به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

آدينه، 28 آبان ماه 1395 = 18-11 2016

روزنامه: خطری كه بيخ گوش روحانی است

به روحاني توصيه مي‌كنم تيم رسانه اي خود را قبل ازانتخابات عوض كند
قانون-دولتی با رویکرد اعتدالی و با مشی همگرایی ملی پا به عرصه سیاست‌ایران گذاشت. این وضعیت سبب شد تا همه جریان‌ها و جناح های سیاسی کشور نمایندگان خود را به کابینه روحانی بفرستند تا شعارهای انتخاباتی اعتدالگرایان رنگ حقیقت به خود بگیرد. از شخصیت‌های اصولگرای نزدیک به جریان راست‌سنتی گرفته تا اصلاح طلب‌های نزدیک به هاشمی و رییس دولت اصلاحات همه با هم در پاستور جمع شدند تا شاید بتوانند معنای دولت وحدت ملی را در قامت یک کابینه اعتدالی به نمایش بگذارند.
قطعی در بلندگوی دولت
به گزارش قانون، خبرگزاري مرداد در مطلبي با انتقاد از انفعال تيم رسانه اي دولت مي‌نويسد:این کابینه عملکرد قابل توجهی نیز داشت و در زمینه‌های مختلف تلاش کرد که ببیشتر از حد توان به وظیفه‌ خود عمل کند، اما معضلی که وجود داشت عدم اطلاع‌رسانی دقیق و سریع اقدامات انجام شده توسط مردان دولت روحانی بود. در این بین مخالفان و رقبای دولت، صبح تا شب تمام تلاش خود را به کار می‌‌گرفتند تا فعالیت‌ها و زحمات روحانی و مردان کابینه را در افکار عمومی کمرنگ کرده و به گونه‌ای ‌اطلاع‌رسانی کنند که مردم هیچ درکی از آن نداشته باشند.

انفعال و لکنت دو ویژگی تیم رسانه ای
در این‌گونه مواقع ضعف اطلاع‌رسانی و تیم رسانه‌ای دولت بیش از پیش به چشم می‌آمد. آن زمانی که روحانی نیاز به دفاع رسانه‌ای و روشنگری داشت، تیم اطلاع‌رسانی دولت که روسای آن دلبستگی به رقبای شیخ دیپلمات داشتند، تنها با نظاره کردن ماجرا منتظر می‌ماندند تا این موج رسانه‌‌ای مضر، از اوج بیفتد!
این تیم رسانه‌ای که از همان ابتدا با انفعال عمل می‌کرد مورد انتقاد جریان‌های دوستدار دولت نیز قرارگرفت و اولین شخصی که به این روند اعتراض کرد، احمد پورنجاتی، نماینده اصلاح طلب مردم تهران در مجلس ششم و قائم مقام رییس پیشین سازمان صدا و سیما بود. این چهره رسانه‌ای در یک گفت‌وگو با انتقادی تند از تیم رسانه‌ای دولت گفت:«این تیم رسانه‌ای لکنت دارد!» دلیل اصلی این لکنت نیز به تعلل اعضای تیم اطلاع‌رسانی باز می‌گشت و ضعف آنها بیشتر از هر موئلفه دیگری در دولت قابل مشاهده بود.

نرود میخ بر سنگ!
در ادامه رسانه‌های حامی و آنهایی که دل‌شان برای دولت می‌سوخت، بارها در مطالبی از روند عملکرد این بخش انتقاد کردند ولی گوش شنوایی وجود نداشت که این صدا را بشنود. این حرکت معلول ادامه داشت تا آیت‌الله‌هاشمی نیز دست به کار شد و در مصاحبه‌های گوناگون از عملکرد اسماعیلی و یارانش انتقاد کرد. ولی به نظر این اعتراض‌ها و انتقادها هیچ تاثیری نداشته و لابی که این جریان را بر سر کار آورده‌ قدرت زیادی در دولت روحانی دارند.

هشدار و توصیه به روحانی
حال برای بررسی عملکرد این تیم رسانه‌ای و تحلیل چرایی عملکرد منفعلانه آنها به سراغ یکی از چهر‌های رسانه‌ای ایران، عبدالله‌ ناصری، مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در زمان دولت اصلاحات رفتیم. فردی که هم در سیاست و هم در رسانه صاحب نظر است.او نیز از منتقدهای پر وپا قرص این تیم اطلاع‌رسانی بوده و می‌داند این جماعت با انفعال خاصی که دارند سبب بروز مشکلات فراوانی برای روحانی خواهند شد.عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان و بنیاد باران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی مرداد، از نگرانی‌هایی حول این تیم گفت که در آینده می‌تواند به ضرر دولت تمام شود. در ادامه گفت‌وگوی ما را با این چهره سیاسی- رسانه‌ای پی ‌می‌گیریم.
عبدالله‌ناصری با توجه به اعتراض‌های صورت گرفته در مورد ضعف تیم رسانه‌ای دولت گفت:بنده قریب به سه سال است که این مسئله را بیان کرده ام و معترض این وضعیت هستم.
وی افزود: مشاوران رسانه‌ای رییس‌جمهور ، سخنگو ورسانه‌های متعلق به دولت بسیار ضعیف عمل کرده‌اند و عملا وظیفه اطلاع رسانی ومطلع کردن افکار عمومی را انجام نداده‌اند و شاهد آن هستیم که تیم اطلاع‌رسانی روحانی در برابر مخالفان و منتقدان مغلوب شده‌است.
عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان تاکید کرد: با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری و نگرانی که درمورد سبد آرا وجود دارد، آقای روحانی حتما باید در این زمینه فکری کند تا مشکل حل شود.
مدیرعامل پیشین خبرگزاری جمهوری‌اسلامی ایران تشریح کرد: رسانه می‌تواند افکار عمومی را روشن،وحتی قانع بسازد. رسانه ها امروزه حرف اول را در دنیا می زنند و در این عصر ارتباطات، رسانه به راحتی بنا به رویکردی که دارد می‌تواند برای افکار عمومی غفلت زدایی یاایجاد غفلت کند.
ناصری ادامه‌داد: به نظر می رسد حوزه رسانه نقش بسیار مهمی در نشان دادن دستاوردهای انجام گرفته دارد و برای مثال در زمان برجام، ضعف تیم رسانه ای دولت بسیار مشهود بود. با توجه به ناکارآمدی رقیب در۸ سال دوران احمدی نژاد تیم رسانه‌ای دولت بهتر می توانست دستاوردهای آقای روحانی را به نمایش بگذارد، اما شاهد بودیم رسانه های رقیب افکارعمومی را دراختیار گرفتند.
عضو بنیاد باران گفت: در رابطه با همین موضوع توقعات از برجام بسیار بالا رفته که این وضعیت خلاف واقع است و امروز دیگر زمان آن رسیده که این بی برنامه بودن ومحافظه کاری کنار گذاشته شود و در این زمان باقی مانده آقای روحانی بیشتر تلاش کند تا افکارعمومی را همراه خودش کند.
این فعال اصلاح طلب در پاسخ به این سوال که آیا بی‌خیالی در قبال تیم رسانه‌ یک استراتژی ازطرف آقای روحانی است، یا خیر ؟ تشریح کرد: خیر، هیچ رییس‌جمهور باتدبیری علیه خودش استراتژی تعریف نمی کند و این رویکرد خطاست.
وی افزود: همه کسانی که رسانه رامی‌شناسند تاثیر آن را در افکارعمومی می‌دانند و نمونه بارز این تاثیرگذاری را می‌توانیم در انتخابات آمریکا مشاهده کنیم که رسانه ها نقش بسیار مهمی در فضا سازی جدید داشتند و البته نخبگان‌ آن کشور نیز به این رسانه ها بی توجه نبودند.
مدیرعامل پیشین خبرگزاری جمهوری‌اسلامی ایران توصیه ای نیز به رییس ‌جمهور داشت و گفت: آقای روحانی باید توجه داشته باشد این رسانه ها هستند که می توانند مشکلات و توانایی های ایشان را به نمایش بگذارد و این اقدام در رفع معضلات موجود بسیار تاثیرگذارهستند.
عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان در پاسخ به این سوال که اگرروحانی در انتخابات پیروز شود این تیم را عوض خواهد کرد یا خیر، گفت:معتقدم هستم حتما آقای روحانی اگر در انتخابات به پیروزی برسد همانطور که مطالبات اجتماعی مردم سبب شد تا وزرا تغییر کنند، این تیم را نیز رییس‌جمهور عوض خواهد کرد.
وی در پایان تاکید کرد: درحوزه رسانه، نخبگان و جامعه رسانه ای نیز باید خواستار این تغییر باشند و من به عنوان کارشناس رسانه توصیه می‌کنم آقای روحانی این تیم را قبل از انتخابات عوض کند.

خطر دلسردی حامیان روحانی
به طور حتم رییس‌جمهور با توجه به هشدارها و توصیه‌هایی که در این زمینه وجود دارد باید فکری به حال این تیم ناکارآمد داشته باشد چرا که به راحتی با رویکردی که این جماعت دارند، نه تنها دستاوردهای دولت را اطلاع‌رسانی نمی‌کنند، بلکه به ضرر آن نیز عمل خواهند کرد. از سوی دیگر این روند می‌تواند به بدنه اجتماعی حامی دولت نیز ضربه بزند و در راهی قدم بردارد که آن ها از حمایت روحانی دلسرد کند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: