اقتصاد مقاومتی جان بیش از سه میلیون نفر را گرفت
روزنامه نيويورك تايمز به نقل از مقامات وزارت خزانهداري آمريكا اعلام كرده است كه دولت آمريكا بر مبناي تجربيات خود در اعمال تحريمها عليه رژیم ايران، برنامه مدوني را براي اعمال تحريمهاي ثانويه عليه كره شمالي تدوين و به مرحله اجرا گذارده است.
اين فشارها به دنبال تشديد تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل در دو ماه گذشته اتخاذ میشود. پنجمين قطعنامه تحت فصل هفتم شوراي امنيت كه حدود سه ماه پيش به تصويب رسيد، علاوه بر ممنوعيتهاي قبلي مربوط به ممنوعيت صادرات و واردات سلاح از كره شمالي، تمامي كشورهاي جهان را موظف کرده است كه كشتيهاي تجاري از مبدا اين كشور و به مقصد اين كشور را بازرسي کرده و در صورت مشاهده مواد و تجهيزاتي كه ميتوانند به توان هستهاي، فضايي و موشكي اين كشور كمك كنند آنها را مصادره و منهدم کنند.
اين قطعنامه براي اولين بار حتي فروش نفت به اين كشور و خريد ذغال سنگ و سنگ آهن از اين كشور را كه مهمترين منبع در آمد كره شمالي است را فقط در شرايطي مجاز دانسته است كه مصرف و درآمد آن در در برنامه هستهاي و موشكي اين كشور مورد استفاده قرار نگيرد. مهمترين هدف اين قطعنامه، چين خواهد بود كه تا به حال هيچ كنترل و بازرسي بر كشتيهاي كره شمالي اعمال نميكرد.
چين با مرز طولاني بيش از هشتصد كيلومتر تنها واردكننده ذغال سنگ و سنگ آهن از كره شمالي است كه ارزش سال قبل صادرات ذغال سنگ كره شمالي به چين بالغ بر يك ميليارد دلار بوده است. اگر چين بخواهد به بازرسي كشتيها و تضمين اينكه اين مصارف براي حمايت از برنامه هستهاي نیستند، به طور موثري عمل كند، در شرايطي كه قيمت ذغال سنگ هم در بازار جهاني افت زيادي داشته است، اين امر ميتواند براي اقتصاد كره شمالي مشكلات عديدهاي ايجاد کند.
در همين شرايط بوده است كه ارگان رسمي دولت كره شمالي ماه پيش با صدور اطلاعيهاي با پيشبيني يك دوره سخت رياضتي، به مردم هشدار داده است كه آماده ايجاد قحطي در كشور و مقابله با آن باشند.
اين بيانيه اعلام کرده است كه ملت كره شمالي آماده خوردن ريشه گياهان هم هستند تا كشور از موج دوم قحطي عبور کند، چرا كه مسير انقلاب مسيري طولاني و سخت است.
كره شمالي مدتهاست كه براي مقابله با بحران غذا در اين كشور درخواست نيم ميليون تن مواد غذايي کرده است كه متاسفانه با عدم استقبال جهاني فقط حدود ۱۷.۵۰۰ تن مواد غذايي دريافت کرده است.
موج اول قحطي در كره شمالي از سال ۱۹۹۴ شروع و تا چند سال ادامه داشت كه در آن سالها بر اساس برخي آمارها بيش از سه ميليون نفر جان خود را از دست دادند.