برباد رفتن ثروتهای میلیاردی شرکتهای بورسی
محمدكاوياني در گفتوگو با خبرگزاري فارس، در رابطه با ريزش صف هاي خريد شركت ها و افت قيمت شركت هاي جلودار بازار و همچنين كاهش 93 واحدي شاخص بورس اظهار داشت: اصلي ترين عامل در تغيير جهت محسوس بازار و تغيير صف هاي خريد چند ده ميليوني سهام به فروش و سير نزولي نرخ سهام ناشي از كاهش قيمت جهاني يورو و تقويت دلار بود.
وي ادامه داد: چرا كه با افزايش نرخ دلار و تضعيف يورو، نرخ جهاني محصولات فلزات اساسي كاهش مي يابد. اين مسئله موجب مي شود سهام شركت هاي فولادي و سنگ آهني با سير نزولي قيمت مواجه شوند.در نتيجه اين وضعيت ، شركت هاي تابعه و كوچكتر بورس نيز با روند نزولي قيمت ها روبرو مي شوند.
به گفته كاوياني به جز اين مورد برون سازماني ، اقدام به شناسايي سود برخي فعالان از طريق فروش سهام ، نياز به دوره استراحت تعدادي شركت ها و نگراني سهامداران تازه وارد از ديگر دلايل تاثير گذار بر فضاي منفي امروز بازار سهام بود.
وي در برابر اين سئوال كه چه تحليلي از روند روزهاي گذشته و آينده شاخص بورس دارد پاسخ داد: از منظر روش تكنيكالي،شاخص كل بورس بعد از ثبت ركورد هاي جديد و رشد تا محدوده 14 هزار و 300 - 200 واحدي نياز به ترميم و تعديل دارد.بنابراين نبايد و نمي توان انتظار داشت روند صعودي شاخص باز هم ادامه دار باشد.
كاوياني افزود: بررسي ها از پيش بيني شاخص بورس در روزهاي آينده نشان مي دهد بدون در نظر گرفتن اتفاق ها و رويداد هاي اثر گذار بر اقتصاد و بازارسرمايه كشور ، شاخص بورس ظرف دو سه هفته آينده در محدوده 14 هزار واحد با 200 واحد نوسان مثبت و منفي سير كند.
وي در خاتمه گفت: در حالي سهامداران پر ريسك و حرفه ايي بازار در اين شرايط اقدام به خريد سهام آينده دار مي كنند كه در مقابل سهامداران تازه وارد خصوصا " آن دسته كساني كه در سال جاري وارد بازار شده اند بهتر است ضمن پذيرش ريسك سرمايه گذاري در بورس، از رفتار هاي احساسي و بي منطق اجتناب كرده و به استفاده از تجزيه و تحليل روي آورند.