آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 9 بهمن ماه 1396 = 29-01 2018

آخوندهای مفت خور حقوق‌ بگیر دولت می‌ شوند

سهم بزرگ روحانیت مفت خور از بودجه‌ای که باید صرف رفاه عمومی و نیاز های جامعه شود

نهادهای روحانی و مذهبی حقوق‌بگیران دولت می‌شوند

روز یکشنبه هشتم بهمن ماه برای اولین بار پس از تأسیس حکومت اسلامی در ایران کلیات لایحۀ بودجۀ سال ٩٧ توسط مجلس شورای اسلامی رد شد. روزنامۀ "شرق" چاپ تهران در شمارۀ امروز خود نوشت که توضیح این رویداد بی سابقه بدون توجه به رویدادهای دی ماه در ایران امکان ناپذیر است.

به گزارش رادیو فرانسه، ایسنا در گزارشی نوشت که از منظر نمایندگان مخالف، لایحۀ بودجۀ سال آینده دارای ضعف ها و نقائص اساسی است که برخی از آنها عبارتند از : کاهش بودجۀ طرح های عمرانی، قطع یارانه های نقدی ٣٠ میلیون نفر، افزایش برداشت از صندوق توسعۀ ملی، افزایش ٦۰ درصدی بودجه، بی توجهی به مشکلات صندوق های تأمین اجتماعی و بازنشستگی، فقدان منابع طرح سلامت، افزایش حجم و هزینه های دولت، عدم تناسب میان بهای نفت در بودجه و قیمت جهانی آن...

به همین دلیل به گزارش روزنامۀ "شرق" برخی نمایندگان مخالف در مجلس شورای اسلامی خواستار صرفه جویی در هزینه ها و افزایش درآمدهای واقعی در بودجۀ سال آینده شده اند.

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، که برای ایراد توضیحات دربارۀ بودجۀ سال آینده به مجلس رفته بود از جمله گفت که دولت ۵۹ موسسه در جدول ۱٧ لایحه را که عمدتاً شامل نهادهای روحانی و مذهبی و به عنوان "بودجه بگیران فرهنگی" محسوب می شوند، از لایحۀ بودجۀ سال آینده حذف کرده و آنها را به زیرمجموعه های برخی وزارتخانه ها منتقل کرده است.

محمدباقر نوبخت در ادامه تصریح کرده است که "برخی از این نهادها از جدول ۱٧ به جدول ٧ کوچ کرده اند که اصلاً ماهیانه بگیر هستند یا در واقع حقوق بگیر دولت می شوند."

وی گفت که در سال جاری ٦٣٠٠ میلیارد تومان صرف باصطلاح امور فرهنگی شده و بیش از ٧۰ درصد این مبلغ توسط نهادهای غیردولتی هزینه و استفاده می شود که همواره نیز نسبت به وضعیت فرهنگی جامعه معترض هستند.


دروغ های امام جمعه

امام جمعه تهران: والله حقوق طلاب از سهم امام است، نه بودجه

به گزارش فارس، آیت‌الله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه امروز به شبهات مطرح شده در سایت‌ها درباره بودجه نهادهای دینی اشاره کرد و اظهار داشت: حتی یک ماه شهریه روحانیت از بودجه‌های دولتی تامین نمی‌شود بلکه از سهم امام است که مردم آن را به مراجع تقلید می‌دهند و حتی رهبر معظم انقلاب هم که بیشترین شهریه را می‌دهند از محل بودجه دولتی پرداخت نمی‌کنند.

خاتمی با اشاره به اینکه میانگین شهریه طلاب میان 500 تا 600 هزار تومان و بالاترین شهریه‌ای که یک عامل دینی پس از 20 سال درس خواندن دریافت می‌کند زیر خط فقر است، گفت: درباره شبهه بیمه کردن طلبه‌ها، آنها هم مانند سایر مردم بیمه شده‌اند.

وی با یادآوری اینکه حتی دولت‌های صفویه و قاجار هم به مدارس دینی رسیدگی می‌کردند، بیان داشت: ما از نظر مالی حوزه‌های علمیه مستقل داریم و اگر خدا کمک کند و بتوانیم در موضوع بیمه طلاب هم هیچ کمکی از بودجه دولتی نخواهیم گرفت.

خطیب جمعه تهران گفت: امروز حوزه‌ها بودجه ندارند که طلبه‌ها را از سهم امام بیمه کنند اما اگر این بودجه را داشته باشند همه مراجع تقلید و اعضای حوزه‌های علمیه از آن استقبال می‌کنند.


سهم نهادهای مذهبی غیرپاسخگو از بودجه پیشنهادی سال ۹۷

گزارش رادیو آلمان: در لایحه پیشنهادی بودجه سال آینده، مانند سال‌های گذشته مبالغ هنگفتی به مؤسسه‌ها و نهادهای مذهبی اختصاص داده شده است. بودجه برخی از این نهادها که به جایی پاسخگو نیستند از کل بودجه حفاظت از محیط زیست بیشتر است.

لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۷ که رئیس جمهور حسن روحانی ۱۹ آذر ماه به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد در ۳۸۲ صفحه تنظیم شده و دربرگیرنده‌ی ۲۰ جدول است.

جدول هفتم این لایحه "خلاصه بودجه دستگاه‌های اصلی و زیر مجموعه" نام دارد و در آن نام نهادها و موسسه‌های مذهبی گوناگونی به چشم می‌خورد که حوزه فعالیت برخی از آنها مشخص نیست و برخی دیگر مانند "مجمع جهانی اهل بیت" و "مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی" کارهای کمابیش مشابهی انجام می‌دهند.

تقریبا تمام نهادهای مذهبی که هر سال صدها میلیارد از بودجه عمومی کشور را می‌بلعند اگر حوزه‌های فعالیت مشابه یا مشترکی نیز نداشته باشند دست‌کم در یک مورد شباهت دارند: گریز از نظارت و عدم پاسخگویی به مقامات رسمی.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: