به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 23 فروردین ماه 1395 = 11-04 2016

آمار تکان‌دهنده مصرف مواد‌مخدر پرخطر

قائم‌مقام وزير کشور گفت: حدود 70 تا 80 درصد کساني که وارد مراکز ترک اعتياد مي‌شوند؛ پس از سم‌زدايي مجددا به اعتياد بازمي‌گردند.

به گزارش ايلنا، مرتضي ميرباقري ، قائم‌مقام وزير کشور در امور اجتماعي و فرهنگي پس از هفتاد و هشتمين جلسه شوراي اجتماعي کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهار داشت: دستور جلسه‌اي که ديروز مورد توجه قرار گرفت؛ بررسي آسيب‌ها و مشکلاتي بود که حدود 20 عنوان مشکل و آسيب مورد توجه قرار گرفت و از ميان آن‌ها 5 آسيب به عنوان اولويت اول در کشور در اين جلسه تاکيد شد که عبارت است از بحث حاشيه‌نشيني، اعتياد، طلاق و موضوع مفاسد اخلاقي و اجتماعي و همچنين نقاط حاد و آسيب‌پذيري که بيش‌از ميانگين کشور هستند. وي افزود: در اين جلسه تاکيد براين بود که دستگاه‌هاي اجرايي که به بحث مسائل اجتماعي مي‌پردازند، بايد در سطح رئيس دستگاه در شورا حضور يابند تا سطح تصميم‌گيري‌ها وپيگيري‌ها از معاونان به روساي دستگاه‌ها ارتقا يابد.

قائم‌مقام وزير کشور در امور اجتماعي و فرهنگي با بيان اين مطلب که در طول سال هر ماه شورا تشکيل جلسه خواهد داد، خاطرنشان کرد: اميدواريم هر جلسه آن با حضور روساي دستگاه‌ها برگزار شود، چرا که اين دستوري بود که توسط رئيس جمهور تنفيذ شده است.

ميرباقري با اشاره به برخي مهاجرت‌ها به کلان‌شهر‌ها و مراکز استان گفت: يکي از گرفتاري‌هايي که در سنوات گذشته شاهد بوديم مهاجرت افراد به مراکز استان‌ها و کلان‌شهر‌ها و همچنين توزيع نامناسب امکانات در کشور است؛ به طوري که هم اکنون 5، 6 استان در شرايطي قرار دارند که بيش از نيمي از فرصت و امکانات در آن قرار گرفته است و همين بي‌تعادلي باعث مهاجرت مردم از نقاط کم‌برخوردار به نقاط برخوردار شده است.

وي ادامه داد: اغلب کساني که مهاجرت مي‌کنند در حاشيه شهر‌ها و بافت‌هاي فرسوده و ارزان‌قيمت مستقر مي‌شوند و به همين دليل امکانات و مراقبت در اين مناطق کمتر است و بزه و آسيب در آنجا افزايش مي‌يابد بنابراين مناطق حاشيه‌نشيني بايد از جهات امنيتي تقويت شود.

قائم مقام وزير کشور درامور اجتماعي و فرهنگي عنوان کرد: در برنامه سوم، چهارم و پنجم تصميم گرفته بوديم که هر سال ده درصد حاشيه نشيني را مديريت کنيم تا در انتهاي برنامه پنجم پهنه‌اي به نام حاشيه‌نشيني نداشته باشيم که متاسفانه به دلايل مختلف اين امر محقق نشد و به جاي صددرصد تنها توانستيم 13 درصد حاشيه‌نشيني را مديريت کنيم اين درحالي است که هم اکنون کميت دو برابر شده و هم از نظر پهنه حاشيه‌نشيني افزايش داشته‌ايم.

ميرباقري ادامه داد: در اين زمينه ديروز وزارت مسکن گزارشي را ارائه کرد و اميدواريم با بودجه‌اي که سازمان مديريت وبرنامه‌ريزي براي مقابله با پديده حاشيه‌نشيني اختصاص داده است اميدواريم در برنامه ششم بخش عمده‌اي از حاشيه‌نشيني را مديريت کنيم.

وي افزود: موضوع بعدي که مورد توجه قرار گرفت بحث اعتياد بود که ما در موضوع اعتياد بايد در چهار حوزه کارهاي اساسي انجام دهيم به طور مثال در حوزه مقابله با ورود مواد‌مخدر، بخش ديگر پيشگيري و همچنين بحث درمان است.

قائم‌مقام وزير کشور با اعلام اينکه هم اکنون 6 هزار و 500 مرکز درماني ترک اعتياد که بخش غير دولتي آن را اداره مي‌کند، گفت: کساني که وارد مراکز ترک اعتيادمي‌شوند پس از سم‌زدايي حدود 70 تا 80 درصد آن‌ها مجددا به اعتياد بازمي‌گردند و بايد در مراکز درماني، روان‌درماني و همچنين درمان اجتماعي بر روي اين افراد انجام شود.

ميرباقري با اشاره به اينکه در يک دهه اخير اعتياد از سمت سنتي به سمت صنعتي حرکت کرده و بسيار پرخطر شده است، گفت: اگر در گذشته تنها 4 درصد مصرف‌کننده پرخطر بودند اين عدد در حال حاضر به بالاي 25 درصد رسيده است که درجلسه ديروز تدابيري پيشنهاد شد.

وي موضوع ديگر مورد بحث در جلسه ديروز را طلاق عنوان کرد و گفت: در هر صورت رشد طلاق رو به افزايش است به طوري که ما استان‌هايي داريم که از هر صد ازدواج 37 طلاق صورت مي‌گيرد و يا متاسفانه شهرستانهايي داريم که در هر 100 ازدواج 50 طلاق وجود دارد و حتي شهرهايي داريم که به ازاي هر 100 ازدواج بيش‌از 60 طلاق ثبت مي‌شود.

قائم‌مقام وزير کشور با بيان اينکه در ارتباط با جلوگيري از طلاق دبيرخانه شوراي انقلاب فرهنگي گزارش و برنامه پيشنهادي ارائه کرده است گفت: به طور مثال کساني که مي‌خواهند طلاق بگيرند بايد در قوه قضاييه مشاوره‌هاي لازم پيش‌از طلاق به افراد داده شود که در اين زمينه استان‌هاي يزد و خراسان جنوبي خوب عمل کرده‌اند. مشورت‌هايي که سازمان بهزيستي، قوه‌قضاييه و وزارت بهداشت و همچنين اقدامات تبليغاتي رسانه ملي مي‌تواند ارائه دهند بسيار موثر هستند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: