به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 26 آذر ماه 1394 = 17-12 2015

طرح کنگره؛ جک استراو هم باید ویزا بگیرد

به عنوان نمونه، آقای جک استراو، وزیر خارجه اسبق انگلستان که حدود دوماه پیش به ایران سفر کرده بود، اگر بخواهد به آمریکا سفرکند، باید روادید دریافت نماید
****

شهباز نخعی

ترفند بازی حکومت آخوندی!

هفته گذشته چند خبر نسبتا مثبت و امیدوارکننده درخود داشت. ازجمله این خبرها تشکیل "ائتلاف اسلامی ضد تروریسم" به رهبری عربستان سعودی شامل 35 کشور ازجمله قطر، مالزی، ترکیه، پاکستان (این کشور روز چهارشنبه 16 دسامبرحضور خود در این ائتلاف را تکذیب کرد و از عربستان سعودی درمورد آن توضیح خواست)، مصر، اردن، امارات متحده عربی، سودان، اندونزی، مراکش، نیجر، نیجریه، یمن و... است که اگرچه نمی توان به آن امید چندانی بست، زیرا برخی از این کشورها خود حامی یا عامل تروریسم هستند، اما دست کم بر ریاکاری ها و دودوزه بازی ها نور می تاباند.

خبرمثبت دیگر، گزارش رییس سازمان بین المللی انرژی اتمی و رأی شورای حکام این نهاد درمورد بسته شدن پرونده خسارت بار هسته ای حکومت آخوندی بود که این ماجراجویی نابخردانه و پرهزینه را ورق می زند و راه را برای لغو یا دست کم تعلیق تحریم های کمرشکن می گشاید.

خبرمثبت سوم، سفرجان کری، وزیرامورخارجه آمریکا به مسکو و دیدار او با سرگئی لاوروف وزیرخارجه و ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشوراست. محوراصلی گفتگوهای این دیدار مسئله پیچیده و کلاف سردرگم فاجعه سوریه و زمینه سازی برای برگزاری نشستی است که قراراست روز جمعه 18 دسامبر با حضور وزرای امورخارجه کشورهای درگیر و نمایندگان سازمان های مخالف رژیم سوریه در نیویورک برگزارشود.

خبرمثبت بعدی هم اعلام آتش بس موقت دریمن است تا زمینه را برای گفتگو، به میانجی گری سازمان ملل، درباره صلح که به 9 ماه جنگی که نزدیک به 6 هزار کشته به جا گذاشته و نیمی از کشور را ویران کرده فراهم سازد.

و سرانجام، خبر مثبت دیگر نیز توافق 195 کشور شرکت کننده در بیست و یکمین کنفرانس آب و هوایی پاریس درمورد کاهش میزان تولید گازهای گلخانه ای بود.

درکنار این خبرهای نسبتا مثبت و امیدوارکننده، خبر دیگری هم بود که، به ویژه برای ایرانیان برون مرزی چندان مثبت نبود. هفته گذشته، مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرد که به موجب آن اتباع دوملیتی 38 کشوری که برای سفر به ایالات متحده نیاز به روادید ندارند، درصورتی که پس از ماه مارس سال 2011 به یکی از 4 کشور جمهوری اسلامی ایران، عراق، سوریه و سودان سفرکرده باشند، باید برای ورود به خاک آمریکا روادید دریافت کنند. این طرح که با رأی اکثریت بیش از 95 درصد نمایندگان (407 رأی مثبت دربرابر 19 رأی مخالف) تصویب شد، امواجی از مخالفت و اعتراض و نیز تأیید و تحسین برانگیخت.

ازآنجا که بیشتر کشورهای مشمول این طرح اعضای اتحادیه اروپا هستند، نخستین اعتراض نیز ازجانب 29 سفیر کشورهای اروپایی بود. به گزارش "گویا نیوز": «سفرای بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا در نامه مشترک خود تأکید کرده اند که به واسطه محدودیت های ذکرشده در مصوبه مجلس نمایندگان، شهروندان اروپایی دارای ملیت دوگانه ایران، عراق، سوریه و سودان به گونه ای "نامتناسب و غیرمنصفانه" متضرر می شوند».

مصوبه مجلس نمایندگان، که برای تبدیل شدن به قانون باید به تصویب مجلس سنا و رییس جمهوری آمریکا نیز برسد، با انتقاد گروه لابی "شورای ملی ایرانیان آمریکا" (که از حکومت آخوندی دفاع می کند) و نیز "اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا" روبه رو شده و آن را "تبعیض آمیز" خوانده اند.

اگر مفاد این لایحه فقط اتباع دوتابعیتی 4 کشور یادشده را دربربگیرد، به راستی هم "تبعیض آمیز" است زیرا بخشی از اتباع 38 کشور مزبور را جدا نموده و مشمول مقرراتی متفاوت با دیگران می سازد. از آنجا که بعید به نظرمی آید که مجلس نمایندگان آمریکا به این نکته حقوقی بی توجهی کرده باشد، می توان چنین پنداشت که مقررات یادشده شامل همه اتباع 38 کشورباشد. یعنی، هرشهروند یکی از 38 کشوری که تاکنون برای ورود به آمریکا نیاز به روادید نداشته، پس از اعتبار قانونی این طرح، درصورتی که پس از ماه مارس 2011 به جمهوری اسلامی ایران، عراق، سوریه یا سودان سفرکرده باشد، برای سفر به آمریکا نیاز به اخذ روادید دارد. به عنوان نمونه، آقای جک استراو، وزیرخارجه اسبق انگلستان که حدود دوماه پیش به ایران سفرکرده بود، اگر بخواهد به آمریکا سفرکند، باید روادید دریافت نماید.

این طرح طبعا برای ایرانیان برون مرزی دارای تابعیت یکی از 38 کشور یادشده مشکلاتی برای سفر به ایالات متحده ایجاد می کند. فزون براین، از آنجا که مقررات لغو یا برقراری دریافت روادید بین کشورها معمولا متقابل است، این احتمال وجود دارد که این کشورها نیز به برقراری دریافت روادید برای شهروندان آمریکایی اقدام کنند و دراین صورت، به عنوان مثال، ایرانیان دارای گذرنامه آمریکایی برای سفر به کشورهای اروپایی، نیاز به اخذ روادید خواهند داشت.

ازسوی دیگر، گروهی از شهروندان و فعالان سیاسی ایرانی در آمریکا به حمایت و "تقدیر از نمایندگان کنگره آمریکا درجهت تصویب طرح" پرداختند. در بخشی از بیانیه ای که این گروه منتشرکرده آمده است: «ما گروهی از شهروندان و فعالین سیاسی ایرانی از اقدام مجلس نمایندگان آمریکا درجهت تصویب طرح نیاز به ویزا برای سفر به کشورهای حامی تروریسم قدردانی می کنیم».

بخش دیگری از بیانیه این گروه، توجه را به نکته ای نه چندان مکتوم جلب می کند: «... در 37 سال گذشته بسیاری از وابستگان به حکومت جمهوری اسلامی ایران با نفوذ به آمریکا و رفت و آمد های پیاپی به ایران سبب مشروعیت بخشی به دولت جمهوری اسلامی شده اند. آنها کسانی هستند که در آمریکا زندگی، تجارت و کسب درآمد کرده ولی به ایران رفته و پرچم آمریکا را آتش زده و مرگ بر آمریکا می گویند... بسیاری از آنها ازطریق پناهندگی و با بیان این که جانشان درخطراست خود را به آمریکا رسانده و به محض گرفتن پناهندگی به ایران بازگشته اند».

درپایان بیانیه، سخنگوی "کمپین درخواست لغو پناهندگی ایرانی هایی که به ایران سفرمی کنند"، با صراحت خواستار لغو پناهندگی این افراد می شود: «ما همچنین خواستار این هستیم که اقامت تمامی پناهندگانی که به ایران سفر می کنند را لغو کنید و یکی از ابزارهای اساسی جمهوری اسلامی ایران برای مشروعیت بخشی اش را بگیرید، زیرا اگر پناهنده ای جانش درخطر باشد به هیچ وجه حاضر به سفر به ایران نیست».

با آن که آنچه دراین بیانیه مطرح شده نکته ای واقعی است و سال ها است که حکومت مکار آخوندی شمار زیادی از مزدوران خود را درمیان پناهندگان واقعی جازده تا در کشورهای مختلف به انواع کارها از جاسوسی گرفته تا احیانا اقدامات تروریستی بپردازند، اما به نظر نمی آید که راهکار لغو پناهندگی کسانی که به ایران سفر می کنند درست و منصفانه باشد. زیرا، همه پناهندگانی که به ایران سفر می کنند جاسوس جمهوری اسلامی نیستند و اگر چنین امری تصویب شود، در درجه اول این جمهوری اسلامی است که به مزدوران خود دستور می دهد به ایران نروند و در نتیجه دود آن به چشم پناهندگانی می رود که برای دیدار خانواده یا انجام امور ضروری به کشور خود می روند و چنین اقدامی اثری بر ترفندبازی حکومت آخوندی ندارد!



ولی December 17, 2015 05:02 PM

بسیار جالب است که ایرانیان خارج از کشور به سناتور ها و حتی اوباما نامه مینویسند در این میان گروه ناپاک هم خود را جلو انداخته و مشغول ماهیگیری شده است درتمام نامه ها هم میگویند حقوق شهروندان دو ملیتی ایرانی زیر پا گذشته شده است البته چنین اعتراضی خوب است و باید بشود ولی در این جا یک مشکل حقوقی مهم در نظر گرفته نمیشود حکومت اسلامی که در ایران است دو ملیتی را قبول ندارد و آنرا غیر قانونی میداند بنابرین اشاره به چنین بسیار جالب است که ایرانیان خارج از کشور به سناتور ها و حتی اوباما نامه مینویسند در این میان گروه ناپاک هم خود را جلو انداخته و مشغول ماهیگیری شده است درتمام نامه ها هم میگویند حقوق شهروندان دو ملیتی ایرانی زیر پا گذشته شده است البته چنین اعتراضی خوب است و باید بشود ولی در این جا یک مشکل حقوقی مهم در نظر گرفته نمیشود حکومت اسلامی که در ایران است دو ملیتی را قبول ندارد و آنرا غیر قانونی میداند بنابرین اشاره به چنین مساله ای کاملا بیمورد و غلط است مردم فرهیخته ایران در امریکا و اروپا اول باید یک نامه به ولی امر و سرور مردم ایران بفرستند و درخواست کنند که دو ملیتی را قانونی کنند بعد به اوباما نامه فدایت شوم ارسال دارند تازه یکی نیست از این مردم با خرد بپرسد که چرا هیچ وقت از این نامه ها برای احقاق حقوق مردم داخل ایران که بطور روزانه پایمال میشود نامه ای ارسال نمیفرمایید

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: