به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 14 آبان ماه 1394 = 05-11 2015

عنايت و توجه مردم به سينما از بين رفته است

نهمين شب منتقدان و نويسندگان سينماي ايران در مرکز آفرينش‌هاي کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان برگزار شد. ساعاتي پيش از شروع مراسم هنرمندان، منتقدان و عوامل سينما در راهروي مرکز آفرينش جمع شده بودند و گفتگوهايي بين هم جريان داشت تا اين که در ساعت 18 و 30 پس از پخش يک کليپ حاوي مضامين قرآني و سرود جمهوري اسلامي با اعلام کامران ملکي مجري مراسم نهمين شب منتقدان و نويسندگان سينماي ايران آغاز شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کامران ملکي مراسم را با قرائت شعري در وصف حضرت عباس‌(ع) شروع کرد و سپس گروه تواشيح طاها در جايگاه قرار گرفته و برنامه‌اي را به زبان‌هاي فارسي و عربي براي حضار اجرا کردند. در ادامه کيوان کثيريان رئيس انجمن منتقدان سينماي ايران و دبير اين شب ضمن عذرخواهي به خاطر تأخير يک ساعته مراسم گفت: ما هميشه و هر سال و امسال که نهمين سال جشن منتقدان است سعي کرديم که با هزينه و امکانات کم جشن در خور هنرمندان ايراني را تدارک ببينيم و اين که تا چه حد موفق هستيم شما تعيين مي‌کنيد.

وي افزود: با احترام به تک‌تک هنرمندان و منتقدان داخل مراسم اين جشن را به سهم خودم که خدمت‌گزار آن هستم به ملکه رنجبر تقديم مي‌کنم و همچنين باعث افتخار است که مجدداً ميزبان علي عباسي هستيم. حجت الله ايوبي رئيس سازمان سينمايي سخناني آميخته با طنز مطرح کرد و گفت: اگر بعد از مديريت در سينما قرار باشد همچنان به ماجراجويي در اين عرصه ادامه بدهم، يکي از جاهايي که مي‌توانم عضو بشوم، همين انجمن منتقدان است. نوشته‌هاي زيادي دارم که اگر عضويت مرا بپذيريد به شما خواهم داد و قول مي‌دهم که از حالا براي يک سال مطلب نوشته شده دارم. او ادامه داد: خوشحالم که از سيروس الوند در اين مراسم تقدير شد، هم به دليل شايستگي‌اش و هم به دليل اينکه کنجکاو بود، بداند داخل اين کيسه‌هاي هديه چيست که وقتي ديد کتاب است خيلي خوشحال شد. رئيس سازمان سينمايي در پايان گفت: گاهي منتقدان در نشريات مطالبي را منتشر مي‌کنند که آدم را در دو راهي قرار مي‌دهد. اگر به آن‌ها پاسخ ندهم رسم ادب نيست و اگر هم پاسخ بدهم حمل بر مشاجره مي‌شود. دوست داشتم پاسخ آن‌ها را اينجا بدهم و حرف‌هاي جدي و زيادي براي گفتن داشتم، اما مي‌دانم همه خسته‌ هستند و آن حرف‌ها را به بعد موکول مي‌کنم. در ادامه محسن استاد علي که لوح سپاس و تنديس انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران را در بخش بهترين فيلم مستند بلند دريافت کرده بود از حاضران خواست يک دقيقه به خاطر ايرج کريمي و زاون قوکاسيان سکوت کنند.

کامران ملکي خطاب به حجت‌الله ايوبي، دکتر چمران عضو شوراي شهر تهران، احمد مسجد جامعي و دکتر قاليباف از آن‌ها خواست تا فکري به حال قطعه هنرمندان کنند و در اين خصوص تدابيري بينديشند. شب انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران براي سه پيشکسوت سينما در عنوان‌هاي تهيه کنندگي، منتقد و کارگرداني مراسم ويژه‌اي را در نظر گرفتند که در ابتدا احمدرضا درويش و ناصر تقوايي براي اهدا تنديس تهيه کننده پيشکسوت به هارون يشايايي به روي سن آمدند و ناصر تقوايي کارگردان سينما گفت: خوشحالم که در جمع شما هستم و چهره‌هايي مي‌بينم که سال‌ها است آن‌ها را نديده بودم و اميدوارم هميشه فعال باشيد. وي افزود: هارون يشايايي در بين چهره‌هاي سينما قديمي است و جزء فيلم‌سازاني است که بهترين آثار را ساخته و ارائه داده آثاري که سال‌هاي سال در اذهان ما باقي خواهد ماند. او يک برادر بزرگ‌تر براي اکثر اهالي سينما بوده است و خوشحالم که در مراسم بزرگداشتش حضور دارم و اميدوارم به ساخت کارهاي باارزش خود ادامه دهند چون فکر مي‌کنم مکان و منزلت کارهاي پرويزخان (لقب هارون يشايايي بين هنرمندان) از اکثر فيلم‌سازان ما بالاتر است. همچنين احمدرضا درويش عنوان کرد: خوشحالم که شاگردي يشايايي را کردم او روح بلند و پرسخاوت و بزرگي دارد. معرفت و شناخت و عشق او نسبت به ايران زبانزد است که نتايج اين همه بردباري فيلم‌هايي مي‌شود که در ذهن ملت ايران ماندگار است، پس نگه‌داشتن اين ذخاير مي‌تواند به تجلي سينماي ايران کمک فراواني کند.

وي افزود: جدا از هر بحثي از مسئولان مي‌خواهم که غرور و اميد را دوباره در سينما به وجود بياورند و اين‌گونه مراسم‌ها نشان مي‌دهد که سينماي ايران بسيار ارزشمند، قوي و غني است و از اين جهت به خود مي‌بالم. در ادامه هارون يشايايي اظهار داشت: من خودم را به هيچ‌وجه لايق تشويق و توصيف اين‌چنيني نمي‌دانم چون در سينماي ما مرداني وجود دارند که از من خيلي مهم تر هستند. فقط مانند کساني که وقتي از آن‌ها تعريف مي‌کنند خوشحال مي‌شوند من نيز از اين همه تعريف خشنود و خوشحال شدم. رضا درستکار منتقد سينما در تأييد حرف‌هاي کامران ملکي در جهت سرو سامان دادن به مقبره هنرمندان عنوان کرد: آقاي ملکي در جلسات مختلف براي سر و سامان دادن به مقبره هنرمندان از مسئولان امر درخواست‌هاي مکرري کرده بود ما نيز به نوبه خود از مسئولان مي‌خواهيم که فکري به حال اين قضيه کنند تا شاهد تبعات بدتري نشويم. در خلال برنامه، پخش تيزر اين مراسم، تک‌نوازي و خوانندگي‌ماني رهنما با پيانو به صورت زنده در جاي خود جالب و ديدني بود.مراسم با نکوداشت سيروس الوند کارگردان سينما ادامه پيدا کرد که عليرضا داوود نژاد، فريدون جيراني، جواد طوسي و محسن سيف روي صحنه آمدند و در خصوص آشنايي با الوند و سوابق هنري او صحبت‌هايي کردند. سيروس الوند بيان کرد: من با ورود جوان‌ها و آمدن گروه هنر و تجربه موافق هستم اما نگراني من اين است که آن‌ها به اشتباه وارد جريان سينما نشوند. در اين زمينه اميدم به منتقدان عزيز است که سمت و سويي درست به سينما و ورود افراد دهند.وي در ادامه صحبت‌هاي خود گفت: کاراکتر مورد علاقه من در وادي سينما فريدون جيراني است او از باسوادترين‌هاي سينماي ايران است که بايد به وي افتخار کرد. علي نصيريان بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون اظهار داشت: اين جشن را به نوبه خودم شادباش مي‌گويم و برگزاري جشن و جشنواره بسيار خوب و مهم است اما بايد توجه داشت که آيا خود سينما چه حرفي براي گفتن دارد و سينماي حال حاضر ما در چه موقعيتي است؟ کارهاي بسياري در راستاي پيشرفت سينما از دوره قبل از انقلاب تا چند سال گذشته صورت گرفت اما نمي‌دانم چرا ديگر عنايت و توجه مردم به سينما از بين رفته تعداد سينماها در شهرها کم شده و رو به زوال است از لحاظ تکنولوژي سينمايي چرا عقب رفت کرده‌ايم. وي افزود: نگه‌داري داشته‌هاي سينما و تئاتر بسيار مهم و است و بايد به آن‌ها اهميت داد چرا که ظرفيت انساني خلاقانه ما در سينماي ايران بالا است اما چرا خروجي ما متناسب با ظرفيت‌ها ما نيست سؤالي است که بايد مسئولان جوابگو باشند و براي آن‌ها اهميت قائل شوند.نصيريان ادامه داد: اميدوارم اهالي قلم با توجه به سلاحي که در دست دارند بتوانند براي پيشرفت سينما و تئاتر ما و در جهت کشف و معرفي استعدادهاي لازم بسترسازي کنند. اين بازيگر عنوان کرد: خالق اصلي هنر انسان است پس نمي‌تواند متکي به دولت و پول باشد با کشف استعدادهاي انساني مي‌توانيم خالق هنر شويم و به افق‌هاي روشن برسيم اما در اين راستا بايد موانع و مشکلات را از سر راه برداشت. در ادامه برنامه مراسم بزرگداشت اميد روحاني نيز برگزار شد که سعيد عقيقي و اصغر فرهادي براي تجليل از اين هنرمند روي صحنه آمدند اصغر فرهادي گفت: مهم‌ترين نکته‌اي که مي‌توانم در مورد اميد روحاني بگويم اين است که وي جداي از اين که منتقد با دانشي است همسر بسيار خوبي براي خانواده خود نيز است. او يکي از بي‌کينه‌ترين آدم‌هايي است که مي‌شناسم کسي که در اين سال‌ها کمتر با نمونه‌اش روبرو شدم و خوشحالي من اين است که امشب در خدمت او هستم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: