رد درخواست ویزا؛ واکنش کوبنده سه عضو کنگره
هر سه نماینده کنگره آمریکا که جمهوری اسلامی روز سهشنبه درخواست آنها را برای صدور ویزای سفر به ایران رد کرده بود به این اقدام واکنش نشان دادند.
به گزارش خبرگزاری فارس، «لی زلدین» نماینده نیویورک، «مایکل پمپئو» نماینده کانزاس و «فرانک لوبی یندو» نماینده ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان آمریکا که هر سه جمهوریخواه هستند، پیش از این در نامهای خواسته بودند که به آنها ویزای سفر به ایران اعطا شود.
«مایکل پامپئو»، عضو کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا نوشت:
پاسخنامه مزخرف حکومت ایران، فاقد امضا است، چند ماه با تأخیر صادر شده و درخواست ما برای ویزای سفر به ایران را یک 'کارزار تبلیغاتی' شمرده است. این نامه جوابی به درخواست ما نداده و تلاشی است برای منحرف کردن اذهان از بعضی 'کارزارهای تبلیغاتی' به مراتب برجستهتر آیتالله، مانند نوشتن 'اسرائیل باید نابود شود' روی موشک، توطئهچینی برای منفجر کردن رستوران در واشنگتن دی.سی و ربودن ملوانهای آمریکایی در روز سخنرانی سالانه (رئیسجمهور آمریکا). درخواست ما هرگز 'کارزار تبلیغاتی' نبوده، بلکه تلاشی جدی برای انجام وظایفی مهم برای مردم آمریکا بوده و هست.»
«فرانک لوبی یندو» که او هم عضو کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا است بیانیه زیر را صادر کرد:
«اینکه حکومت ایران درخواست قانونی ما را با توهین و مطالب انحرافی پاسخ داده عمیقاً مایه تأسف است، اگرچه عجیب نیست. همانطور که پیشبینی میشد، رژیم تهران با رد درخواست ویزای ما، بر اینکه بازارگرمی رئیسجمهور اوباما برای مردم آمریکا و سرتاسر دنیا با 'دوران جدید گشودگی و همکاری' نمایشی مضحک بوده، صحه گذاشت.»
«لی زلدین»، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان هم بیانیه زیر را منتشر کرده است:
« این واکنش از جانب حکومت ایران تعجبآور نیست. پاسخ شرمآور آنها تقریباً از تمامی درخواستهای نامه ما طفره رفته است، چون آنها از تبعات صداقت هراس دارند. شاید حکومت ایران رئیسجمهور اوباما و جان کری را در دست و بالشان داشته باشند، اما ژانویه 2017 (آغاز دوره بعدی رئیسجمهور آمریکا) به زودی فرا خواهد رسید. آنها خوب میدانند که سرانجام روزی مسئولانی جایگزین آنها خواهند شد که خواستار قدرتمند کردن مردم هستند نه خودشان و کسانی که میخواهند ایران را به سوی روزهای بهتر رهنمون کنند، نه به سمت سراشیبی سقوط. داخل ایران، میلیونها مردم بزرگ هستند که میدانند در همان حال که اوباما و کری حکومت نادرستی را زیر پر و بال گرفتهاند، فرصتها یکی پس از دیگری برای جایگزین کردن این جانیهای ایران با رهبرانی درستکار و صلحجو، از دست میروند.»