به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 23 تیر ماه 1395 = 13-07 2016

ایران؛ چهل سال در درمان سوختگی عقب هستيم

رييس انجمن حمايت از بيماران سوخته، هزينه درمان هر يک درصد سوختگي را دو تا پنج ميليون تومان عنوان کرد و گفت: سوختگي مشکلي ملي است که تنها راه حل آن، پيشگيري است.

به گزارش ايسنا، دکتر محمد جواد فاطمي گفت: اين انجمن براساس پيشنهاد آيت‌الله هاشمي رفسنجاني از طريق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي برنامه‌ها و نظرات راهبردي براي حمايت از بيماران سوختگي را به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارايه مي‌کند.

وي ضمن اشاره به ديدار اعضاي هيات موسس اين انجمن با رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص رفع مشکلات و کمبودهاي بيماراني که دچار سوختگي مي‌شوند، اظهار کرد: در اين ديدار، استفاده از تجربيات متخصصان و انجمن‌هاي مرتبط يکي از راه‌هاي ترسيم دورنمايي بهتر در جهت رسيدگي به بيماران سوختگي عنوان شد تا اين تجربيات پس از بحث و بررسي در مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان سياست کلي و سند بالادستي تصويب شود. بر همين اساس انجمن در نظر دارد از طريق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نظرات و تجربيات خود را به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارايه کند .

وي با بيان اينکه حداقل آمار ايران در سوختگي هشت برابر متوسط جهاني است، ادامه داد: سالانه 200 هزار نفر در کشور مي‌سوزند که 30 هزار نفر از آنها در بيمارستان‌ها بستري مي‌شوند و 3000 نفر نيز بر اثر سوختگي فوت مي‌کنند؛ اين رقم يعني به طور متوسط هر روز 10 نفر دچار چنين مرگي مي‌شوند.

رييس انجمن حمايت از بيماران سوخته، از عقب ماندن درمان سوختگي در ايران انتقاد کرد و گفت: متاسفانه در اين زمينه، حدود 40 سال عقب هستيم؛ چرا که ميزان مرگ و مير ما در ايران معادل سال‌هاي 1970 تا 1975 در کشورهاي توسعه يافته است.

فاطمي با بيان اينکه پرستاران نيز تمايلي به کار کردن در بيمارستان‌هاي سوختگي ندارند، تصريح کرد: هر يک درصد سوختگي به دو تا پنج ميليون تومان هزينه احتياج دارد و اين يعني اغلب بيماران، بيش‌از 50 ميليون تومان هزينه مي‌کنند. متاسفانه بيشتر اين افراد، ‌ جزو طبقه کم درآمد کشور هستند که به اين مصيبت گرفتار مي‌شوند و قدرت تامين هزينه معالجه را نيز ندارند.

وي غيراستاندارد بودن لوازم پخت‌وپز، عدم وجود سيستم اطفاي حريق در مکان‌هاي مسکوني، تجاري و اداري را از علل سوختگي در کشور برشمرد و افزود: متاسفانه بيشتر سوختگي‌ها نصيب قشر فقير و ضعيف جامعه مي‌شود، چون آنها توانايي لازم براي استاندارد کردن وسايل منزل، وسايل پخت و پز و سيستم‌هاي گرمايشي خود را ندارند.

رئيس انجمن حمايت از بيماران سوخته، سوختگي را يک «مشکل ملي» توصيف کرد که تنها راه حل آن، پيشگيري است و سازمان‌ها و وزارتخانه‌هايي مانند سازمان ملي استاندارد، وزارتخانه‌هاي صنعت، معدن و تجارت، نيرو و نيز شهرداري‌ها در اين زمينه نقش اساسي دارند.

به گفته وي آموزش‌و‌پرورش و صدا‌و‌سيما نيز مي‌توانند در آموزش همگاني در خصوص پيشگيري از آن نقش اساسي داشته باشند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: