پیگرد قانونی دانشگاهیان ترک مقیم آلمان
به گزارش سه رسانه آلمانیزبان دادستان استانبول حدود یکصد دانشمند و استاد دانشگاه ترکیه را که به آلمان پناه بردهاند تحت پیگرد قانونی قرار داده است. اتهام این افراد "حمایت از تروریسم" اعلام شده است.
روز یکشنبه (۲۹ اکتبر / ۸ آبان) روزنامه آلمانیزبان "زود دویچه" و دو شبکه تلویزیونی WDR و NDR گزارش دادند که دولت ترکیه به پیگرد قانونی استادان دانشگاه و دانشمندانی را که به کشتار ساکنان مناطق کردنشین ترکیه در سال ۲۰۱۵ اعتراض کرده بودند ادامه میدهد.
در ژانویه ۲۰۱۶ یکهزار و ۱۲۸ روشنفکر و دانشگاهی از کشورهای گوناگون در اعتراض به حمله گسترده ارتش ترکیه به مناطق کردنشین این کشور بیانیهای منتشر کردند. امضاکنندگان بیانیه ضمن تاکید بر اینکه "ما، دانشگاهیان و دانشمندان این کشور، در این جنایت سهیم نیستیم" از دولت ترکیه خواسته بودند که حمله به کردها را پایان دهد.
آن زمان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در واکنش به این بیانیه، امضاکنندگان را "نادان و تاریک اندیش" خواند و گفت: «ترکیه بار دیگر با خیانت افرادی که خود را روشنفکر میدانند مواجه شده است.»
اکنون حدود یکصدتن از این افراد که اکثر آنها هنگام انشتار بیانیه در ترکیه زندگی میکردند و پس از فشارهای ارگانهای دولتی به منتقدان اردوغان به آلمان گریختند، تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند.
در احضاریهای که دادستانی استانبول برای این افراد فرستاده، آمده است که بیانیه آنها در سال ۲۰۱۶ "تبلیغ آشکار برای سازمان تروریستی پکک" (حزب کارگران کردستان) بوده است.
علاوه بر این، به اعتقاد دادستان استانبول، هدف انتشار بیانیه از جانب دانشمندان و دانشگاهیان "نامشروع و ویرانگر" جلوهدادن دولت ترکیه و "توجیه خشونت پکک"بوده است.
یکی از امضاکنندگان بیانیه نوآم چامسکی، روشنفکر آمریکایی بود. اردوغان پس از انتشار بیانیه از چامسکی گله کرد و از او خواست، به ترکیه برود و "واقعیات" را از نزدیک مشاهده کند.