آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 29 بهمن ماه 1397 = 18-02 2019

تحقیق؛ شامپانزه‌ها شبیه انسان‌ها با هم حرف می‌زنند

محققان دانشگاه روهمپتون دریافته‌اند که حرکات و آواهای شامپانزه‌ها از قوانین ارتباطی موجود در زبان‌های انسان‌ها تبعیت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، محققان انگلیسی دریافته‌اند که حرکات، ژست‌ها و آواهای شامپانزه‌ها از برخی اصول اساسی که تمام زبان‌های گفتاری را پشتیبانی می‌کند، تبعیت می‌کند.تحقیقات جدید دانشگاه روهمپتون (Roehampton) نشان می‌دهد که زبان مدرن انسانی دارای ریشه‌های فرگشتیعمیق است.محققان زبان‌شناسی صدها فیلم ضبط شده از شامپانزه‌های منطقه حفاظت شده جنگل بودونگو واقع در کشور اوگاندا را تجزیه و تحلیل کردند و صداهای مورد استفاده آنان را در ۵۸ نوع ژست طبقه‌بندی کردند.در حالی که تحقیق قبلی ثابت کرده بود که دو قاعده مشترک برای تمام اشکال ارتباطات انسانی وجود دارد: قانون "زیف"(Zipf) درباره اختصار و قانون "منزراث"(Menzerath) در مورد پیچیدگی ساختارهای زبانی که برای ارتباطات شامپانزه‌ها زمانی که در فضاهای بزرگ هستند استفاده می‌شوند.

این حیوانات وقتی به هم نزدیک هستند کمتر از زبان آوایی استفاده می‌کنند و بیشتر به حرکات جسمانی وابسته هستند.قانون "زیف" معرف رابطه معکوس بین مرتبه استفاده از یک کلمه و رتبه‌بندی با توجه به کلمات دیگر است. با توجه به قانون زیف، دومین کلمه بیشتر تکرار شده در هر زبان، نسبت به کلمه اول یک دوم کمتر استفاده شده است.این قانون به احترام جورج کینگزلی زیف زبان‌شناس مشهور نامگذاری شده است که کشف کرد هرچه بیشتر از یک کلمه استفاده شود، آن کلمه خلاصه‌تر است. به عنوان مثال پنج کلمه پرتکرار در زبان انگلیسی the ، be ،and ،of و a هستند. این کلمات بسیار کوتاه‌تر از کلماتی مانند value ،international ،building و reaction هستند که در رتبه ۵۰۰ قرار دارند.این قانون نه تنها در هر زبان دیگری صادق است بلکه در صداهای تولید شده توسط ماکاک‌ها (بوزینه‌های دم‌کوتاه) و دلفین‌ها نیز آشکار است.

این تحقیق جدید نشان می‌دهد که برخی از مبانی زبان در بین گونه‌هایی از حیوانات نیز وجود دارد. تحقیقات جدید همچنین ارتباطات غیر کلامی معنادار شامپانزه‌ها را ثابت می‌کند.با این حال در ابتدا محققان چنین تصور نمی‌کردند. هنگامی که آنها ابتدا ۲۱۳۷ ژست شامپانزه‌ها را در فیلم‌ها نگاه کردند، هیچ ارتباط مشخصی بین مدت زمان انجام هر علامت و تناوب استفاده از آن پیدا نکردند.اما زمانی که این حرکات دسته‌بندی شد، این ارتباط نیز هویدا شد.زمانی‌که این ژست‌ها در گروه‌هایی طبقه‌بندی شدند و متوسط طول دوره‌ی آن‌ها محاسبه شد، الگوهای محکمی به دست آمد. هر نوع بیان یک تناوب و فراوانی داشت و طبق قانون زیف حرکاتی که بیش از همه استفاده می‌شد، دارای کوتاه‌ترین دوره زمانی بودند.



فضول میرزا February 18, 2019 09:00 PM

این که کاملا روشن و معلومه نمونه واضح و آشکار اون صحبتهای جنتی، خاتمی، علم القدقد، مکار شیرازی و دیگر کلم به سرهاست!

گزارش یا اعتراض به این نظر


داریوش آریایی February 19, 2019 06:31 AM

هر حیوانی نجیب تر از این اهریمنان ویرانگر است

گزارش یا اعتراض به این نظر


علی February 19, 2019 10:03 AM

قابل توجه محققان عزیز در کشور مصیبت زده ما گوریل ها و شامپانزه های پیشرفته تر در جمهوری اسلامی صاحب منصب هستند و با هم حرف هم میزنند میتوانید با مطالعه آنها به نتایج شگرفی برسید که چطور این جماعت کل ملت را منتر خودشون کردند یک سر به ایران بزنید برای پیشرفت علم خوبه

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: