به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 28 مهر ماه 1394 = 20-10 2015

آمار فاجعه ‌بار از ميزان ابتلا به ايدز در زنان

معاونت امور زنان و خانواده رياست‌جمهوري، مينو محرز گفت: هر سه ماه حدود هزار تا دو هزار نفر به تعداد افراد مبتلا به ايدز در کشور اضافه مي‌شود و اين يک فاجعه است.

به گزارش ايسنا، کارگروه پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي معاونت زنان و خانواده رياست‌جمهوري، نخستين نشست تخصصي خود را از سلسله نشست‌هاي تخصصي «سلامت زنان و رفتارهاي پرخطر با تمرکز بر تن فروشي» را برگزار کرد که در اين همايش مينو محرز، استاد دانشگاه و متخصص بيماري‌هاي عفوني اظهار کرد: در حال حاضر 500 زن معتاد خياباني در شهر تهران هستند که براي تامين مواد خود کارگر جنسي هستند که از هر 14 نفر آنها، دو نفر مبتلا ايدزهستند. وي ادامه داد: بر‌اساس تحقيقاتي که در سال 91 و 92 داشتيم 500 زن کارتن خواب خياباني در کشور وجود دارد در حالي که تا چندين سال قبل از آن حتي يک زن کارتن خواب هم در کشور وجود نداشت. اين استاد دانشگاه ادامه داد: متاسفانه در کشور تنها يک سوم افراد مبتلا به ايدز را کشف مي‌کنيم زيرا در مدرسه، آموزش و پرورش، صدا‌و‌سيما اصلا به فرد آموزش داده نمي‌شود که وقتي وارد جامعه‌اي پر از آسيب و بي‌بند و باري مي‌شود چگونه از جان خود محافظت کند و متاسفانه نه پدر و مادر، نه خانواده، نه آموزش‌و‌پرورش و نه رسانه هيچ چيز به جوانان امروز در خصوص موارد اينچنيني ياد نمي‌دهند.

محرز همچنين اظهار کرد: عمده ترين راه انتقال ايدز در ايران تماس جنسي است که آمار مبتلايان به ايدز در حال حاضر رو به افزايش است و نسبت جنسي آن اکنون به صورت 60 درصد مرد و 40 درصد زن است. وي ادامه داد: اين در حاليست که خيلي از اين زنان هيچ رفتار پرخطر جنسي را نداشتند بلکه تنها ازدواج کرده‌ بودند و حتي خود آنها نمي‌دانستند که مبتلا به ايدز هستند؛ متاسفانه در کشور روند ابتلا به اين بيماري صعودي است و ما نتوانستيم کاري براي کنترل آن انجام دهيم.

محرز ادامه داد: يکي از بهترين برنامه‌هاي کاهش آسيب در دنيا را در گذشته ايران انجام مي‌داد که در زندان به فرد معتاد متادون و سرنگ مي‌داد اين برنامه به طور عالي پيش مي‌رفت تا يک مرتبه آن را متوقف کردند و الان معتاد‌ان را در ماده 16‌ها کنار هم تجميع مي‌کنند در حالي که سال‌هاست تجميع معتادان در کنار يکديگر منسوخ شده است زيرا اين افراد در مراکزي چون ماده 16 بيماري‌ها را از يکديگر گرفته و در جامعه شيوع مي‌دهند. محرز در ادامه به نتايج تحقيقات خود اشاره کرد و گفت: از 161 زن حاضر در اين تحقيق 5 درصد مبتلا به HIV مثبت بودند که در اقصي نقاط تهران اقدام به برقراري ارتباط جنسي مي‌کردند؛ سن آنها نيز بين 18 تا 56 سال بود و نکته نگران کننده اين است که به طور متوسط زنان کارگر جنسي داراي 38 سال سن هستند.

وي افزود:‌ از بين 161 نفر حاضر در تحقيق 53 تن مطلقه بودند و 56 درصد نيز اعلام کردند که تا به حال حداقل يکبار تجربه ازدواج موقت را داشته‌اند.

محرز در خصوص الگوي کاري اين زنان عنوان کرد: 80 درصد آنها به محل کار و يا زندگي مشتري خود رفته‌اند و سايرين در خيابان‌ها به کار خود ادامه مي‌دادند؛ اين زنان به طور متوسط هفت روز کار مي‌کنند و روزانه 4 مشتري دارند. اين متخصص بيماريهاي عفوني همچنين عنوان کرد: 49.2 درصد اين زنان معمولا سن مشتري‌هايشان را بين 35 تا 45 سال اعلام کردند. محرز ادامه داد: در حال حاضر سن ازدواج در کشور بالا رفته به همين ترتيب امکان گرايش جوانان به اين آسيب و جلب زنان تن فروش زياد شده است. ما نمي‌توانيم وجود اين زنان را انکار کنيم، آنها در جامعه هستند و حداقل کاري که مي‌توانيم براي جلوگيري از آسيب‌ بيشتر به فرزندانمان انجام دهيم اين است که آنها را سالم نگه داريم تا جامعه از بيماري‌هاي آنها مصون بماند. وي ادامه داد: ميانگين سني اولين رابطه جنسي زنان ياد شده در 16 سالگي بوده و حتي در بين افراد حاضر در پژوهش ما فردي را داشتيم که در هشت سالگي اولين رابطه جنسي‌ خود را داشته است. وي ادامه داد: نبايد اين مسائل را در کشور انکار کنيم به طوري که طي تحقيقي که چندي پيش بر روي کودکان کار و خيابان داشتيم متوجه شديم چهار درصد آنها رابطه جنسي داشته‌اند.



amir October 20, 2015 08:17 PM

ما شما را به مقام ایدز و کارتن خوابی میرسانیم راضی نباشید به
این اندازه بهمن ۵۷ سخنرانی امام در بهشت زهرا !

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: