وضعیت نابسامان بنای مهم توریستی اصفهان
کميته بين المللی نجات پاسارگاد
یکی از مهم ترین بناهای دوران صفویه مسجدی است که به دستور شاه عباس در میدان نقش جهان اصفهان ساخته شد. این بنا شاهکاری از معماری، کاشی کاری و نجاری هنرمندان ایرانی در قرن یازدهم هجری (هفدهم میلادی) می باشد. تا زمان انقلاب این مسجد به نام های مسجدشاه، مسجد سلطانی، مسجد جامع عباسی خوانده می شد،که همه در ارتباط با دوران ساخت و سازنده ی این بنا بود. و از آنجایی که مورد توجه توریست ها بود، همیشه به زیبایی و دقت از آن نگاهداری و حفاظت می شد.
پس از انقلاب این مسجد به نام «مسجد امام» خوانده شد و پاتوقی شد برای نمازهای روزانه و برنامه های خاص مربوط به تبلیغات جمهوری اسلامی و شباهت پیدا کرد به تکیه ها و نمازخانه های عادی. و اکنون پس از سی و هشت سال امیر کلایی که راهنمای گردشگری استان اصفهان است به خبرگزاری مهر می گوید: با این که مسجد «امام» یکی از مقاصد اصلی گردشگران است اما شلختگی حیاط و نابسامانی در آنجا به حدی است که از بردن گردشگران به آن جا پشیمان می شویم. او می گوید که بارها این موضوع را به مسئولان سازمان میراث فرهنگی و تولیت مسجد اعلام کرده ایم اما آن ها واکنشی نشان نمی دهند. این راهنمای گردشگری به مواردی اشاره می کند که سبب حیرت ونارضایتی توریست های خارجی می شود مثلا:
- ورودی مسجد، تابلوی معرفی و جایگاه راهنما وضعیت مطلوبی ندارد.
- ورودی مسجد نشان می دهد که گردشگران می توانند از راهنمای صوتی استفاده کنند اما اغلب اوقات کسی نیست تا این دستگاهها را در اختیار گردشگران قرار دهد و یا درباره آن توضیحی داده و یا دستگاه را به افراد اجاره دهد.
- با پایان هر نماز، فرش ها و موکت های مسجد در همان محوطه رها می شوند این درحالی است که مسجد انبار و جایگاههای زیادی را برای انتقال این فرش ها دارد. و همیشه این منظره رو به روی گردشگرانی قرار می گیرد که در صدد گرفتن تصاویر زیبا از این مسجد هستند.
- توضیحات درباره برخی از آثار واقع شده در مسجد به فارسی نوشته شده و گردشگران خارجی از وجود آن بی اطلاع هستند مگر آنکه راهنمای اختصاصی آنها توضیحاتی بدهد.