به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 29 شهریور ماه 1394 = 20-09 2015

برگ ریزان شاخص های بورس در آستانه خزان

شیب نزولی شاخص ها در بورس اوراق بهادار تهران ادامه دارد و بازار سرمایه که چشم انتظار روزهای خوش پس از تحریم بود این روزها حال رو روز خوشی ندارد.

به گزارش صدا و سیما، شاخص بورس اوراق بهادار تهران در معاملات امروز تا ساعت 12 با 571 واحدعقب نشینی به 61 هزار و684 واحد رسیده است.

روندی نزولی جدی که از هفته گذشته آغاز شد و همچنان ادامه دارد و سهامداران گویی امید به بازگشت رونق به این بازار را از دست داده‌اند،از ابتدای سال تا به امروز بورس و بازیگران فعال آن نوسان زیادی را در دادوستدهای خود به چشم دیده‌اند اما شاید حتی بدبین‌ترین فعالان بازار سرمایه نیز این عقبگرد شدید را با وجود موجی از تحولات مثبت سیاسی و اقتصادی فعلی نمی‌توانستند پیش‌بینی کنند ، طوری که شاخص آنقدر افت کند که در سال 94 به سطح سال 93 برگردد.

در همین حال ارزش بازار سهام را نیز باید به دایره ریزش‌های عجیب و غریب بازار سهام اضافه کنیم.

به طوری که امروز ارزش جاری بازار سهام نیز 264 هزار و 330 میلیارد تومان است. که این کمترین میزان رکورد ارزش بازار سهام در دوسال اخیر را شکست.

منفی شدن نمادها موجب شده است بیشتر نمادها در صف فروش باشد ، تا ساعت تنظیم این گزارش (ساعت 12امروز ) بیشترین کاهش ها مربوط به نمادهای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با 70 واحد منفی، پتروشیمی بندر عباس 48 واحدمنفی ، نماد بانک ملت با 46 واحد منفی بوده است همچنین گروههای خودروی و پالایشی به دلیل تعدیل منفی که صورت گرفته است جزو پرضرر ترین نمادهای امروز بودند .

اما در حالی شاهد سقوط شاخص ها در بورس اوراق بهادار تهران هستیم که تحولات سیاسی و اقتصادی هفته های اخیر چشم انداز مثبت و امیدوارکننده ای را پیش روی فعالان بازار سرمایه ترسیم کرده بود.

مجتبی شهبازی از فعالان بورس اوراق بهادار تهران می گوید: بخش عمده مشکلاتی بازار بورس ، ناشی از مشکلات عدیده بخش تولید است.

وی کمبود نقدینگی و مشکلات ناشی از کمبود سرمایه در گردش شرکتهای تولیدی در کنار فقدان انگیزه کافی برای سرمایه گذاری را مهم ترین عوامل کاهش شاخص ها در بازار سرمایه بیان می کند و می افزاید:"نرخهای بالای بهره بانکی انگیزه سرمایه گذاری در بخش تولید و به تبع آن انگیزه سرمایه گذاری در سایر بخشهای مولد اقتصادی را از بین می برد و باید برای حل این معضل چاره اندیشی شود."

شهبازی می گوید: " نبود برنامه شفاف و مدون اقتصادی از سوی دولت است سبب می شود تا بازارهای مالی و سرمایه کشور دیدی نسبت به آینده اقتصادی کشور نداشته باشند به طوری که سرمایه گذاران نمی دانند آیا ممکن است با کاهش نرخ تورم ، نرخ بهره بانکی هم کاهش یابد یا خیر ؟؟

شهبازی با بیان اینکه رکود خود خواسته دولت برای کاهش نرخ تورم همه بازارها را درگیر کرده است می گوید :" در صورت استمرار این رکود و سیاست های انقباضی دولت ، نه تنها بازار سرمایه ، بلکه هیچ بازار دیگری رونق نخواهد یافت . "

وی می افزاید :"سیاست های کنترل تورم موجب شده است شرکت های تولید کننده به اندازه یک سال کالای ساخته شده در انبارهای خود داشته باشند."





Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: