به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 9 دی ماه 1395 = 29-12 2016

منبع بین المللی: وخیم ترین دوران حیات ایران

حال وخیم اقتصاد ایران؛ مردم فقیرتر شدند‎

روزنامه جهان صنعت: وضعیت معیشت مردم ایران این روزها خوب نیست و اتفاقات چند دهه اخیر از جمله تحریم‌ها، تورم ۴۰ درصدی سالیان گذشته، اوضاع نامناسب فروش نفت، نبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی و بسیاری دلایل دیگر شرایط را به گونه‌ای رقم زده است که مردم ایران در حال حاضر در حال دست و پنجه نرم کردن با کمترین قدرت خرید در طول حیات خود هستند و اوضاع کنونی کار را به جایی رسانده است که از نظر رسانه‌های خارجی مردم ایران در یک دهه اخیر ۲۰ درصد فقیرتر شده‌اند.

باید کمی با نگاه جدی‌تر به مسایلی از این دست پرداخت زیرا رکود و ضعیف شدن قدرت خرید مردم کشور از نظر اقتصادی نکته کوچک و کم اهمیتی نیست. کاهش قدرت خرید مردم به معنی کاهش تقاضا در بازار و از رونق افتادن بنگاه‌های اقتصادی ریز و درشت خواهد بود که خود منجر به تشدید رکود می‌شود و از طرف دیگر باید این نکته را هم در نظر داشت که کاهش تورم داخلی گرچه به عنوان ابزاری برای کنترل قیمت‌ها تلقی می‌شود اما خود باعث نبود رونق در جامعه می‌شود که در نهایت به تشدید رکود دامن می‌زند.

گرچه طی سه سال اخیر و با روی کار آمدن دولت یازدهم شاهد کنترل نسبی قیمت‌ها در مقابل شرایط بحرانی دولت قبل که نرخ تورم را به ۴۰ درصد رسانده بود، هستیم و شرایط اقتصادی کشور تورمی تک‌رقمی را در حال حاضر تجربه می‌کند ولی باید واقع‌بینانه در سطح جامعه به بررسی پرداخت و شرایط بازار را به گونه‌ای تحلیل کرد که نشان دهد وضعیت معیشتی مردم چه تحولی داشته است.

این در حالی است که با نگاهی به وضعیت معیشت خانوار تقویت قدرت خرید و بهبود شرایط آنها را نمی‌بینیم و شاید اگر همین سبد کالای خانوار هم وجود نداشت شرایط بد اقتصادی به گونه‌ای بحرانی گریبان‌گیر جامعه می‌شد. اما اگر پای بحث بازاریان هم بنشینیم خبری از رونق و بهبود شرایط اقتصادی آنها به گوش نمی‌رسد و تعداد نه چندان کمی هم ابراز می‌دارند که اوضاع کسب و کار آنها در دولت قبل نسبت به شرایط کنونی مناسب‌تر و امیدوارانه‌تر بوده است.

همه اینها در حالی اتفاق می‌افتد که دولت با افتخار خبر از رشد ۴/۷ درصدی می‌دهد و به اعداد و رقام اعلام شده بسی می‌بالد. در واقع روی کاغذ می‌توان عملکرد دولت روحانی را مثبت ارزیابی کرد. ثابت نگه داشتن نرخ دلار در طول حیات دولت یازدهم، تک رقمی کردن تورم، رساندن اقتصاد به توسعه ۴/۷ درصدی، برداشته شدن تحریم‌ها و … همه و همه جالب و گیرا به نظر می‌رسد و با نگاهی به کارنامه دولت تدبیر و امید می‌توان نمره قبولی به آن اعطا کرد اما نمی‌توان از شرایط واقعی و موجود در بطن جامعه به سادگی گذر کرد. چه بسا ثبات بازار ارز که یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های دولت روحانی بوده است هم به خطر افتاده و هر روز شاهد نوسانات شدید قیمت دسته جمعی ارز هستیم. از سویی باوجود تمام دستاورد‌های اقتصادی دولت در شرایط امروز ایران اثر مشهودی از رونق و بهبود قدرت معیشتی اقشار مختلف مردم دیده نمی‌شود و در این میان حتی وزیر اقتصاد هم نمی‌تواند از ابراز اوضاع ناگوار اقتصادی در کشور خودداری کند.

در همین راستا طیب‌نیا اخیرا گفته بود که در گذشته در تحریم بودیم، قیمت نفت کاهش پیدا کرد و دولت در سال‌های گذشته تمام تلاش خود را کرد برای اینکه با برداشتن تحریم‌های ظالمانه شاخص‌های اقتصادی را کنترل کند و در جهت ترمیم اوضاع اقتصادی مردم برآید. وی در ادامه اعلام کرد: یادمان باشد که در زمان تحریم‌ها کشور چگونه اداره می‌شد و چه مشکلاتی برای فروش نفت داشتیم اما اکنون از وضعیت و معیشت مردم راضی نیستیم. در واقع تمامی رشد‌های اقتصادی و دستاورد‌های مفید دولت حاضر، نه‌تنها نتوانسته اثر خود را بر وضع زندگی مردم بگذارد و شرایط را بهبود ببخشد بلکه اوضاع را وخیم‌تر از پیش هم کرده است. همین مطلب باعث شده است یکی از خبرگزاری‌های معتبر بین‌المللی هم از شرایط کنونی ایران به عنوان وخیم ترین دوران حیات کشور نام ببرد.

در همین جهت خبرگزاری آسوشیتدپرس ضمن کاهش بی‌سابقه ارزش ریال در برابر دلار این تحلیل را ارائه می‌دهد که مردم ایران نسبت به گذشته ۲۰ درصد فقیرتر شده‌اند.

در این گزارش آمده است که این هفته پول ملی ایران به ۴۱۶۰۰ تومان در برابر یک دلار سقوط کرد که کمترین میزان در تاریخ این کشور است. بر اساس این گزارش در حالی که کاهش ارزش پول ایران می‌تواند تا حدودی صادرات این کشور را در بازارهای جهانی جذاب‌تر کند اما از سوی دیگر مفهوم این افت ارزش این است که پس‌انداز مردم هم کم‌ارزش می‌شود. در این راستا نگرانی‌ها درباره اینکه رییس‌جمهور جدید آمریکا دونالد ترامپ با مساله هسته‌ای ایران چگونه برخورد خواهد کرد نیز نگرانی‌هایی را برای پول ملی این کشور ایجاد کرده است.

فردی که خود را بابایی معرفی می‌کند و ساکن تهران است به آسوشیتدپرس گفت: مطمئنا کاهش ارزش پول ایران تاثیر منفی بر نحوه زندگی مردم خواهد داشت چرا که بسیاری از کالاهای خارجی را ایران وارد می‌کند و بسیاری از مایحتاج مردم وارداتی است و این مساله حتی تاثیر روانی هم بر مردم می‌گذارد.




پرهام December 29, 2016 12:04 PM

با این شرایط اقتصادی در کوتاه مدت، سقوط یا بقای رژیم آخوندی در دستان آقای ترامپ است
کافیه فقط اراده کنه در چهار جبهه هم توان برخورد داره، حقوق بشر، موشکی، حمایت از تروریسم که در رابطه با این ها در سازمان ملل جمهوری اسلامی پرونده مجرمیت دارد و اخیراً جنایت جنگی و نسل کشی در سوریه را می توان به آن اضافه کرد
با اولین تحریم پول ایران دچار افت شدیدی شده، نظام بانکی ایران دچار هرج و مرج ، و پرداخت حقوق کارمندان دچار مشکل میشه 9 میلیون جوان تحصیلکرده بیکار بعلاوه میلیون ها کارگر بیکار شده ،11 میلیون حاشیه نشین جانم به لب آمده دمار از روزگار آخوندادر میارن
فقط باید ببینیم که آیا دولت جدید آمریکا می خواد رژیم آخوندی رو سرنگون کنه یا نه

و اما در بلند مدت( نهایتا بین 10 تا 15 سال ) با تغییر نسل، رژیم آخوندی به خودی خود در مسیر فروپاشیه

گزارش یا اعتراض به این نظر


shahab December 29, 2016 06:58 PM

درود
ترمیم شرایط اقتصاد ایران با باتوم شلاق و زنجیر زدن مردم حتمن کنترل میشود و آقای روحانی به گردن احمدی نژاد میگذرد خامنه ای به گردن دولت و این بازی سالهاست ادامه دارد بدون نتیجه فقط دزدیها بیشتر و بیشرمی آخوند و پاسدار هم بیشتر

گزارش یا اعتراض به این نظر


آرش آريايى December 30, 2016 06:01 AM

همانطور كه در سال ٥٧ جيمى كارتر و در سال ٨٨ اوباما با حمايت از جنايات آخوندها كه اتفاقن هر دو نفر براى يك حزب بودند ( دمكرات ) منفورترين رييس جمهور آمريكا نزد مردم ايران شدند دونالد ترامپ با حمايت از مردم ايران و در جهت سرنگونى جمهورى اسلامى كه بار دگر دنيا رنگ آرامش را بخواد ببينيد ميتواند محبوبترين شخص نزد ايرانيان و مردم دنيا لقب بگيرد ؟؟؟
حالا بايد نشست و عملكرد رييس جمهور آينده را ديد

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: