به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 24 شهریور ماه 1394 = 15-09 2015

دستکم 10 ايرلاين داخل کشور ورشکسته ‌اند

مديرعامل شرکت فرودگاه‌ها معتقد است نحوه برخورد اين شرکت با ايرلاين‌هاي بدهکار تاکنون تعاملي بوده است اما با توجه به افزايش دوباره رقم بدهي‌ها احتمالا بايد برخوردي جدي تر جاي تعامل‌هاي فعلي را بگيرد.

به گزارش ايسنا، رحمت‌الله مه‌آبادي سخن گفتن از گروکشي شرکت فرودگاه‌ها در پروازهاي ايرلاين‌هاي بدهکار را تکذيب کرد و گفت: بابت بدهي ايرلاين‌ها، هيچ پروازي را دچار تاخير نکرده‌ايم و مانع کانتر پرواز نشده‌ايم چراکه اساسا فضاي محدود ترمينالي و توالي پروازها اين اجازه را به ما نمي‌دهد.

با وجود اين اما وضعيت مالي شرکت فرودگاه‌ها و قرار گرفتن نام اين شرکت در فهرست نهادهاي درآمد هزينه‌اي باعث شده اين شرکت براي تسويه بدهي‌ها 600 ميليارد توماني ايرلاين‌ها برنامه‌ريزي جديدي کند.

مه‌آبادي در تشريح وضعيت مالي سازمان متبوعش نيز توضيح داد: ما شرکت انتفاعي نيستيم و تمام عايدي ما صرفا در ارائه خدمات هوانوردي، ناوبري و فرودگاهي هزينه مي‌شود و اگر سودي هم بدست آوريم 75 درصد آن را در قالب ماليات و سود سهام به دولت بازمي‌گردانيم و اجازه هيچ‌گونه فعاليت تجاري و بنگاه داري نداريم. ما بايد با درآمدهاي خودمان فرودگاه‌ها را اداره کنيم و رضايت خطوط هوايي و مسافران را با ارائه سرويس‌هاي مناسب جلب کنيم که برآوردن اين انتظار مستلزم هزينه است که بخشي از آن توسط ايرلاين‌ها تامين مي‌شود.

وي به توجيهات هزينه‌ ايرلاين‌ها نيز اشاره کرد و در باره افزايش هزينه شرکت‌هاي هواپيمايي در نتيجه بالا رفتن نرخ ارز تاکيد کرد‌: نرخ ارز براي شرکت‌هاي هواپيمايي و شرکت فرودگاه‌هاي کشور يکي است با اين تفاوت که ما امکان استفاده مستقيم از ارزي که بدست مي‌آوريم را نداريم و بايد به خزانه واريز کنيم و معادل ريالي آن را با نرخ دولتي تحصيل کنيم و از اين رو توان مالي ما در شرايط مساوي با شرکت‌هاي هواپيمايي از آنان کمتر است.

مدير عامل شرکت فرودگاه‌ها در توضيح چگونگي افزايش رقم بدهي ايرلاين‌ها به سهم شرکت فرودگاه‌ها در بليت صادر شده در پروازهاي داخلي و اخرجي نيز پرداخت. به گفته وي تعرفه خدمات فرودگاهي از مسافران در قالب بليط دريافت مي‌شود که براي پروازهاي داخلي 5 هزار تومان و پروازهاي بين‌المللي 25 هزار تومان است که جزء درآمد شرکت فرودگاه‌ها محسوب شده و به‌طور امانت در دست ايرلاين‌هاست. اين رقم بدهي در حال حاضر حدود 120 ميليارد تومان است که ايرلاين‌ها مي‌بايست به شرکت فرودگاه‌ها پرداخت کنند و اين عدم پرداخت باعث شده است که از سوي دستگاه‌هاي نظارتي تحت فشار باشيم چرا که طبق قانون اين اقدام تصرف در اموال عمومي ‌محسوب مي‌شود.

پس از روشن شدن تصوير وضعيت بدهي‌ها مه‌آبادي تکليف خود را با ايرلاين‌هاي بدهکار روشن کرد و رسما 10 شرکت هواپيمايي داخلي را در فهرست ايرلاين‌هاي ورشکسته قرار داد. «وي با بيان اينکه بيش‌از 10 ايرلاين‌ ورشکسته داريم که بدهي خود را به شرکت فرودگاه‌ها پرداخت نکرده‌ و از اين بابت در حساب‌هاي ما مغفول مانده است، گفت: اگر ايرلايني نمي‌تواند خدمات ارائه کند بگويد نمي‌تواند چرا که اينگونه مشکلاتش را به سازمان‌هاي ديگر منتقل مي‌کند».



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: