواجه شدند.
در اين درگاه اينترنتي افراد کلاهبردار با تبليغاتي شبيه سايت ISI ابتدا مقالات را ثبت نام عمومي کرده و پس از تاييد مقاله با ترفند ثبت مقاله اين دو دانشجو در اين مجله علمي از آنها خواسته شده مبلغ 22ميليون ريال را به حساب اعلام شده واريز کنند که بعد از مدتي زماني از موعد درج مقاله، سايت از دسترس خارج شده و خبري از درج مقاله نيز نبوده است.
وي ادامه داد: کارشناسان مجرب پليس فتا با استفاده از سرنخهاي ديجتالي بدست آمده متهمان را که دو جوان 30و 36 ساله اند را در شهر مشهد شناسايي و با هماهنگي مقام قضايي دستگير کردند. سرهنگ عرفاني با اشاره معرفي متهمان به مقام قضايي تصريح کرد: مدتي است که درج مقاله در مجله علمي ISI به صورت يک رقابت علمي در آمده و درج مقاله در اين مجله نوعي امتياز محسوب ميشود از اين روي اين رقابت موجب شده تا برخي از کلاهبرداران دامهاي خود را به سمت اين عزيزان پهن کنند. رئيس پليس فتا خراسان رضوي در پايان توصيههاي به کاربران اينترنتي به شرح ذيل ارائه کرد:
* حتي الامکان از مکانهاي عمومي براي پرداخت اينترنتي استفاده نکنند.
*هنگام مراجعه به نت سراها خود از سيستم استفاده کنند و شهريه را پرداخت نمايند و هيچ گاه اطلاعات کارت خود را در اختيار فرد يا افراد شاغل در کافي نتها قرار ندهند و در صورت کمک و راهنمايي خواستن از افراد مطمئن کمک بگيرند.
*هيچگاه در تماس تلفني يا هنگام صحبت با دوستان، شماره حساب و رمز خود را به زبان نياورند.
*در هنگام پرداخت اينترنتي حتماً از کيبوردهاي مجازي تعبيه شده در صفحات پرداخت (درگاه بانکها) يا کيبورد مجازي ويندوز استفاده کنند.
*بلافاصله بعد از انجام عمليات پرداخت به دستگاههاي خودپرداز مراجعه کرده و رمز دوم کارت خود را تغيير دهند.
*هنگام پرداختهاي اينترنتي به آدرس صفحه پرداخت دقت کنيد.
*براي وارد كردن اطلاعات حساس مانند رمز عبور و نام كاربري هميشه از وب سايتهاي ايمن كه با https:// شروع ميشود، استفاده کرده و به وب سايتهايي كه آدرس اينترنتي آنها http:// شروع ميشود، براي وارد نمودن اطلاعات حساس استفاده نكنيد.