به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

آدينه، 18 دی ماه 1394 = 08-01 2016

ایران؛ صنعت سنگ در آستانه ورشکستگی

صنعت سنگ هاي تزييني کشور بيش از پيش نيازمند حمايت هاي جدي از سوي دولت بوده و در صورت عدم توجه به بخش صادرات، اين صنعت سودآور در آستانه ورشکستکي قرار مي گيرد.
احمد شريفي دبير انجمن سنگ ايران در گفتگو با خبرگزاری آريا، درخصوص آينده صنعت سنگ بعد از اجراي برجام اظهارداشت: به طور کلي يکي از اثرات مهم و اساسي برجام مي تواند در بخش صادرات نمايان شود چرا که با برداشته شدن تحريم ها تاحدودي روابط تجاري بهبود يافته و مبادلات ارزي و پولي تسهيل مي يابد.
وي با بيان اينکه در شرايط فعلي رکود شديدي بر صنعت سنگ تزييني حاکم شده است، افزود: در حال حاضر در کشور از حدود 1900 معدن سنگ خام فقط حدود 1200 معدن مشغول فعاليت هستند به گونه اي که اين موضوع براي کشوري که از نظر ذخاير اصلي سنگ تزييني مقام اول دنيا را داراست اصلا قابل قبول نبوده و توجيح اقتصادي ندارد.
دبير انجمن سنگ ايران ميزان توليد واقعي سنگ در سالجاري را 14 ميليون تن اعلام کرد و گفت: اين ميزان توليد از 25 ميليون دلار پروانه بهره برداري معادن کشور صورت گرفته که اين امر حاکي از خالي ماندن نصف ظرفيت معادن و کارخانجات فرآوري سنگ در کشور است.
احمدي همچنين با اشاره به ميزان صادرات سنگ هاي تزييني نيز افزود: در سال گذشته ميزان صادرات 200 ميليون دلار بوده که در سال جاري با توجه به رکود و شرايط نامناسب اقتصادي ميزان صادرات به رقم 150 ميليون دلار کاهش يافته است.
وي مشکلات اين صنعت را يک مشکل ريشه اي عنوان کرد و گفت: در حال حاضر با ادامه اين روند شاهد افزايش تعطيلي معادن توليدي،کاهش توليد و به تبع آن کاهش چشمگير صادرات در صنعت سنگ کشور خواهيم بود پس با اين تفاسير مي توان گفت که اثرات و منفعت برجام زماني خوشايند و قابل قبول خواهد بود که بتواند مسير فائق آمدن بر مشکلات عديده در اين صنعت را هموار سازد.
دبير انجمن سنگ ايران با تاکيد بر اين مطلب که تنها راه نجات صنعت سنگ کشور بهبود شرايط و امکانات صادراتي است،اظهارداشت: کشور ما با توجه به اينکه سومين کشور توليدکننده سنگ در جهان محسوب مي شود با صادرات 150 ميليون دلاري در سالجاري در مقايسه با صادرات 2/5 ميليارد دلاري ترکيه رقم بسيار ناچيزي بوده و اصلا قابل قياس نيست به گونه اي که نمي توان يک جايگاه مشخص در اين صنعت را براي خود متصور شد.
وي افزود: در حال حاضر تمام بحث ها و جلسات درانجمن و شوراي سياست گذاري وزارتخانه در جهت يافتن راهکاري براي ايجاد تحرک و رونق صادرات در اين صنعت سودآورمعطوف شده است که پيشنهاد شده براي رونق و افزايش صادرات همان تسهيلات و امکاناتي که کشور ترکيه در اختيار صادرکنندگان خود گذاشت و رقم صادراتي را از صفر به 2/5 ميليارد دلار افزايش داد در نظر گرفته شود.
به گفته احمدي اجراي برجام هيچ تاثيري بر روي صنعت سنگ نخواهد داشت مگر اينکه حمايت هاي جدي از طرف دولت خصوصا در بخش صادرات صورت گيرد که اين امر در گرو حضور هيئت هاي تجاري در نمايشگاههاي بين المللي و ايجاد تشکل هاي صادراتي در کشور است.
دبير انجمن سنگ ايران همچنين درباره اين مطلب که آيا صادرات سنگ به صورت خام(کوپ) زيان اور است يانه؟ گفت: خيلي از افراد بر اين باورند که صادرات سنگ خام براي کشور يک ضايعه محسوب مي شود در حالي که خيلي از کشورهاي پيشرو در اين صنعت با خام فروشي توانسته اند اغلب بازارهاي جهاني را در دست بگيرند و در کنار فروش کوپ محصولات فرآوري شده خود را در بازارهاي جهاني عرضه نمايند منجمله ايتاليا و ترکيه .
وي افزود: نجات صنعت سنگ کشور در گرو صادرات سنگ خام و فرآوري شده نهفته است و انجام يکي بدون ديگري اصلا موفقيت آميز نخواهد بود و اين امر با توجه به اينکه 50 درصد ظرفيت پروانه هاي بهره برداري معادن کشور سنگ است در صورت عدم انجام،معادن و کارخانجات کشور را با تعطيلي مواجه مي کند.
به گفته احمدي يکي از بحث هاي جدي که به صورت غيرکارشناسي در کشور مطرح مي شود اين است که چرا بايد خام فروشي داشته باشيم با انجام اين کار ارزش افزوده کشور از بين مي رود که در اين مواقع بايد گفت که در بعضي از مواقع خام فروشي نه تنها ارزش افزوده کشور را ضايع نمي کند بلکه مي تواند مسير مشخص و همواري را براي صادرات و افزايش ارزش افزوده ساير محصولات توليدي را شامل شود.
وي در ادامه تصريح کرد:در دنيا کشورهاي قدرتمندي هستند که اغلب بازارها را در سيطره خود قرار داده اند که تنها راه نفوذ به اين بازارها فروش سنگ به صورت کوپ است به طوري که اگر نتوانيم به اين بازارها نفوذ کنيم حتي سنگ هاي فرآوري شده در انبارهاي کارخانجات باقي مانده و به فروش نمي روند.
احمدي ظرفيت سنگ فرآوري شده را 760 ميليون متر مربع اعلام کرد و گفت: از اين مقدار ظرفيت موجود در سال گذشته حدود 70 ميليون متر مربع سنگ فرآوري شده در کشور بود که فقط حدود 3 ميليون متر مربع از اين مقدار به بخش صادرات تعلق گرفت و بقيه توليدات در انبارهاي کارخانجات توليدي سنگ تزييني باقي ماند.



amir January 8, 2016 09:45 PM

اگر درخواست من را میپذیرید
کنم خواهش فقط یک قطعه سنگ از نوع خارا
نگه دارید گذارم روی آغا اگر اهمال و کوتاهی نمایید
لش آغا بماند روی دستم و بوی گند او گیرد جهان را منار و دسته و گنبد پیشکش فقط یک قطعه سنگ از نوع خارا !

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: