به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 13 خرداد ماه 1395 = 02-06 2016

افزايش مرگ‌و‌مير با مصرف مخدرهای شيميايی

افزايش مرگ‌و‌مير بدليل مواد بکار رفته در ترکيبات مخدرهاي صنعتي و شيميايي

استاد روانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر ضرورت راه‌اندازي کارگاه‌هاي مشاوره‌اي براي مقابله با اعتياد گفت: بايد در کارگاه‌هاي مشاوره‌اي به افراد آموزش داده شود که چشم بسته در دام تبليغات منفي اعتياد به مصرف مواد‌مخدر صنعتي و داروهاي روان گردان قرار نگيرند.

به گزارش ايسنا، نيره معيدي افزود: همچنين در اين کارگاه‌هاي مشاوره‌اي که سازمان‌هاي مردمي، کانون‌هاي فرهنگي، اجتماعي در محله‌ها و مناطق مختلف و نهادهاي آموزشي متولي برگزاري آن هستند، بايد علاوه بر شرکت قشر جوان کشور، والدين، مديران، روان پزشکان نيز درباره پيشگيري و شناسايي علل موثر در گرايش افراد به مصرف مواد‌مخدر حضور يابند.

وي با اشاره به اينکه مواد‌مخدر را مي‌توان به دو دسته سنتي و صنعتي تقسيم کرد، گفت‌: مخدرهاي دسته سنتي به صورت مورفين و کدئين مورد استفاده قرار مي‌گيرد ولي مخدرهاي دسته دوم به مواد شيميايي گفته مي‌شود که بر روي عملکرد مغز اثر گذاشته و منجر به تغييرات رفتاري، شناختي، خلقي و همچنين درجه هوشياري در فرد مصرف‌کننده مي‌شوند.

اين روانپزشک اظهار کرد: سوء مصرف مواد روانگردان و محرک پيامدهاي زيان بار اجتماعي و اقتصادي دارد و به ويژه بهداشت فردي و همگاني را تهديد مي‌کند. معيدي با بيان اينکه بسياري از جرائمي‌که در جامعه رخ مي‌دهد‌، ناشي از مصرف مواد‌مخدر صنعتي و شيميايي توهم‌زا است، ادامه داد: تنوع و تکثر مواد روانگردان و گسترش سوء‌استفاده از اين مواد به همراه آثار بسيار زيان بار آن براي سلامت عمومي، ضرورت اصلاح قانون مربوط به پيش‌بيني اقدامات حمايتي موثر و تدابير سرکوبي مناسبي را ايجاب مي‌کند. اين استاد دانشگاه تصريح کرد: از سوي ديگر سوء‌استفاده از مواد روانگردان محرک گاه به اختلال رواني منجر شده و علاوه بر نابودي فرد مصرف کننده، جان ساير افراد را نيز تهديد مي‌کند. معيدي، رويکرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد‌مخدر را اقدام مثبت و به هنگام در جهت پيشگيري اوليه و ثانويه دانست و گفت: در حال حاضر ميزان آگاهي و شناخت افراد مختلف جامعه از قرص‌هاي روانگردان و علائم مصرف و آثار سوء آن در سطح پاييني است و تحقيقات مختلف نشان مي‌دهد که اکثر افراد درباره مواد‌مخدر صنعتي و روانگردان‌ها، عوارض و علائم مصرف آن اطلاعات و شناخت کافي ندارند که اين مي‌تواند به خاطر آن باشد که کمتر درباره اين مسئله مهم اطلاع رساني شده است. اين روانپزشک خاطرنشان کرد: همچنين بايد تدوين کتاب‌هاي آموزشي درباره اعتياد و مواد‌مخدر توسعه يابد و بصورت رايگان در دسترسي افراد قرار گيرد تا آگاهي و نگرش آنان نسبت به مواد‌مخدر به خصوص روانگردان‌ها تغيير يابد. به گفته معيدي، مخدرهاي صنعتي و شيميايي اثري ترکيبي از توهم زايي و تحرک بخشي دارند، با توجه به اينکه مصرف مواد روانگردان و محرک باعث ايجاد ناامني در جامعه، خانواده و افزايش جرايم مي‌شود، عوارض اجتماعي مهم ترين آسيب مصرف اين مواد است. وي افزود: مصرف مواد‌مخدر صنعتي و شيميايي اثر سوء بر سلامتي نوجوانان دارد به طوري که پيامدهاي اجتماعي شومي‌مثل تمايل بيشتر به ارتکاب جرم ، تهاجم فيزيکي و تجاوز جنسي و تصادفات و ترک تحصيل‌ها، غيبت، فرار از مدرسه و بيماريهاي منتقله از طريق جنسي به همراه دارد و در بزرگسالي نيز تداوم خواهد داشت. به گزارش روابط عمومي‌ستاد مبارزه با مواد‌مخدر؛ اين استاد دانشگاه با اشاره به اينکه ارائه تعريف جامع از اعتياد به ويژه در زمينه مواد صنعتي و شيميايي مشکل است، تصريح کرد: عوامل رواني، فيزيولوژيکي و بيوشيميايي در تمام مراحل اعتياد از جمله علل سير و پيشرفت و حتي در درمان آن، بايد مورد توجه قرار گيرند. وي خاطرنشان کرد: متاسفانه نوع مواد توليدي بکار رفته در ترکيبات مواد صنعتي و شيميايي موجب افزايش مرگ و مير شده است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: