72 درصد جمعيت کشور درگير خشکسالی
رئيس مرکز ملي خشکسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي از درگيري 72 درصد جمعيت کشور با پديده خشکسالي خبر داد.
شاهرخ فاتح در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به شاخص کوتاه مدت خشکسالي هواشناسي کشور اظهار کرد: از ابتداي سال زراعي جاري و بر مبناي شاخص 9 ماهه منتهي به خرداد ماه 95، در مناطق مرکزي و شرقي کشور شامل بخشهاي وسيعي از استانهاي اصفهان، يزد، چهارمحالوبختياري، خراسانجنوبي، جنوب خراسان رضوي، شمال استانهاي فارس و کرمان، شرق سمنان، سيستانوبلوچستان، قم، مرکزي، شرق گيلان و غرب مازندران درجاتي از خشکسالي خفيف تا شديد وجود دارد.
وي اظهار کرد: از سوي ديگر بر اساس همين شاخص کوتاه مدت، در بخشهايي از استانهاي کرمانشاه، ايلام، لرستان، جنوب آذربايجان غربي، گلستان و کردستان، آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي، اردبيل، خراسان شمالي، خوزستان و هرمزگان درجاتي از ترسالي ضعيف تا شديد وجود دارد و مابقي مناطق در اين بازه زماني در شرايط طبيعي بودهاند.
رئيس مرکز ملي خشکسالي سازمان هواشناسي با تاکيد بر اينکه براساس شاخص بلندمدت هفت ساله، بخشهاي وسيعي از کشور با درجاتي از خشکسالي ضعيف تا بسيار شديد درگير هستند، افزود: شاخص بلندمدت پايش خشکسالي هواشناسي در بخشهايي از استانهاي فارس، يزد، کرمان، خراسان رضوي، خراسان جنوبي، خراسان شمالي، تهران، البرز، قم، مرکزي، مازندران، خوزستان، ايلام ،همدان و کردستان درجاتي از خشکساليهاي خفيف تا بسيارشديد را نشان مي دهد. در مقابل بررسي هاي مبتني بر اين شاخص، در شمال آذربايجان شرقي، اردبيل، و مناطق محدودي از جنوب سيستان و بلوچستان شرايط ترسالي ضعيف تا متوسط را نشان ميدهد.
فاتح در ادامه به مساحت تحت تاثير خشکسالي در کشور اشاره کرد و گفت: براساس محاسبات انجام شده درخصوص مساحت تحت تاثير هر يک از طبقات خشکسالي بلند مدت ، 31 درصد مساحت کل کشور از خشکسالي خفيف، 29 درصد خشکسالي متوسط، 12 درصد خشکسالي شديد و يک درصد نيز با خشکسالي بسيار شديد درگير هستند.
وي همچنين در مورد جمعيت تحت تاثير خشکسالي در کشور اظهار کرد: بررسي جمعيت تحت تاثير هر يک از طبقات خشکسالي بلند مدت حاکي از آنست که 27 درصد جمعيت کشور با خشکسالي خفيف، 32 درصد خشکسالي متوسط، 12 درصد خشکسالي شديد، يک درصد خشکسالي بسيار شديد درگير هستند.