آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 15 تیر ماه 1400 = 06-07 2021

۲۹ استان ایران در خطر فرونشست زمین؛ تنها راه نجات

رئیس سازمان نقشه‌برداری در ایران اعلام کرد: از ۳۱ استان کشور ۲۹ استان در خطر فرونشست زمین قرار دارند اما دریغ از اینکه دستگاه‌های مرتبط برنامه‌های خود را برای کاهش این بحران زیست‌محیطی اعلام کنند.

به گزارش ایسنا، غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور با بیان اینکه نرخ فرونشست زمین در کشور روز به روز در حال تشدید است، گفت: این در حالی است که در این زمینه فرهنگ‌سازی نشده است و عملکرد دستگاه‌های مرتبط با این حوزه رضایت‌بخش نیست. چراکه این دستگاه‌ها در راستای کاهش نرخ فرونشست تصمیمات قاطع و محکم اتخاذ نکرده‌اند.

وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در بهره‌برداری از چاه‌ها، برداشت آب از سفره‌های زیر زمینی و مدیریت منابع آب، اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های میدانی ما در حال حاضر از ۳۱ استان کشور، ۲۹ استان در خطر پدیده فرونشست قرار دارند.

جعفرزاده با تاکید بر اینکه زمین ایران در حال نشست است، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از روند افزایشی نرخ فرونشست نیاز به قدرتی فراتر از قدرت‌های اجرایی است و در صورتی که جلوی این روند گرفته نشود، شاهد تخریب بزرگ زیست محیطی خواهیم بود.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور به اقدامات این سازمان برای پایش این پدیده اشاره کرد و یادآور شد: تاکنون ۱۱۰ نقطه و ۴۴ منطقه در کشور مورد بررسی و پایش این سازمان از لحاظ فرونشست قرار گرفته و کلیه اطلاعات آن و میزان نرخ فرونشست به مسئولان مربوط ارسال شده است، ولی دریغ از اینکه دستگاه‌های مرتبط برنامه‌های خود را در کاهش این بحران زیست‌محیطی اعلام کنند.

جعفرزاده سازمان نقشه‌برداری کشور را یک نهاد رصدکننده توصیف کرد و ادامه داد: اطلاعات و داده‌ها از پایش‌های انجام شده در زمینه فرونشست اطلاع‌رسانی شده است، ولی توجهی به آنها نشده و این در حالی است که نرخ فرونشست در ایران روند افزایشی دارد.

وی با تاکید بر اینکه فرونشست یک مخاطره غیر قابل جبران است، اظهار کرد: راه برون‌رفت از این بحران آن است که از هم‌اکنون درهای چاه‌ها بسته و برداشت آب‌های زیرزمینی متوقف و برنامه‌های نگهداشت ذخایر زمینی اجرایی شود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: