مراسم حج؛ روزنامه داخلی: پاسداران مقصرند
یک روزنامه نزدیک به دولت روحانی در مورد منتفي شدن اعزام زائران ایرانی به حج نوشته: «خودسرها» مقصرند نه «عربستان...آن روز كه در مقابل سفارت تسخير شده عربستان، تندروها سلفي يادگاري گرفتند و به رفتار افراطي خود باليدند، همزمان نسخه حج سال بعد را نيز پيچيدند.
روزنامه قانون در گزارشي با تيتر «حماسه خودسرها» نوشت: بعد از چند ماه تاييد و تكذيب هاي منتفي بودن حج 95، بالاخره روز گذشته وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آب پاكي را روي دست منتظران حج ريخت و رسما اعلام كرد كه «امسال حج نداريم.» علي جنتي تاكيد كرد كه «تعمدی از طرف دولت عربستان وجود دارد برای اینکه زائران ایرانی به طور رسمی نتوانند امسال تمتع را به جای آورند».
تعمدي كه به نظر مي رسد پيش از آنكه ناشي از دخالت نگاههاي سياسي سعودي ها بر موضوعي فرهنگي - مذهبي باشد، نتيجه رفتار تندي است كه چند ماه قبل در پاسداران تهران رخ داد. آن روز كه عده اي با رفتار افراطي، از ديوار سفارت عربستان بالا رفته و گلوله آتش به ساختمان انداختند، بايد منتظر اين روز مي بوديم.
گفتنی است وزیر امور خارجه عربستان در نشست خبری روز یکشنبه با همتای انگلیسی خود در جده در باره لغو حج زائران ایرانی گفت: رژیم تهران خواستار حق برگزاری تظاهرات (برائت از مشرکین) و گرفتن امتیازات در این زمینه خارج از چارچوب طبیعی بود. این کارها باعث ایجاد هرج و مرج در مراسم حج میشود و قابل قبول نیست.