به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 7 اسفند ماه 1396 = 26-02 2018

لغو کنسرت‌های خواننده موسیقی سنتی در اصفهان

خبرگزاری هرانا – محمد معتمدی، خواننده موسیقی سنتی با انتشار متنی اعتراض‌آمیز در صفحه اینستاگرام خود از لغو کنسرت‌هایش خبر داد و از رویه صدور مجوز و سیاست‌های کارتل موسیقی کشور گلایه کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، محمد معتمدی خواننده ایرانی با اشاره به لغو کنسرت روز هفدهم اسفند ماه خود در شهر اصفهان گفت: “از اردیبهشت ماه امسال که مجموعه کنسرت‌های “کویر” در تهران آغاز شد رایزنی‌های لازم را برای برگزاری این برنامه‌ها در شهرستان انجام دادیم”.

وی با اشاره به اینکه هنرمندان فعال در عرصه موسیقی فقط می‌توانند در ایامی محدود کنسرت برگزار کنند، بیان کرد: “نمی‌دانم چه موضوعی اتفاق افتاده که از ابتدای سال جاری تاکنون در اغلب موارد یا به طور کلی مجوزی برای کنسرت‌هایم در شهرستان‌ها صادر نشد و یا اگر هم مجوزی دادند به قدری دیر بود که فرصت اطلاع‌رسانی و تبلیغات را از دست دادیم”.

این خواننده توضیح داد: “نمی‌دانم چرا رویه صدور مجوز برگزاری کنسرت‌ها برای برخی از گروه‌ها بسیار راحت و بدون مشکلی انجام می‌گیرد اما نوبت به من و تعدادی دیگر از گروه‌ها که می‌رسد اینچنین با مشکل مواجه می‌شویم. من باز هم از مخاطبان اصفهانی عزیز عذرخواهی می‌کنم که دوباره با چنین مشکلی مواجه شدیم”.
معتمدی متنی در اینستاگرام خود منتشر کرده که در مشروح آن آمده است: “دوستان ارجمند اصفهانی! متاسفانه علیرغم درخواستی که برای کنسرت در تاریخ ١٧ اسفند در شهر اصفهان داده بودیم مجوز صادر نشد و باز هم توفیق دیدارتان را نخواهیم داشت، از ابتدای امسال این چندمین بار است که درخواست بنده برای اجرا در اصفهان به در بسته می‌خورد.
همان‌طور که در جریان هستید در سالهای اخیر اکثر کنسرت‌هایی که قصد برگزاری آن را در شهرهای مختلف داشته‌ام مجوز اجرا نگرفته‌اند و این اتفاق نه از سوی دفتر امامان جمعه بلکه در ادارات محترم ارشاد شهرستان‌ها که تحت مدیریت دولت محترم می‌باشند انجام گرفته است؛ در برخی موارد نیز صدور یک مجوز ساده را تا چند روز قبل از کنسرت به تعویق می‌اندازند که هم بگویند مجوز را صادر کردیم و هم فرصت کافی برای اطلاع‌رسانی را از ما بگیرند.
سربسته بگویم که متاسفانه بنده و بسیاری دیگر از هنرمندان این کشور توسط کارتل موسیقی کشور، به قصد حذف شدن به نفع دوستانی دیگر و به روش‌های ناجوانمردانه در حال ضربه خوردنیم. انتظار ما از دولت چه بود و چه شد!؟ کلید را دو کار آید / در گشودن ز بهر ساکنین عمارت و قفل نمودن به روی اغیار!”


پیش از این نیز “کیوان ساکت” هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی با حضور در یک برنامه‌ی تلویزیونی به نام “چشم شب روشن” نسبت به عملکرد خانه موسیقی اظهارات تندی داشت، این نوازنده تار و سه‌تار به این مساله که ضرورت دارد شفاف‌سازی‌هایی نسبت به بودجه جشنواره موسیقی فجر صورت بگیرد اشاره کرده است. ساکت همچنین در این برنامه به صراحت از جشنواره موسیقی فجر، به‌عنوان دورهمی و میهمانی‌های قبیله‌ای کوچک یاد کرده بود که با وجود برگزاری مستمر در هر سال، عملا خروجی مطلوب و سازنده‌ای در عرصه موسیقی ندارد.

در دی‌ماه امسال نیز تعدادی از اهالی موسیقی از جمله “پیروز ارجمند”، “کیوان ساکت”، “میدیا فرج‌نژاد”، “کیوان فرزین”، “مهدی قادری” و “علی قمصری” در نامه‌ای به “سید عباس صالحی”، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از او خواستند به وضعیت جشنواره موسیقی فجر رسیدگی کند.
در این نامه منتقدان ضمن ارایه توضیحات درباره پیشینه اعتراضات اهالی موسیقی تاکید کرده بودند تا زمان عمل به چارچوبی مشخص، جشنواره موسیقی فجر را به رسمیت نمی‌شناسند و همچنین نسبت به مواضع قبلی غیرشفاف و جانبدارانه آن وزارتخانه به ویژه معاونت وقت امور هنری در پشتیبانی از گروهی کوچک اما تمامیت‌خواه و به تبع آن دو قطبی کردن و تقابل اهالی جامعه موسیقی اعتراض کردند. آن‌ها در نهایت از وزیر ارشاد خواستند تا کنار رفتن علی مرادخانی، معاونت امور هنری سابق ارشاد، دلیلی بر عدم پاسخگویی و رفع مسئولیت از او و مدیران مربوطه، نشود.
دولت روحانی طی سالهای اخیر بارها بر حق هنرمندان در انتشار آثار و برگزاری کنسرت موسیقی تاکید داشته و در شعارهای انتخاباتی خود نیز از همین رو بسیاری از هنرمندان را به شرکت در انتخابات با وعده‌ی ایجاد فضایی آزاد تشویق کردغ اما این شعرها تاکنون در حد شعار باقی مانده است.
با روی کار آمدن دولت روحانی منشور حقوق شهروندی نیز تدوین و منتشر شد، اما تاکنون هیچ‌یک از نهادهای مسئول آن را اجرا نکرده‌اند.
در ماده ۱۰۰ حقوق شهروندی می‌خوانیم: “فعالان عرصه‌های هنری حق دارند در فضای غیرانحصاری آزادانه فعالیت کنند. دولت موظف است تدابیر لازم برای جلب مشارکت رقابتی بخش خصوصی در مراحل تولید و عرضه آثار هنری را فراهم کند.”
اصل چهل و ششم قانون اساسی نیز بر حقوق مولفان و منصفان و هنرمندان تاکید دارد.
با وجود شعارهای دولت حسن روحانی در زمینه حقوق شهروندی تاکنون اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداده و فشار بر هنرمدان روز به روز بیشتر شده است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: