به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 18 اردیبهشت ماه 1395 = 07-05 2016

فقر در شهرهای ایران در حال گسترش است

به گفته یک مقام دولتی، فقر در شهرهای ایران رو به گسترش است و کوچ روستائیان به آن شدت می‌بخشد. فقر و محرومیت در استان‌های مرزی کشور بیشتر و فشار آن بر زنان و سالمندان سنگین‌تر است.

به گزارش رادیو آلمان، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگویی اظهار داشته است: «مطالعات نشان می‌دهد شکاف فقر در شهرها و روستاها در حال تغییر و فقر در شهرها در حال گسترش است.»

احمد میدری در گفت‌وگو با ایسنا می گوید: «همواره در ایران فقر روستایی بیشتر از فقر شهری بوده است، اما مطالعات ما نشان می‌دهد که این پدیده در حال وارونه شدن است به این معنا که یا فقر در شهرها در حال گسترش است و یا اینکه فاصله بین فقر روستایی و شهری در حال کاهش است».

او عدم‌توسعه را عامل اصلی گسترش فقر دانسته می‌گوید که روستائیان در جستجوی شغل به شهرها کوچ می‌کنند. «به دلیل مهاجرت بی‌رویه که به ازای آن شغل ایجاد نشده، با این پدیده روبرو هستیم: روستایی‌ها برای کسب شغل به شهر می‌آیند و چون کاری وجود ندارد به جرگه گروه‌های فقیر می‌پیوندند.»

قربانیان اصلی بلای فقر

احمد میدری درباره توزیع جغرافیایی فقر در ایران می‌گوید: «بر اساس مطالعات ما استان‌های مرزی گرفتار فقر بیشتری هستند. در واقع در نقاط حاشیه‌ای کشور میزان فقر بیشتر و توزیع آن نامتوازن است.»

او همچنین به آسیب‌پذیری بیشتر زنان اشاره دارد: «بر اساس مطالعات ما احتمال فقیر شدن زنان بیشتر است. اگر دو خانواده را در نظر بگیریم که سرپرست یکی زن و سرپرست دیگری مرد باشد، احتمال فقیر شدن خانواده زن سرپرست بالاتر است.»

معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزوده است: «طلاق احتمال فقر را افزایش می‌دهد و زنان در معرض طلاق در معرض فقیر شدن نیز هستند».

او سالمندان بالای ۵۸ سال را نیز از قربانیان اصلی فقر می‌داند و تصریح می‌کند: «بر اساس آمارهای ما دوسوم سالمندان کشور بیسواد هستند.»

میدری اظهار داشته است: «با پرداخت یارانه نقدی در سال ۱۳۸۸ به مدت یک سال فقر روند کاهشی می‌یابد اما سال بعد از آن با جهش شاخص فقر روبرو می‌شویم که تا سال ۱۳۹۲ ادامه دارد...» و افزوده است: «توزیع یارانه‌ها در سال ۸۸ درآمد مردم را افزایش داد اما پیامدهای تورمی آن منجر به افزایش فقر شد».



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: